Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3287234 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #10200 на: 24 Август 2014, 20:15:14 pm »
Нормално де и ја да сум на твое место никат не би..затоа во поновите коли им текнало на тоа де :)

А за ретровизор, мојот си е наместен и така си го возам, нормално не ги подместувам (пошто никој не ми ги подместил) освен у перална, а без да си ги наместам да тргнам негде тешко. Ретровизорите се најесенцијално нето у колата, у рикверц како возите? војничкото? Кога ке се научиш на ретровизор, никогаш нема да се завртиш назад, едноставно нема потреба, затоа се ставени.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7116
« Одговори #10201 на: 24 Август 2014, 20:17:14 pm »
Дојди кај мене во двор и ке видиш утредента од мачките мои како ке ти се разместат ретровизорите ;D Увек ми ги разместуваат оти по цела кола се движат, спијат, тепаат, бараат прозор отворен за да влезат во неа, па газат по ретровизорите ;D ;D ;D

Знам на стокецот (и на други постари коли), има лептирче, го вртиш за 90 степени и се симнува фарот. Дигнеш хауба, флип на лептирчињата, и ете ги за натоварена кола.

Во тој случај е ок, ја такво лептирче немам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10202 на: 24 Август 2014, 21:08:51 pm »
Не разбирам зошто би ти биле на 2 фаровите. Никакво тролање, едноставно не ја гледам логиката. 0 е највисоко, и предвидено за секојдневно, нормално користење. Сите други нивоа се предвидени за соодветна оптеретеност на задниот дел.

Еве ќе ти кажам од која причина е на позиција 2. Кај мене на улица (тафталиџе) Женевска во раните вечерни часови многу е голема фрекфенцијата на луѓе со мали деца и бебиња во колички. Исто така по некоја случајност местово врие од инвалиди во колички. Повеќе пати сум забележувал порано, кога возам по женевска и се разминувам со пешаците, односно малите деца, како се вртат на страна или се бранат од светлината. За возрасен човек не е проблем но за мали деца и собореното светло е високо. Луѓево со количкиве дури застануваа додека не се разминеме. Тротоарот е рапав а асфалтот е мазен и веројатно затоа го преферираат асфалтот. Пошто јас сум бил во нивна ситуација и знам колку нервира некој кога ти свети директно во очи со фарови, гледам и јас да не пречам.

Јас немам потреба уопште од фарови низ скопјево така да дали било 0,1 или 2 не ми порави ич разлика. 3-ка веќе е ептен соборено и до сега не сум му нашол примена.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #10203 на: 24 Август 2014, 21:10:32 pm »
Заради дупките и нерамнините се ставаат пониско. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #10204 на: 24 Август 2014, 21:11:59 pm »
Заборавив да кажам дека улицата е баш параболична. И тие што доаѓаат одкај Братство накај Маски цвет светат во очи. Таков е нагибот на улицата.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #10205 на: 24 Август 2014, 21:12:35 pm »
Не разбирам зошто би ти биле на 2 фаровите. Никакво тролање, едноставно не ја гледам логиката. 0 е највисоко, и предвидено за секојдневно, нормално користење. Сите други нивоа се предвидени за соодветна оптеретеност на задниот дел.
Си видел спарк/матиз што не му блештат фаровите у небо? Е затоа му се на 2 ;) Али веќе коа ќе натовари фамилија и две кеси од веро у гепек, пак му се у небеса... тоа е тоа.. ;)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #10206 на: 24 Август 2014, 21:39:03 pm »
Не сум видел ниеден спарк со фаровите во небо, али нека ти биде.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #10207 на: 25 Август 2014, 08:48:13 am »
^ само ти изгледа не си видел.полоши светла од спарк/матиз нема,стално ме оќоравуваат

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #10208 на: 28 Август 2014, 02:31:53 am »

Пуштај магленки, пуштај жмигавци кочи светкај,  не бре брате фура со дугачки мука нема. Искрено не се нервирам многу во сообраќај, на осветлени улици не смета до толку многу ама кај што не е осветлено мам е*ава...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #10209 на: 28 Август 2014, 08:32:05 am »
Не му се дугачки тие...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #10210 на: 28 Август 2014, 08:46:48 am »
Најстрашно ме нервира кога копитава селски отвараат врата на семафор ради жештините. Отворен му е прозорот и ке застане на семафор и ко копито некое отвара врата, небаре мислиш воздух од Шара ке му влезе и ке го разлади. Ако се наближуваш од негова лева страна, знае да те сецне...Кретени.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #10211 на: 28 Август 2014, 20:06:04 pm »
Се возевме безвезе попладнево Аеродром - Визбегово - обиколница - Маџари - Јурумлери - Драчево - дома, и атаму негде, меѓу Горно Лисиче и Драчево, се разминуваме, патот толку е, колку да се разминат две коли, возам околу 40-50, еден со БМВ, на блага кривина, наместо да си фати лак - директно во мене.  Прво аблендирам, па свирка, па кочам в место вртејќи најдесно шо можам за да го избегнам.

Овој ме гледа в очи и директно во мене до последен момент... Му летнала чавката!
Само се намножија позади волан последно време луѓе со летната чавка или само мене така ми се чини?!
Оти барем еднаш неделно ми се случува ова последниве два три месеци...

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #10212 на: 28 Август 2014, 20:10:52 pm »
Ме нервираат тужибабите кои појма немаат од Ѕидот на сообраќајниот храм

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7123
  • Бенве сие бенве
« Одговори #10213 на: 28 Август 2014, 20:12:14 pm »
Тие не само што немаат поима, изгледа немаат и редовен секс

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #10214 на: 28 Август 2014, 20:19:49 pm »
И никој 2% не ги е.. во општеството   :)