Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2910572 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Сега втора смена ќе се воведе,  за еден ден ќе ги прават овие ....

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
За 15 минс... па ќе си влечкаат

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Бицикле, не глупај тропости :)

Записникот, зависно од тоа какво вештачење се прави, може да биде издаден многу многу порано. И тие 3 месеци што ги форсираат во крим се предолго чекање. Ама девет месеци за ебан записник е премногу.

Паметна дума

за 9 месеци дете се раѓа, а не записник од сообрајќајка.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
Добро дечки, велосипедистиве смеат или не смеат качени на точак возејќи да преминат пешачки премин или не?
За 24 часа, двајца ми излетаа пред кола.

Јас најдов вакво нешто но не знам дали се однесува на пешачки...

Не ме тераш да барам у закон, али ти казвам на памет, ако пешачкиот има црвена велосипедска ИЛИ САМО КВАДРАТИ пред или после пешчкиот, таму има велосипедска патека и мораш да го пропуштиш велосипедот, каде што нема треба да се турка. Тоа што улетуваат од сегде не е проблем само со точаци, али пошо СМЕ (и јас возам) точаци, човек би помислил дека би внимавале повеќе. Никогш не ми застанал никој да ме пропушти на велосипедска, си се дерам цело време "пази точак!!"..

Отсутен Bicikle

• Легенда
Бицикле, не глупај тропости :)

Записникот, зависно од тоа какво вештачење се прави, може да биде издаден многу многу порано. И тие 3 месеци што ги форсираат во крим се предолго чекање. Ама девет месеци за ебан записник е премногу.

Паметна дума

за 9 месеци дете се раѓа, а не записник од сообрајќајка.

Дека има работа за тие 2 лисја има. Дека се доволни 2 недели се. Дека не им се работи, кому се работи...  Личната кога ја вадев за една недела појдов во станицана кај мкц, готова беше, си ја зимав. Да не појдев може уште ќе чекав да јават.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
@Стефан_Т  ..какви квадрати?

Отсутен Bicikle

• Легенда
Червени ваљда...
Пред 7-8 год. имаше соовраќајци у цивл пишуваа казни за разно разни ситни и крупни прекршоци со можност за некои казни да одиш на обука (2 часа)....
Вчера ја земав жената ми од посо, од друга лента се паркира на пешачки едно типче, од неговото ауто слага тип и летеќи ми отвара врата и да претрча на пешачи, па уште ми праи со руката " сеј уивај зад кола ќе поминам." Ќе поминеше да не закочев...
Ама ај врнеше кој ќе кисне, а може така беља да ти напраи ....

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Може затвор место обука и казна?
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Bicikle

• Легенда
Може затвор место обука и казна?
Е сега ти све сакаш. Не може, или тоа или тоа или тоа... :) 
Претежно таква понуда имаше за пешаците што цепаа преку илица на необележан премин или црвено... за другите прекршоци и не беа толку фини :)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
Еве едно клипче како е секојдневно во Тетово. Отворање врати без да погледнат дали доаѓа кола, возење во едносмерна, паркирани коли пред семафор, десната лента е неупотреблива од паркирани коли и сл.

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
Еве едно клипче како е секојдневно во Тетово. Отворање врати без да погледнат дали доаѓа кола, возење во едносмерна, паркирани коли пред семафор, десната лента е неупотреблива од паркирани коли и сл.

Бог, да чува, и да брани. А не сум нешто побожен човек.

@Стефан_Т  ..какви квадрати?

Како тие на крајот на пешачкиот, тие исто означуваат велосипедска стаза.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Точак возен од возрасен ''човек'' пред капитол, застанува со предното тркало на улица и си дреме ладнокрвно а поминуваат коли и му свират...не бе брате кај сакам ќе стојам ЈАСНО! Уште љут шо свирите сељаци!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224

Како тие на крајот на пешачкиот, тие исто означуваат велосипедска стаза.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Зар? ;D
Кај на мајка му јас од мојата кола непосредно пред пешачки премин ќе видам дали после пешачкиот има црвена лента или коцки за велосипедска патека?

Ако нема семафор, без сообрќаен знак за велосипед ништо од работата.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Добро ќе биде ако го направат цело Скопје со посебни ленти за точаци, ваљда нема да бидат глупи пак да возат у спротивна насока ..

Отсутен Bicikle

• Легенда
Види ги бе леле бе мајка сосе дете у количка на црвено си проаѓа ич не и чуе... ахх бе. Па ќе сме иделе у еу :)