Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2902344 пати)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Јас у Охрид со моја кола не идам.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
А преку Ресен како е патот ?

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Signalizacijata po patot Bitola - Ohrid, e takva uste od minatoto leto. Sekade znaci deka nesto se raboti i pravi, a ustvari nikade zivo pile.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
За преку Ресен зборавме јас и Ипксисија, патот е направен сеа од двете страни и делот од Битола до Ѓавато и од Ѓавато до раделницата долу за Преспа/Ресен,Охрид само знаците не се тргнати никаде и тие шо незнаат си ги кршат колите  по стариот пат, низ ресен е лош патот на секој 15 метри е исечен од што имаат менувано цевки.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
@Ipkisija Meskosa И јас се заебав неколку пати колата ја искршив и на одење и на враќање минатиот месец, ама и јас се научив да се моткам меѓу знаци на крајо.. Уствари напраен е патот нема кој да ги тргни знаците исто и на обиколницата кај тунелот имаат ставено знаци уште од одронот од зимата а ништо нема, се е исчистено, и таму 5пати се имам заебано демек затворен е и вози мишко низ град се дур не видов еден ден лабаво шлепери дека врват и се пуштив зад нив и гледам цел пат е арен, ни одрон нема ни асфалт е заебан.
Јас во четвртокот поминав од таму, за да свртиш десно од лук оил има знаци дека патот е затворен и гледам автобусите преку градот идат, викам ај ке пробам на ризик поминав мегу знаците и очекував по пат дупки одрони метеори оно ништо нема освен ѓупците :)

Sent from my F5 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Па проблем се тоа племето горе,кое не го исчистија со пожарот.Не ми се верва дека некое племе може да си игра курташак со државата,уствари не сме ни држава...Тури му к.. на се.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
50 минути до работа...од кои 25 во прва...
Понеделнички нели.. да ти се сјебе и ден и недела во гадов од град.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Стратро не знам кој сетап имаш ама твоево плаче за точаче :)
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
Пази да не утнат некој понеделник да не се учукаат неписмени шофери во 3 едносмерни ленти...
18 години возам , само една сообраќајка сум имал ..и тоа ме удри дете во стојадин на локална раскрница бидејки немаше поим кој има предност...

Listen to me when im saying:

I
HATE
THIS
PLACE

Присутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Секој понеделник истата приказна.
:D ;D

Па дај смени нешто.

Тргни по друга рута.
Тргни порано.
Оди со друг тип на превоз.

Отсутен Stratro

• Легенда
Тргнав порано...во 8 и факинг 10.
Заради редицата тргнав по друга рута, преку Маџари и Аеродром.
Џабе.

Тоа што влегува во Скопје, не знае да вози  и никад нема да научи...

Едно гуглање се кажува...

image hosting no account

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Од колку си на работа?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
Тргнав порано...во 8 и факинг 10.

За волја на вистината, 8:10 е веќе здрава гужва. Гужвата низ Скопје почнува сабајле околу 7:15-7:20. Во 8:10 ти си веќе ептен во шпицот.

Плус, кај тебе се вклучува цел сообраќај што доаѓа во Скопје, и таму се луѓе залетани од автопат па „ги изненадува“ нормалната брзина во градски услови. Еднаш уз муабет ми улета бројка дека во Скопје секој ден доаѓаат помеѓу 100.000 и 200.000 луѓе дали по работа, дали по обврски, итн. Таа бројка и мене ми изгледа преголема, но ете, нека доаѓаат 50.000 луѓе - доволно е.

Треба да си побараш алтернативна рута.

Отсутен Stratro

• Легенда
Зеро..нема алтернативна рута освен низ Маџари и Аеродром, која не само што е подалеку туку и патот е лош..железници...дупки...тесни улички..
За таму треба мотокрос...не 45 гуми.
Денес редицата беше буквално до семафорите во Ченто, а сообраќајката може да биде и после Континентал...

Од колку си на работа?

Клизно...08:00 до 09:00.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
 Чим си со клизно излези во 07:10 и нема да имаш нервози.