Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2903167 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Докажано е дека стариот поминал на црвено на пешачки / преминал улица кај што не треба и затоа е ослободен.
(Истото важи и за велосипедисти)

Инаку Ален колку што сум имал прилика да го запознаам е сосема ОК момак...и не верувам дека му е лесно што носи човек на душа, лежел или не.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Во ред.

Јас зборам за тоа ако сака некој сериозно да се посвети на возењето на стаза - како што рече Онак, два пати неделно. Тоа не е аматерско, саат-два повозување.

Меѓутоа, во ред.
Мене и формула да ми дадат, ќе си возам 160.. неам г'з за 250... реално гледано од моја страна, да не се лажиме дека ќе фатам "јако" ауто о ќе возам како шумахер.... а на драг и не тррбаат кој знае колку кочници. Ем може ќе го решиме митот со токот од дизелот, да не речам наместо велешко брдо ќе се јачаме некаде на рајат кај што ќе нема сообракај...
А кој сака профи ќе си се спрема профи, ќе си бара спонзори гими етанол ќе си завари кеашбар(или како и да се викаат тие шипките) итн, само што ќе има усолови...

Тљка јас гледам на "стазата"

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Докажано е дека стариот поминал на црвено на пешачки / преминал улица кај што не треба и затоа е ослободен.

Инаку Ален колку што сум имал прилика да го запознаам е сосема ОК момак...и не верувам дека му е лесно што носи човек на душа, лежел или не.

Не е ослободен, лежеше дури 3 месеци. Пак е повеќе него Урко што лежеше што го мавна оној со моторот пред некој месец.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642

Знаеш ли дека има еден член во законот што вика дека секогаш треба да имаш прииспособена брзина на движење согласно условите? Е тој член те ебе 100% на суд кога газиш човек макар и на автопат.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Нашиов член за среќа не го уби човекот, можеби само му скрати некоја година спокоен живот

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
многу лесно вака од трето лице се дава ваква констатација за било кој..

Отсутен Bicikle

• Легенда
Тоа да, али јас сум да се репаат пешаци за врвење на црвено макар и во 03:00 часот. Значи црвено е црвено за сите и треба да се почитува. И зелено да е ќе си се испулиш лево-десно, пак ќе речам, ако е некој ненормален не мора ти да загинеш да му докажеш дека е ненормален. Сам ако не си се пазиш, никој не те пази.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!

Знаеш ли дека има еден член во законот што вика дека секогаш треба да имаш прииспособена брзина на движење согласно условите? Е тој член те ебе 100% на суд кога газиш човек макар и на автопат.
На автопат ако удриш човек, не лежиш.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Згази го преку ден на правец па ќе видиш   Знам еден што згази мигрант па едвај се извади.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Знам една што згази човек со 140кмх и глава му откина и не лежеше.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Ама кој...
Знае некој како е законот точно?
Башка како ќе докажиш дека било црвено за пешаци?... мислам се одговара на црвено на пешачки ако згазиш некого... или грешка сум?

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Една наша постара фолк пејачка загина на пешачки преминувајќи на црвено.
Не одговараше шоферот.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Хммм не сум знаел...

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Сред ебан бел ден, пред касарна свадба на гастербајтери вади пиштол и пука. Таблици - Швајцарија.

Ќе почне ли да работи МВР како што треба еднаш засекогаш или уште се во зимскиот сон ?

За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Не е ослободен, лежеше дури 3 месеци. Пак е повеќе него Урко што лежеше што го мавна оној со моторот пред некој месец.
Не е завршен случајот.