Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2900670 пати)

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 425
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #15255 на: 07 Август 2017, 15:48:29 pm »
Вчера ме изнервира еден човек во години во Пасат Б6. Воедно сакам и да го поздравам ако евентуално се погоди да чита или некој да му пренеси.

На делницата од плетвар до Росоман на прав дел со испрекината линија го престигнав. Првен не ми дозволуваше да се пикнам пред него (не знае да држи растојание меѓу возила) па после да ми свети со долги светла едно 10мин.

Го баталив.

После прва патарина замина пред мене и после неколку км го начекав пак како вози во најлева лента и не трга да го поминам.
Јас најкултурно со лев жмигавец и еден краток бленд му дадов до знаење дека сакам да го поминам.
Не се трга.
Пак бленд и пак не се трга.

И тогаш на автопат на 120км/ч  господинот ми закочи и ми запали штопови.
Среќа не се деси некоја штета, ама јас си знам што претрпевме во кола.
Секоја чест!

Колата има таблици SK-9630-AC (или 9620).
Пратете поздрав ако го знаете.
Слична случка ми се деси на мене во саботата после прва патарина правец накај Скопје. Тип со панамера СК-8088-А? вози позади мене со долги, му пуштам четири за да ми изгаси долги, не реагира. Му пуштам повторно и исто не реагира, намалувам јас да ме помине и му пуштам и јас долги. По две минути возење во десна лента пред мене се изнервирува и кочи, јас се префрлувам во лева да го поминам и ми сецна со колата накај мене, среќа го избегнав и се префрлив во десна пак. Тој од десна се префрлува во лева и цело време вози со мене паралелно. Пробав намалив да ме помине и тој намалува вака возеше 2-3 минути и си отиде. Психопат...

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #15256 на: 07 Август 2017, 19:32:06 pm »
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1299773120120240&id=1284804811617071

Обратил внимание некој и тука..

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #15257 на: 07 Август 2017, 20:21:23 pm »
Многу не се силете, може некој да ви извади пиштол, а тука каратето не помага

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #15258 на: 07 Август 2017, 20:44:16 pm »
;D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #15259 на: 07 Август 2017, 21:09:06 pm »
Не се смеј, возев пловдив софија навечер касно околу 160км/ч, се влечкаше еден и ај викам ќе го заобиколам, а гледам далеку зад мене светла, се пуштив кога овој у багашжник ќе ми влезеше со А8, може и 250 да бозел, подотворија стакла напред едни батенца мочката ми се смрзна, се мотаа пред мене зад мене излеа жал им падна да ме претепаат и спасив газ.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #15260 на: 07 Август 2017, 21:47:55 pm »
Јас ќе ти дадам пиштол и ќе те изнервирам во сред сообраќај. И што ќе направиш со пиштолот?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #15261 на: 07 Август 2017, 21:53:16 pm »
Не се смеј, возев пловдив софија навечер касно околу 160км/ч, се влечкаше еден и ај викам ќе го заобиколам, а гледам далеку зад мене светла, се пуштив кога овој у багашжник ќе ми влезеше со А8, може и 250 да бозел, подотворија стакла напред едни батенца мочката ми се смрзна, се мотаа пред мене зад мене излеа жал им падна да ме претепаат и спасив газ.
Можит се уплашиле :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #15262 на: 07 Август 2017, 22:10:20 pm »
Јас ќе ти дадам пиштол и ќе те изнервирам во сред сообраќај. И што ќе направиш со пиштолот?
Кoгa веќе требa дa нaпрaви, oн веќе би имaл пиштoл. Немoрa дa му дaвaш.
Мнoгу е еднoстaвнo, ти светел сo дoлги пoзaди, пoдзaстaни некa те пoмине и некa си бркa рaбoтa кoгa веќе не се рaзбирa, не јa гледaм лoгикaтa дa гo пуштиш пa ти дa му oпнеш дoлги oд пoзaди???, aмa oнa "нa кoј му е пoгoлем" јa кoчи рaбoтaтa.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #15263 на: 07 Август 2017, 22:31:41 pm »
Me nervira selektivnosta, deneska bev  za Debar dojdeni se gasterbajterite  parkirani koli nasekade djandari ni za lek  haos  ednostavno , ke si otidat strancive  i povtorno ke mi jadat od takvoto za parking,za kais, zasto sum velgol so TMV abe ko hieni se koga ke vidat sk tablica

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #15264 на: 07 Август 2017, 22:47:57 pm »

Многу силен бе? Ај баш да те видам како се силиш у 12 ноќеска накај тетово на тетовска панамера, или нема да си толку силен ако се јави ситуација... Јас дадов добронамерен совет, не побарав пиштол.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #15265 на: 07 Август 2017, 22:57:47 pm »
Me nervira selektivnosta, deneska bev  za Debar dojdeni se gasterbajterite  parkirani koli nasekade djandari ni za lek  haos  ednostavno , ke si otidat strancive  i povtorno ke mi jadat od takvoto za parking,za kais, zasto sum velgol so TMV abe ko hieni se koga ke vidat sk tablica

Дебар па и ти... Веќе 30 години не добиваме временска прогноза за дебар ниту измерени температури. Тоа ако фатиш некоја албанска телевизија...

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #15266 на: 07 Август 2017, 23:01:19 pm »
Пиштол не се ваде туку така и не се користе туку така од страна на било кој. Посебно нецсе погодува рака лесно у вожња.

Панамерата може и да пука ама ако промаше може смртта да си ја разбуде и од не панамера да биде пратен у недојдија. Еден сец и некој че лета.

Постот за да ти го образложам пошто гледам одопаку ги вариш, е наменет да го потенцира афектот и животното у секој од нас.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #15267 на: 07 Август 2017, 23:08:06 pm »
Нештo не ти е денoт изгледa :)
Мнoгу пoдoбри пoстoви сум прoчитaл нa фoрумoв oд тебе.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #15268 на: 07 Август 2017, 23:28:45 pm »
Можно е  ;)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #15269 на: 08 Август 2017, 00:18:53 am »
На гости од Германија дојдени за Супер купот, за 3 км со такси им побарале 10 евра.
Среќа подготвени биле, веќе дознале како се цените и му кажале на таксистот дека повеќе од 3 евра нема да види, а ако не сака, да повика полиција.
И се согласил за 3 евра. Шупак шупакосан.
А швабиве легенди. Фанови на Манчестер и оваа година ги следеле сите гостувања на Манчестер низ Европа.