Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3286784 пати)

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7116
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #10140 на: 15 Август 2014, 21:55:20 pm »
Ако не смее да вози некој што не може да вози над 60 зошто ти ако можеш да возиш 200, а возиш под 60 ти смееш, а другиот не?

затоа што така пишува во законот? м? ај само размисли колку контрадикторни и нелогични работи има во законот за сообраќај?

а плус и има друга позадина што никој не ја пиша... возила кои неможат да развијат (конструктивно-фабрички) повеке од 60 се:

-комбајни
-велосипеди со мотор
-моторцикли до 49цц
-трактори
-мотокултиватори
-градежни машини

и така натака... цело време цитирате грешен закон и се повикувате на грешен закон. овој закон е за да ги ограничи тие машини (или да ги ебам возила какви и да се) да не смеат да се појават на автопат. а не дека овој закон ограничува минимална брзина на движење по автопат...

да го ебам, толку е просто. да неможеш да вклучиш мозок и да протилкуваш толку лесен текст... во законот нема употреба на логика. ова што ти го пиша сега е употреба на логика која не смееш да ја применуваш во толкување на закон. од каде таа логика дека ако на нив не им е дозволено, зашто мене би ми било дозволено? просто и едноставно. читај го законот... каде вели дека возило што е конструктивно направено да вози над 60, не смее да вози под 60?

а компаративно со твојата логика би била следна:

ако на комшијата не му е дозволен влез во грција, тогаш зашто мене би ми бил дозволен? затоа што комшијата конструктивно го нападна гркот цариник и доби доживотен бан од гејлада, а јас не сум го направил тоа...

Што ке кажеш на моево толкување:
Моето толкување е вакво:
Штом ти вика дека треба најмалку 60 да развива возилото, ондак на автопат под 60 не треба да се вози.
Ако имам возило што максимум развива 45 км/ч ке смеам да го возам на автопат ?
Ако некој со лека кола која може да иде до 250 км/ч смее да вози на автопат со 45 км/ч, ондак и ја со моето возило чија максимална брзина му е 45 км/ч ке смеам да возам на автопат.

тоа е таа логика што ти ја зборев. конструктивно значи според документи од фабрика. значи според записници кои стојат во мвр на рафт во кои тоа возило е впишано какво е. ако твојата лека кола заради дефект неможе поише од 45 да вози тоа е дефект а не конструктивна изработка фабрична.

Еве онак поставив прашање на поранешен сообракаец и еве што тој ми одговори:

Испадна така како што јас толкував. :P :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #10141 на: 15 Август 2014, 22:14:54 pm »
јас не се ни сеќевам на 3-ти ФЕВРУАРИ што сме правеле муабет... ало... поише од пола година прошло од тогаш до сега...

зашто мислам дека натегањето тргна дали смее или не смее мотор од 50цц кој може да вози побрзо од 60 да вози на автопат... тоа ли беше натегањето или грешам?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #10142 на: 15 Август 2014, 22:18:56 pm »
Не. Натегањето беше за минималната брзина дозволена на автопат.

Или поточно, дали тоа што на возила кои не можат да постигнат 60км/ч им е забрането да возат на одредени патишта, имплицитно ја одредува минималната дозволена брзина на тој пат.

Присутен FiLo

• Легенда
« Одговори #10143 на: 15 Август 2014, 22:25:41 pm »
Se pocna od fapot so vozel so 20 km/h na kacanicki pat, a ti onak si vozel pozadi nego. I taka razvivme diskusija za najmala dozvolena brzina na magistralen pat i avtopat.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #10144 на: 15 Август 2014, 22:28:48 pm »
Vcera vrakjajki se od rabota vo avtokomanda imase edno tipce na motor so edna cura pozadi kacena pola tanga i se gledase i fraerot samo kje go izbacese od brzina i puna damu isklucue na obrtai abe motorot urlase vadese nekoj takov strasen zvuk koza da ti se naezi..zastana na semaforite od avtokomanda nakaj bitpazar i samo turira dago gleda narod...
I kako od majka rodeno neznam civo bese op na semafor se natokmi edna dzis crvena astra H kupe opc li gtc bese neznam i si stoi tipceto do nego ovoj turira bode usi na site so toj prodoren zvuk..
Se pali zolto zeleno i gazi fraerov so motorot arno ama tipov so astrava  gazenje lele ja takov start neam videno koga mu se pusti go projde i duri go ostavi..motorcevo urla urla arno ama izede prasina od astrava...go nacekueme tek na semafor na mavrovka deckoto so astrata si ceka pak na crveno i dobi samo aplauz od nas 3ca sto se trkalavme so skutercinja pozadi nego..Tipot so motorot glas nemu se slusna..Najdete go deckoto i dajte mu carclub nalepnica i neka otvori da se vidi sto ima pod hauba deka bese strasno brzo toa crveno gjaolce

Od Cento e momakot so Astrata OPC ..pod hauba ima plinski ured..(mislam). ;D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #10145 на: 15 Август 2014, 22:41:24 pm »
Se pocna od fapot so vozel so 20 km/h na kacanicki pat, a ti onak si vozel pozadi nego. I taka razvivme diskusija za najmala dozvolena brzina na magistralen pat i avtopat.
и? смеел фапот да вози толку споро или не?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #10146 на: 15 Август 2014, 22:45:14 pm »
На качанички смеел :) :)

Присутен FiLo

• Легенда
« Одговори #10147 на: 15 Август 2014, 22:45:47 pm »
Na avtopat ne. Na kacanicki pat neznam :)
Bitno za avtopat ete rascistivme ;D

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #10148 на: 15 Август 2014, 22:51:05 pm »
А мотор на автопат мора да е над 150цц и 13 кс

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #10149 на: 15 Август 2014, 23:13:23 pm »
Denes me iznervira edna budala so PP tablici kamion parkiran na avtopat skopje-veles na eden parking posle ona manastirceno sto e po toa krivinite..vreme bese 20:00 bas pred stemnuvanje si teram jas 100-110km koga odednas gogledam na nekoj si 40metri pred mene fraerot se uklucuva na avtopat ni svetla ni zmigavec go iznese pola kamion na moja lenta..ja onaka zalaufan si vikam kje go odminam taman davam zmigavec dase prestrojam slusam svirka vo isto vreme skoro paralelno od mene srbin si tera me preticue se vrakjam naglo vo moja lenta i puna kocnica edvaj zastanav so se vika..Roknav na svirka mu blendiram sve do 3to koleno i 300metri okolu kukja sum mu teral..Go pominuam otvaram prozor da go pcujam koa vnatre majztorot nategnal limenka skopsko i ziveli mi pravi..
E prijatele vikam sea do veles kosa kje ti krenam za toa ziveli se namestiv pfed nego on 60 ja 50 taman kje se trgne dame pretica kje mu ubrzam se taka do veleska patarina...mi sviri pozadi mi blendira si vikam koj te ebe stoko edna

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #10150 на: 15 Август 2014, 23:27:53 pm »
ПП таблици, а пие Скопско?!?!?!?!

Тоа треба да се убие....  :D

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #10151 на: 16 Август 2014, 16:44:08 pm »
Какво сељачиште !

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #10152 на: 16 Август 2014, 16:45:41 pm »
А сте приметиле копитата што возат КОЛА со нозете низ прозор? Јас изминатата недела двајца такви гомнари видов.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #10154 на: 16 Август 2014, 16:59:58 pm »
А сте приметиле копитата што возат КОЛА со нозете низ прозор? Јас изминатата недела двајца такви гомнари видов.

јас видов такво копито камион што возеше така.. ногата на шалтабла...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk