Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3577666 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #11985 на: 31 Октомври 2015, 12:52:52 pm »
Не се,  градски паркинг се.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30819
    • CARclub.mk
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #11986 на: 31 Октомври 2015, 18:21:38 pm »
По којзнае кој пат, повторно ме нанервира Матиз/Спарк со ужасни светла. Пред некој ден ќе удрев во скоро невидлива кола ради Матиз со фарови што светеа во небесата, денес ќе се качев на ивичњак ради истата работа.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #11987 на: 31 Октомври 2015, 18:23:39 pm »
Дај да ги забраниме сестру им ебем ..

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30819
    • CARclub.mk
« Одговори #11988 на: 31 Октомври 2015, 18:34:44 pm »
Скраја да е. Само да профункционираат техничките прегледи како што треба.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Одг:
« Одговори #11989 на: 31 Октомври 2015, 19:11:45 pm »
Море да ги забраниме, остај ти технички.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #11990 на: 31 Октомври 2015, 19:42:11 pm »
Пред малку за малку ќе качев еден пациент на хауба или ќе го пратев на оној свет. Се враќав од Куманово и на километар пред Паланка има едно место со остри кривини каде не можеш да возиш побрзо од 45-50км/ч а и патот не е широк. Баш во една од кривините некој пациент си туркаше количка некоја или можеби велосипед, не приметив а од спротива се разминував со друга кола. Среќа негова на време го приметив и скршнав лево да го избегнам. Гарант сум го извадил од памет возачот на колата со која се разминавме пошто му влегов во лента. Па мичка му патерина, знае дека се движи по непрегледен пат со стварно заебани кривини ноќно време, знам дека рефлектирачки елек да стави е научна фантастика ама барем со батерија да светеше мамето негово. Жена ми од памет се извади.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #11991 на: 31 Октомври 2015, 20:42:17 pm »
Bloody пешаци, попладнево ќе го исечев еден на семафорите после Бисер, кај фонтаните. Брзав да фатам зелено, свртев лево и после пуна натаму, кога гледам тргна тој да поминува (нормално на негово црвено). Се замислев од кај да го поминам, ама кога ме виде се укочи и брзо се врати назад. ;D Се укочи како исплашено маче.

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
« Одговори #11992 на: 31 Октомври 2015, 20:44:19 pm »
Ај едно што стварно знае...дали доколку згазиш пешак,без разлика на ситуација,ти си виновен ? ете најлошо,да го усмртиш,но еве и да преживее со некоја скршеница само,дали си виновен ? пример возиш 50 го маваш на твое зелено негово црвено,дали ќе испаднеш виновен ?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #11993 на: 31 Октомври 2015, 20:47:10 pm »
Да, ќе бидеш освен ако не си алачки, курвата го згази стариот на пешачки и излезе дека не е крива!

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #11994 на: 31 Октомври 2015, 20:55:07 pm »
Neli kjerka i vozela ali posto bremena se prijavila majka i demek ona bila zad volanot ???

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Одг: Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #11995 на: 31 Октомври 2015, 20:58:36 pm »
Ај едно што стварно знае...дали доколку згазиш пешак,без разлика на ситуација,ти си виновен ? ете најлошо,да го усмртиш,но еве и да преживее со некоја скршеница само,дали си виновен ? пример возиш 50 го маваш на твое зелено негово црвено,дали ќе испаднеш виновен ?
Зависи од околностите. Ако е на пршачки 95% ќе е крив возачот. А ако не е на пешачки тогаш ќе има можност да излезе вистинската правда на виделина и да е крив пешкото кој претрчувал.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве из
« Одговори #11996 на: 31 Октомври 2015, 21:31:15 pm »
Како ме изнервира денеска еден ропак со бмв... Возам по улица Скупи, тие што не ја знаат, двосмерна улица со по една коловозна лента...
Имаше велосипедист што возеше на улицата, и јас нормално идам малце во лево за да можам безбедно да го поминам велосипедистот, но сепак си бев во моја лента. Додека се разминував со ропаков он навлезе скоро еден метар во мојата лента, и така цело време возеше, веројатно поради дупките кои се од неговата десна страна (а не се ништо особено па да мораш да ги избегнуваш). И така јас се најдов у ептен тесен пролаз, од едната страна велосипедистот, од другата ропаков кој беше навлезен во мојата лента и идеше накај мене...

Му почнав да блендирам, прикочив и отидов малку накај десно и така се разминавме... На што личи тоа бе, да возиш делумно во спротивна лента кога гледаш дека тој пред тебе избегнува велосипедист, и да се инатиш као демек, кој си ти па да ти се тргам ?

Ма не знам у кој филм беше тој со бимерот... Солидно се изнервирав... Дефинитивно треба да се донесе закон за задолжителна камера во кола, секако со субвенции пошто не секој има шушки за камера... Ќе ме натераат ропациве кроз град и ја да ставам камера па....

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #11997 на: 31 Октомври 2015, 21:44:56 pm »

Без разлика што си возел по пропис (ЗБСП) сепак ако пешакот го усмртиш ќе одговараш за убиство од небрежност (со добар адвокат 6 месеци затвор не ти бега) плус оштета на фамилијата едно 15-16000 евра.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #11998 на: 31 Октомври 2015, 22:02:50 pm »
Ќе ме натераат ропациве кроз град и ја да ставам камера па....

Па голем **р ако ставиш камера. Тие луѓе газат на пешачки па не се криви ти ќе си стаел камера, да ти го начукам у логиката.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #11999 на: 31 Октомври 2015, 22:11:24 pm »
И ја така мислам...