Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2903480 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #15390 на: 04 Септември 2017, 12:14:56 pm »
Последнава година е тотален хаос, најверојатно сите мислат дека се лепачи на плакати, а џандарите се некаде на одмор отидени :)

Сега кога ќе се наредат коцките, ќе се појават нови шерифи, нови лепачи на плакати и тие ќе ги заменат старите и ние ќе си останеме во истиот хаос со нови ликови. Дај боже да грешам и побрзо да ги смениме ако не грешам :)

Според мене основно и прво што треба да се направи е камерите да проработат за казнување, не само за надзор. Автоматски да ни стига честитка и ако не се плати блокирање на сметка. И освен за 0.1% од народот, да нема врски, партии, братучеди. Тие 0.1% нема да ни сметаат ако сите останати си плаќаме.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #15391 на: 04 Септември 2017, 12:15:54 pm »
Епа сега, кога обожаваме да имаме систем во систем, така ќе ни е. Уште од памтивек си негуваме такви традиции. Има правила и закони, ама ако не ни се допаѓаат имаме и други правила и закони, правени по наш терк.

Мнозинството потајно има желба да биде како што е. Сега што на некои не им одговара тоа, нека си го најдат чарето.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #15392 на: 04 Септември 2017, 13:15:11 pm »
Последнава година е тотален хаос, најверојатно сите мислат дека се лепачи на плакати, а џандарите се некаде на одмор отидени :)

Сега кога ќе се наредат коцките, ќе се појават нови шерифи, нови лепачи на плакати и тие ќе ги заменат старите и ние ќе си останеме во истиот хаос со нови ликови. Дај боже да грешам и побрзо да ги смениме ако не грешам :)

Според мене основно и прво што треба да се направи е камерите да проработат за казнување, не само за надзор. Автоматски да ни стига честитка и ако не се плати блокирање на сметка. И освен за 0.1% од народот, да нема врски, партии, братучеди. Тие 0.1% нема да ни сметаат ако сите останати си плаќаме.
Секој ќе сака да е тој 0,1%....

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #15393 на: 04 Септември 2017, 13:34:27 pm »
moja pretpostafka e deka sistemot na kamerite za pisuenje kazni i stignuenje doma ne im funkcionira, bidejki frlia mnogu pari nesmeat da kazat ;) inace dosega ke se napunea so pari
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #15394 на: 04 Септември 2017, 21:32:12 pm »
Според мене основно и прво што треба да се направи е камерите да проработат за казнување, не само за надзор. Автоматски да ни стига честитка и ако не се плати блокирање на сметка.

Ништо помалку од ова нема да заврши работа. Ама баш ништо.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #15395 на: 04 Септември 2017, 22:11:41 pm »
moja pretpostafka e deka sistemot na kamerite za pisuenje kazni i stignuenje doma ne im funkcionira, bidejki frlia mnogu pari nesmeat da kazat ;) inace dosega ke se napunea so pari

Каква глупост си треснал сега, се надевам не беше сериозен.
Функционираат и како трошок не е ништо страшно. А да воведат и билинг базирано на истото нема да чини премногу пари. Во принцип, колку и да кошта сепак на крај ќе се исплати и ќе остане едно чудо пара за во буџет или нечиј џеб. Кога сето срање ќе се исфилтрира, се надевам дека бројот на пациенти ќе се намали.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #15396 на: 04 Септември 2017, 22:27:31 pm »

Страв од негативен публицитет. Дека ќе има повеќе незадоволни, од задоволни. Исто како и претходната влада.
Инаку да сакаат, уште утре може да почнат да работат така. Исто како што собираат такси и даноци, и ова собирање пари ќе функционира (само ќе биде бескрајно покорисно). Секоја кола има регистрација, и сопственик, казните ќе стигаат таму. Топла вода која е измислена многу одамна. Арно ама...  :(

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #15397 на: 04 Септември 2017, 23:54:20 pm »
Јас мислам дека ако профункционира тој систем со камерите дека свеста кај возачите ќе се зголеми, не преку ноќ ама за брзо време пошто ќе ги удира по џеб. На почетокот на тие партиски определените нормално дека власта ќе им е крива ама ќе си легнат на брашното порано или подоцна. Кај нас секое чудо за три дена.

Иначе еве да се пофалам, вчера ме репнаа 300 евра за претекнување на полна линија. 150 ќе ги платам во рок од 8 дена ко млада невеста и ако немам многу гревови ќе поминам со 3 месеци забрана.

#НеСумСветец
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #15398 на: 09 Септември 2017, 02:23:41 am »

Каква глупост си треснал сега, се надевам не беше сериозен.
Функционираат и како трошок не е ништо страшно. А да воведат и билинг базирано на истото нема да чини премногу пари. Во принцип, колку и да кошта сепак на крај ќе се исплати и ќе остане едно чудо пара за во буџет или нечиј џеб. Кога сето срање ќе се исфилтрира, се надевам дека бројот на пациенти ќе се намали.
ne si me razbral, rekov mislam deka sistemot ne im raboti cim ne prakaat cestitki ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15399 на: 09 Септември 2017, 02:35:23 am »
 од рекла-казала муабети демек се користи само за "не дај Боже" сутуации....

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #15400 на: 11 Септември 2017, 00:37:10 am »
Еве баш попладнево ја исправ, ги поминав седиштата со средство и со млеко и ја издував до патарина со 200...
Ме изнервира една црвена Астра на враќање која не сакаше да се тргне во лева лента, па уште и ми подзакочи ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #15401 на: 11 Септември 2017, 00:47:13 am »
Еве баш попладнево ја исправ, ги поминав седиштата со средство и со млеко и ја издував до патарина со 200...
Ме изнервира една црвена Астра на враќање која не сакаше да се тргне во лева лента, па уште и ми подзакочи ...

ФилипВ да не бил :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15402 на: 11 Септември 2017, 00:56:31 am »
Од десно ...? Али коли имаше ?

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #15403 на: 11 Септември 2017, 01:46:13 am »
Не...јас бев во лева и он во лева...
Имаше место кај да се тргне десно секако.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #15404 на: 11 Септември 2017, 09:43:30 am »
Море пред две-три недели еден така со Пасат ме спаси :)

Ќе ме снимаа со 230 кај Стајковци ;D