Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2912343 пати)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Не се пералните само што не даваат фискална ене ги и центрирачите на предница. Се симнува под кола затега штраф, колку треба? 600 вели, викам дај за 500 аа не, му давам 600 и ми вика во ред, аа не не батка дај ми фискална со сметкопотвда и ме гледа попреку.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
А бе мајстори и перални ја убија економијава во државава.
Следниот пат фактура и уплатница барајте им, па жирално да им платите...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Значи според тебе не треба да плаќаат данок нели ?

Јас знам луѓе сопственици на перални купија по 2 куќи.

Ако одиме по концептот еднакви права за сите треба да се почне од најмалиот до најголемиот и обратно.

Кога можеа таксистите да ги решат може да почне и пазарна инспекција да си ја работи работата.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
Кажи што вклучува тоа миење во Земун?

Гуми, бандажи, раткапни, кокпит, стакла, гепек, кедери со средство, средство за пластиките надвор, чистење на таванот со леплива фолија за прашина. Колата ја мијат саат време.

https://www.google.mk/maps/dir/44.8356451,20.4101045//@44.8358584,20.4104897,17.67z?hl=en

Отсутен Prcot

• Сениор
Ќе барам Симо ќе барам, нека пушти попуст и нека не биде дрзок кога ќе му побарам попуст тогаш фискална не барам а не тука да ми се дига како тоа попуст. Ете ти сега плати си данок појќе од попустот што ти го барав.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Ќе барам Симо ќе барам, нека пушти попуст и нека не биде дрзок кога ќе му побарам попуст тогаш фискална не барам а не тука да ми се дига како тоа попуст. Ете ти сега плати си данок појќе од попустот што ти го барав.

Прч, му побара фискална на типот во Боговиње кога купуваше амортизери?

Или му побара попуст, а за фискална не зуцна, нели ;)

Отсутен Prcot

• Сениор
Па ја што реков сега бе Златко?

Отсутен zlatkoa

• Сениор

Поентата ми беше дека фискална мора да даваат таму каде што ќе платиш 200 денари, а таму каде што треба да искешираш 15.000 таму е подобро попуст да побараш, за фискална не мора.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
Значи данокот (попустот што ти го дал) ти си го стаил у џеб. Е сега ќе те репнам 40 дена у затвор да видиш за крадење што се добива :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Прч само сака да го подели со газдата/мајсторот/перачот ќарот од неплатениот данок - ништо друго ;) Ако другиот не сака - има да си плати данок ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
Ете Миле беше по директен и ја опиша суштината на мојот пост.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Прч само сака да го подели со газдата/мајсторот/перачот ќарот од неплатениот данок - ништо друго ;) Ако другиот не сака - има да си плати данок ;D ;D

Fair enough.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Се согласувам. Ама ако нудачот на услуги не се согласи тогаш не значи дека е поголем криминалац и сивоекономист отколку кога би дал попуст.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
па технички гледано е едиствениот криминалец и сивоекономист :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Мене ништо не ми значи како краен потрошувач муабетот „кај ми зема ххх пари, барем фискална да ми дадеше“. Со фискалната ни гс не можам да си избришам, така да ако сум задоволен од услугата и сработеното, а претходно сум ја знаел сумата, не се осеќам излажан или ограбен. За тоа нека се грижат други служби. Али дека ја убија економијата у државава авто перални и мајстори - тоа мало морген.