Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2907826 пати)

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #13380 на: 01 Септември 2016, 11:22:35 am »
A zosto "se" ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #13381 на: 01 Септември 2016, 11:53:18 am »
^
Што ти би рекол - ајде да не зборуваме за проблемите и да се правиме дека ги нема?

Ете видиш како фино ме знаеш.

Ја откри Америка дека живееш у вукојебина во која си у најмала рака второразреден т.н. „граѓанин“ (доколку не се потрудиш на поинаков начин да го смениш тоа), и дека треба да си среќен ако се само двојни аршини.
4 години живеевме во кулите во ГТЦ, 4 години мамето мамино ни се испозаеба... Не можеш да спиеш, не можеш да отвориш прозор, не можеш да функционираш како човечко битие. Ама 4 години не престанавме ни ја, ни жена ми да се бориме против говната што го причинуваат тоа, иако знаевме дека ќе бидат залудни сите пријави до општина, град, инспекции од секој можен тип, полиција и што ти не...

Така да, молим те, нареден пат поштеди ме од твоите високо стручни профилирања, пошто (барем во случајов) појма немаш ни кој сум, ни што сум, ни што сум правел, ни по кои принципи се водам во животот, а уште помалку да се дрзнуваш да кажуваш јас што и како би рекол. Пробај да не бидеш идиот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #13382 на: 01 Септември 2016, 12:14:05 pm »
^^
Чекај малку, што всушност сакаш да кажеш?
Некои (многу всушност) работи не се во ред, но сите треба да мижат на двете очи затоа што Ти си се помирил со сето тоа??

Работава значи ајде да не зборуваме за проблемите, демек така ќе ги снема. Браво, одличен рецепт за поправење на проблемите.
Најпосле, погледај се како одговораш на најнормално напишан пост... И ти мене ми велиш „Пробај да не бидеш идиот“?
Пробај да не бидеш идиот.
Што ти е бе човеку, и каков ти е овој однос? Зарем вака ти како модератор поставуваш пример за нивото на дискусија на форумов...?  :D
Нема ни да се обидам да те прашам што си очекувал кога си купил стан во строг центар, ГТЦ дури, каде се најголемите гужви од луѓе, сообраќај, ноќен живот и локали. Нема пошто законот за јавен ред и мир треба да важи секаде. Но нема логика твоето страдање да биде причина за ваков дефетизам, да напаѓаш некој што се жали за истото тоа што ти без успех си се жалел.
Уште полошо е што притоа односот ти е тотално некултурен.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #13383 на: 01 Септември 2016, 13:16:20 pm »
Дечки вие сакате одма све да се среди. Не иде тоа така, треба генерации да поминат за да достигнеме некое прифатливо ниво за нормален живот.

Док тоа не го сфатите ќе се фрустрирате и ќе белеете.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #13384 на: 01 Септември 2016, 14:07:38 pm »
Дечки вие сакате одма све да се среди. Не иде тоа така, треба генерации да поминат за да достигнеме некое прифатливо ниво за нормален живот.

се иселат.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #13385 на: 01 Септември 2016, 14:24:31 pm »
^^
Чекај малку, што всушност сакаш да кажеш?
Некои (многу всушност) работи не се во ред, но сите треба да мижат на двете очи затоа што Ти си се помирил со сето тоа??

Работава значи ајде да не зборуваме за проблемите, демек така ќе ги снема. Браво, одличен рецепт за поправење на проблемите.
Најпосле, погледај се како одговораш на најнормално напишан пост... И ти мене ми велиш „Пробај да не бидеш идиот“?
Пробај да не бидеш идиот.
Што ти е бе човеку, и каков ти е овој однос? Зарем вака ти како модератор поставуваш пример за нивото на дискусија на форумов...?  :D
Нема ни да се обидам да те прашам што си очекувал кога си купил стан во строг центар, ГТЦ дури, каде се најголемите гужви од луѓе, сообраќај, ноќен живот и локали. Нема пошто законот за јавен ред и мир треба да важи секаде. Но нема логика твоето страдање да биде причина за ваков дефетизам, да напаѓаш некој што се жали за истото тоа што ти без успех си се жалел.
Уште полошо е што притоа односот ти е тотално некултурен.

Никаде и во ниеден момент до сега не сум нити кажал, нити инсинуирал дека треба да не се збори или да се замижува за проблемите, баш напротив, секогаш сум се борел за решавање на истите, без разлика и да колку било "одење со глава низ ѕид".

Станот во ГТЦ го наследив, а не сум бил толку богат да можам да си купам на друго место.

На мое барање, не сум модератор веќе повеќе од пола година (можда и јаче), али фино од тебе што ги следиш работите.

Уште еднаш ќе ти кажам и воедно замолам, да не се дрзнуваш да кажуваш јас што сум рекол/мислел/направил, пошто не знаеш ама баш ништо за мене.

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #13386 на: 01 Септември 2016, 15:34:01 pm »

се иселат.

Ништо не е ова, тек у Еу некад ако влеземе тогаш ќе видиш што е бежанија ...

Али факт е дека генерации генерации треба да поминат за да достигнеме некое ниво каде се ќе функционира како што треба.  Сега е период снаџи се па живи, никакви идеали никакви вредности ништо, нула ...

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5204
^
Што ти би рекол - ајде да не зборуваме за проблемите и да се правиме дека ги нема?

Ете видиш како фино ме знаеш.

Ја откри Америка дека живееш у вукојебина во која си у најмала рака второразреден т.н. „граѓанин“ (доколку не се потрудиш на поинаков начин да го смениш тоа), и дека треба да си среќен ако се само двојни аршини.
4 години живеевме во кулите во ГТЦ, 4 години мамето мамино ни се испозаеба... Не можеш да спиеш, не можеш да отвориш прозор, не можеш да функционираш како човечко битие. Ама 4 години не престанавме ни ја, ни жена ми да се бориме против говната што го причинуваат тоа, иако знаевме дека ќе бидат залудни сите пријави до општина, град, инспекции од секој можен тип, полиција и што ти не...

Така да, молим те, нареден пат поштеди ме од твоите високо стручни профилирања, пошто (барем во случајов) појма немаш ни кој сум, ни што сум, ни што сум правел, ни по кои принципи се водам во животот, а уште помалку да се дрзнуваш да кажуваш јас што и како би рекол. Пробај да не бидеш идиот.
Ne se nerviraj za bezveze muabet, ili pa tamo kaj sto si ti falat nasive glupi nervozi :).  Ispod dnoto sme no toa e, uzivaj tamo kade sto si. Podzinuvam na sekoja fotka sto ja stavas od mestoto. Pozdrav

Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #13388 на: 01 Септември 2016, 16:21:30 pm »
Парталите и правац...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #13389 на: 01 Септември 2016, 16:29:27 pm »

се иселат.

Ништо не е ова, тек у Еу некад ако влеземе тогаш ќе видиш што е бежанија ...

Али факт е дека генерации генерации треба да поминат за да достигнеме некое ниво каде се ќе функционира како што треба.  Сега е период снаџи се па живи, никакви идеали никакви вредности ништо, нула ...

Којзнае дали ќе влеземе. 200.000 бугарски пасоши се зедоа, можеби вака му одговара.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
« Одговори #13390 на: 01 Септември 2016, 17:44:56 pm »

Државава функционираше како вистинска држава и пред 91ва, зошто мораше овие 25 години се одново да се прави. И пред тоа си имаше институции кои си фиункционира.

Немаше потреба од тоа толку генерации да се изгубат.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #13391 на: 01 Септември 2016, 18:02:00 pm »
A so nasite kolku izbegale ne racunas :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #13392 на: 01 Септември 2016, 18:08:40 pm »
Функционираше како заедница и оние во кои таа заедница инвестираше највеќе рекоа абе знаеш ние несакаме веќе заедница. Ќе си земеме све ова што е кај нас и ќе си одиме од заедницава. И тогаш почнаа да се тепаат луѓе и да се колат зошто ти си работел се заедно си им давал да прават фабрики и пристаништа и да развиваат економија за на сите да ни е подобро пошто нели заедница. Епа знаеш што вие тоа што сте ни дале биднало и така, наше си е.
Е тогаш чичко ти милошевски вика неможе да се делите зошто тоа не е ваше туку е на сите нас.
И останатото е историја.
Не функционираше пред 91ва тоа беше циркуз. Функционирала до 81ва кога почнал да им расте паметот на мајмуните да ја покрадат цела федерација и да пркнат на сметка на другите од федерацијата. Можда појасно ќе ти е како од една федерација со максимална злоупотреба некои излегле победници а повеќето други максимално изиграни и опљачкани.

Кога се делеа мајмуните требаше да се одделат исто како германија после ww2. Сакаш да се одделиш? До денар се да врати или ќе ве израмниме и асфалтираме и љубљана ќе стане ф1 стаза и паркинг за 2.000.000 возила. Ама тоа е инвестиција градби? Градби ли е? 80 милијарди годишно кредит ќе отплаќате кон федерацијата наредни 75 години тогаш. Или ф1 стаза ќе добие федерацијава.

Тоа како работело пред 81ва и 91 не мешај. Тоа што кај нас мислиш дека се покрало овие 25 години, неможеш ни да замислиш колку илјади пати е покрадено повеќе при одделувањето на некои мајмунски неасфалтирани на време членки.

Имало кој да даде јасна тешка рака и да каже како ќе биде. Кога умре тој одма им порасна паметот и се вклучија западните влијанија за да ја растурат федерацијата за да си изгубат еден противник, незнаеја дали федерацијата ќе ја наследи некој како ким јонг или афолф, се беше можно. Најсигурно беше да се расформира на најлош можен начин за сите да изгубат што е можно повеќе, за да не се спојат никогаш пак.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #13393 на: 02 Септември 2016, 08:30:47 am »

Државава функционираше како вистинска држава и пред 91ва, зошто мораше овие 25 години се одново да се прави. И пред тоа си имаше институции кои си фиункционира.

Немаше потреба од тоа толку генерации да се изгубат.

Некогаш треба да се расипи за да се среди.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #13394 на: 02 Септември 2016, 08:54:57 am »
Државава функционираше како вистинска држава и пред 91ва
Ако функционираше немаше да се распадне...
Цитат
, зошто мораше овие 25 години се одново да се прави.
Никогаш не сме направиле за да правиме одново...[/quote]
Ум шо идит отпосле не јет ум!