Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3294257 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
и на идење и враќање од Цавтат ебената Црна Гора од нецели 100 км ја возев 3 и кусур саати,да ти се одмили и пат и све.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Претпоставувам си одел по магистрала. Јас никогаш сум немал проблем со гужви кога сум одел горе преку Никшиќ и Подгорица.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
и на идење и враќање од Цавтат ебената Црна Гора од нецели 100 км ја возев 3 и кусур саати,да ти се одмили и пат и све.

Затоа на пат се излага или порано или покасно..

Отсутен ficomk

• Сениор
за да не фатам гужва требаше од Скопје да тргнам во 2 сабајле,што е малце безвеза време за тргање,а за назад мислев дека сум добро одморен и наспан и дека нема да ме фати сафра,али почињаш да се нервираш кога ќе искочиш на пат кај што е дозволено 80 обавезно се наоѓа некој да вози 60,а немаш баш можност да го поминеш.како и да е,во иднина би ја избегнувал Црна Гора за транзит(ако можам).иначе идев од кај Скадар-Бар-Будва-Херцег Нови

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Не ја избегнувај, само смени ја рутата.

Скадар-Подгорица-Никшиќ-Требиње и директно си на Дубровник. Релаксирано без никакви гужви и сеедно дали е викенд или не.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен ficomk

• Сениор
чим така може да се иде и следна година у Хрватска :)

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
Вчера еден мајмун на вклучувањето на стража од Маврово према Гостивар.
Сите чекаме нели да поминат колите што одат нагоре надоле, а овој во спротивната лента без да погледне со прилично голема брзина се вклучи, и тука имаше кочење извртување на една кола која се движеше нагоре, малку фалеше да пољубат банкина итн итн. А копукот цел пат нешто блиндира као се брза, пробува да помина кај што не се поминува итн.
Детево максимум 20 години.
500 метри подоле, детево излага од возачко а претпоставувам татко му од сувозачко, каков вруќ шамар си доби малиов, се тоа беше звучно поздравено од  колонава која видовме што направи малиот.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Црвен семафор во населба ..редица..јас 4-ти или 5- ти ..се пали зелено, сите тргаат нормално, позади мене, комбе скапано, се исклучува во лева лента за да ги претекне сите..( и на колите таа лента им е зелено али во спротивен правец)

Влезе во макази на самата раскрсница меѓу првата кола од мојата лента и првата кола од спротивната лента која тргна на зелено.

Не ми се веруваше што видов.

И ајде утре пушти ја жената со детето да одат негде сами...И што би му направил на таков, кога ке ти се јават дека се се случила несрека и пред се ЗОШТО се случила...

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

@Stratro, благодарност до полицијата која совесно си ја работи работата, и ваквите испади во најголем број се казнуваат. Ахем.... да.

Отсутен MendeH

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 251
На семафор кај спортската кај сендвичарите јас одев надолу накај ракометно престроен во лента за право пред мене такси а до нас на лентата за лево ауди ново тие внатре мислам дека млади дечки беа, светнува зелено тргнуваме и гледам овај со аудито вози право наместо лево газам да се залепам зад такси и тогаш тој почнува ни жмигавец ни ништо си влегва во наша лента ама онака упорен како да нема никој до него си влегва во мене се акнувам на свирка се тргам надесно гледам дека ке се закачи во мене бидјќи веќе стигна до колите од спротива и подзастанав тој замина и тогаш видов дека имаше турски регистрации убаво така сочно се му испцув, а на таа жештина на таа нервоза можев да го задавам да ми дојдеше некако до раце

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
На семафор кај спортската кај сендвичарите јас одев надолу накај ракометно престроен во лента за право пред мене такси а до нас на лентата за лево ауди ново тие внатре мислам дека млади дечки беа, светнува зелено тргнуваме и гледам овај со аудито вози право наместо лево газам да се залепам зад такси и тогаш тој почнува ни жмигавец ни ништо си влегва во наша лента ама онака упорен како да нема никој до него си влегва во мене се акнувам на свирка се тргам надесно гледам дека ке се закачи во мене бидјќи веќе стигна до колите од спротива и подзастанав тој замина и тогаш видов дека имаше турски регистрации убаво така сочно се му испцув, а на таа жештина на таа нервоза можев да го задавам да ми дојдеше некако до раце

Мене одвратно ме нервира тој семафор! Кога вртам лево, не дај Боже да треба да пуштиш кола што оди право. МОРА да заглавиш на сред раскрсница.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #10121 на: 01 Август 2014, 09:23:49 am »
Црвен семафор во населба ..редица..јас 4-ти или 5- ти ..се пали зелено, сите тргаат нормално, позади мене, комбе скапано, се исклучува во лева лента за да ги претекне сите..( и на колите таа лента им е зелено али во спротивен правец)

Влезе во макази на самата раскрсница меѓу првата кола од мојата лента и првата кола од спротивната лента која тргна на зелено.

Не ми се веруваше што видов.

И ајде утре пушти ја жената со детето да одат негде сами...И што би му направил на таков, кога ке ти се јават дека се се случила несрека и пред се ЗОШТО се случила...

Истата ситуација пред 2 дена...овој пат јас бев прв во редица и ме пресече БМВ 3 ка Е46...

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #10122 на: 04 Август 2014, 21:44:10 pm »
Не ме изнервира воопшто, ама колкав шупандер треба да бидеш покрај толкав паркинг и 100тина слободни места ти да се паркираш вака!?

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #10123 на: 05 Август 2014, 18:08:59 pm »
Возев велосипед сега едно 15км и се враќам и една глупача (у пластични окалки за сонце демек), си погледнува лево, право во мене гледа и тргнува да поминува улица, едвај ја заобиколувам и и се дерам - еееееееееееееејјјјјјјјјјјјјјј ааааааалоооооооооооо, и подзастанува и и викам - глупа ли си???

Не знае ако се вденам во неа исто како камион да ја треснал ќе биде  ;D

Глупа гуска!!!

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #10124 на: 05 Август 2014, 19:46:11 pm »
Ехее, ако возиш секој ден ќе се навикнеш на таквите. Ќе ги избегнуваш и ќе продолжиш како ништо да не се десило.