Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2721139 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8159
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #12090 на: 12 Ноември 2015, 15:45:05 pm »
Муфлон со постара црна Хонда Акорд со детенце во скут и жена му на совозачко помина на црвено, две комбиња ќе го треснеа. Да беше сам и ќеиф ќе ми беше да го треснат.

Стока!

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1925
« Одговори #12091 на: 12 Ноември 2015, 16:39:06 pm »
Јас застанат на семафор кај Алумина, на крајна лента и прв на семафор, само што тргнав тој до мене од средна врти за лево, да не застанев ќе ми отидеше и фар и браник. Легнав после тоа на свирка ама што дека, не го ни заболе, бар да пуштеше 4 жмигавци или да мафнеше дека се извинува. Клошар. Сеа коа ќе размислам, мака ми е што не го удрив. И онака браникот ми е за лепење и фарбање...

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #12092 на: 13 Ноември 2015, 00:18:17 am »
Многу ме нервираат морони што се влечат со едвај 40 и коа ќе тргнеш да ги претицуваш забрзуваат. Лошиот момент е што возиш у трета и не тргнуваш агресивно да го претицаш, пошто нели се влече и лесно ќе го пројдеш, а ѕверот пука пуна у втора. Вториот лош момент е во случај да го претицаш, после ти се лепи за браник. Стварно не можам да разберам шо луѓе се таквите и какви муки си имаат со паметот???

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг:
« Одговори #12093 на: 13 Ноември 2015, 09:13:23 am »
Мaлку ме извaди oд тaкт пa ме нaсмеa еден тaксистa сo фикус, нa мoст гoце делчев, се укoпувa нa скрoз деснa лентa, пуштa жмигaвци, зaoбикoлувaм и гледaм вo ретрoвизoр кaкo типoт вo рикверц си се врaти кoн кaле деснo, си се нaсмеaв и си прoдoлжив пo пaтoт.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6506
« Одговори #12094 на: 13 Ноември 2015, 09:27:59 am »
Многу ме нервираат морони што се влечат со едвај 40 и коа ќе тргнеш да ги претицуваш забрзуваат. Лошиот момент е што возиш у трета и не тргнуваш агресивно да го претицаш, пошто нели се влече и лесно ќе го пројдеш, а ѕверот пука пуна у втора. Вториот лош момент е во случај да го претицаш, после ти се лепи за браник. Стварно не можам да разберам шо луѓе се таквите и какви муки си имаат со паметот???
Затоа дизел земи си :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #12095 на: 13 Ноември 2015, 09:42:51 am »
Јас уживав со Ладата кога ми се лепеа на кука позади. Колку гуми имаат искинато кога ќе лупнев на кочница нагло...
Посебно еден Мерцедес С слон, чад се крена од гумите. Ме пцуеше 140 секунди паралелно до мене, доби средно прсте назад.

Ќе возам и внимавам напред или тебе ќе те мислам дали ќе ме лупнеш од зади пичка ти мајчина???

Пред 2-3 недели црн Шевролет погребален пик ап, не знам шо сорта Шеви е, ми се лепеше од зади ама пусто некако не ми се кочеше со Либрата, немам кука  :-\ а и сопруга да не ја нанервирам. Многу се нанервирав!

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1531
« Одговори #12096 на: 13 Ноември 2015, 10:32:19 am »
Муфлон со постара црна Хонда Акорд со детенце во скут и жена му на совозачко помина на црвено, две комбиња ќе го треснеа. Да беше сам и ќеиф ќе ми беше да го треснат.

Стока!
Не му е прв пат . За него црвено светло нe e STOP ,туку GO
 :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #12097 на: 13 Ноември 2015, 10:47:45 am »
Јас уживав со Ладата кога ми се лепеа на кука позади. Колку гуми имаат искинато кога ќе лупнев на кочница нагло...
Посебно еден Мерцедес С слон, чад се крена од гумите. Ме пцуеше 140 секунди паралелно до мене, доби средно прсте назад.

Ќе возам и внимавам напред или тебе ќе те мислам дали ќе ме лупнеш од зади пичка ти мајчина???

Пред 2-3 недели црн Шевролет погребален пик ап, не знам шо сорта Шеви е, ми се лепеше од зади ама пусто некако не ми се кочеше со Либрата, немам кука  :-\ а и сопруга да не ја нанервирам. Многу се нанервирав!

Јас затоа ќе го спремам сега кадетот. Ќе му наместам ролкејџ и ќе се возикам низ драгов во образовни цели, да научат како се вози и колку се секој ден блиску до сообраќајки.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #12098 на: 13 Ноември 2015, 11:48:50 am »
Драпај ти но не е ни ок ни пријатно да ти вози некој на 50 сантима позади тебе.

Стока!
Не му е прв пат . За него црвено светло нe e STOP ,туку GO
 :D
Пренеси поздрави.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #12099 на: 15 Ноември 2015, 22:18:30 pm »
Денеска на влез во Кратово се чукнале две коли баш на кривина после полициската станица. Ај кај што го блокираат сообраќајот ама пациентиве си дремат и ич чур не им куе за другите учесници во сообраќајот. Секое возило што наидуваше од кривината мораше да кочи да не ја удри една од колата учесници во сообраќајката. Отворив прозори и на двајцата им кажав да стават триаголници додека дојдат жацовци да не ги собере некој ни крив ни должен. Малце ми е криво што му подвикнав на едниот од нив, постар чика ама јбг стварно ме изнервираа.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #12100 на: 20 Ноември 2015, 00:08:51 am »
Прееска, околу 18 часот, возам во правец накај мтв од мавровка со брзина од околу 60 км/х и едно копито или гуска со сеат алтеа на допунското од кај суд со пола кола ми навлезе у лента затоа што ладата пред него беше будала што не чекаше сите коли да пројдеме, пошто ни беше зелено. Да биде дегенлукот поголем, го осетив дека ќе праи мајмунлаци и аблендирав за да примети дека има кола, ама он најпаметен зема да ја заобиколуе ладата и се промашивме за милиметри, немаше шанси да докочам. Не памтам кога последен пат вака ми се пресекле нозе.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1483
« Одговори #12101 на: 20 Ноември 2015, 00:53:14 am »
^
Често ми се дешава од битпазар кон влада коа вртам десно , до мене застанал уште еден , сеа двајцата вртиме десно , он влага директно у средна а ја го чекам бусот пред мене...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #12102 на: 20 Ноември 2015, 00:57:06 am »
А тек од битпазар кога вртиш лево за кај Веро Центар.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20146
« Одговори #12103 на: 20 Ноември 2015, 01:03:18 am »
Недај боже некој да сврти во лентата во која што припаѓа. Линии им нацртаа и пак не знаат.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #12104 на: 20 Ноември 2015, 11:25:34 am »
Не памтам кога последен пат вака ми се пресекле нозе.

Кога ќе ме удреше мене кај стоковна куќа мост? ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.