Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3266366 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Само камерче во кола ке те спаси од такви срања.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7654
  • French diamond

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
Чувајте се од "Моторџии"
Почнаа да се акаат,кој стаса мотор в раце зеде.Сето камикази по улициве чест на исклучоците

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
^

Допуна, употребувајте жмигавци кога се исклучувате од главни улици, знае да улета некое моторче ненајавено..

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4587
^ ова секогаш правете го,зошто више преку кур ми е да се правам поштен да не сечам пат на некој,а он ќе си сврти у десно без трепкаш

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22276

..pod senka da e..
Kozniot enterier da ne mu go fati sonce.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Да фатиш да го превртиш на страна, да се чуди што биднало.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Морам моторчето да го оправам,во спротивно летово во Бардовци ќе завршам ако морам да возам кола до работа.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
ЕДИТ: Заборавив наслов да ставам

Кретенизам и Ренесанса

Во последниве два дена толку сум се напнал тоа е нешто страшно. Мака ми е кога ке ми рече некој да искочам со кола. Какви КРЕТЕНИ постојат човечеее

1. Вчера на бензинска Макпетрол у Влае, чекам на ред (искочен на улица) имаше неколку коли пред мене. А КРЕТЕНОТ пред мене со Хонда Цивик си чека ред, ама раздалечен едно 18 метра од пумпата. Ние позади глупаци кочиме сообраќај овој не мрда. Му доаѓа ред и не иде, чекам ја едно добри 2-3 минути го глеадм овој не мрда, си викам овој некој отишол да си купи ншто не е у кола. Ми дојде преку стојче од чекање си отидов фино лепо да си стаам бензин, нема да го молам ако е пред мене. Само што се паркирам и да искочам од кола ете го ми се нацрта пред врата и ми лупа на прозор. Ама едно кретенско лупање. Кога му искочив на тоа старото копиле, пошто кој курац му е да ми чука на прозор, ќе го утепав. Старово се исплаши (сеа ти што ме знаат знаат колку сум страшен нели и голем, е овој така ко мене само едно 60 години постар) ЌЕ го утепав, али жена му искочи почна да ме моли ова она му се развикав убаво, ми рече извини па дури и му реков  - е така, сега може да си стаиш бензин. Ама ме изнервирал ко никој.

2.Денес пак ке се тепав (али овој пат ке јадев ќутек, па помирен бев). На зелен пазар да искочам од паркинг и на рампата едно БМВ. Само мислев човекот си искача. Идам да си плата паркинг, кога тука двајца батки така поголеми (али таки кретени не сум сретнал до сега. уфилмани како да го држат Скопје на рака, а се караат за 20 денари паркинг несакаа да платат). СИ платив ја и се враќам у кола, али ги глеам овие двајцава уште се рапсраваат таму за 20 мочани денари, теефони вртат да фаќаат врски да не платат паркинг пошто биле само 10 минути паркирани. Чекам, чекам чекам ама ми здокурчи и нормално свирнав. Кога тој од таму мавта ко у стилот ај бе седи мирен да не ти дојдам. И пак нормално, да ме пцуе некој да му трпам нема шанса, поготово не од такви ГОМНА. Искочив им кажав нормално дека нема смисла, да си ја тргне колата и да се расправа ако сака до сабајле. Го отерав ептен кај што нетреба едниот, дури чудно ми падна што не ми дојде да ми залепи два шамара, ама у тој момент и тој што наплаќа паркинг изеде гомца ко мене, па изглеа тој му беше побитен. Почекав уште минута видов дека овие фраериве немаат абер да се тргнат и ми дојде "колегата" што чекаше позади мене ми рече батали ги не се замарај дај ке си искочиме од другата страна (а ја незнаев дека има и друг излез) јес да треба да се извртам низ кретенски паркираните пазарџии, али ајде.
Добро бе у курац 20 денари? Мислам срамота е да се толерираат вакви кретени. Море да бев едно 5-6 години постар и малце поголем ке му кажев каде му е местото, ќе му ја препаркирав колата и ке му ги земев клучевите.

3. Исто денес у Веро центар идам да си платам паркинг и тука се паркира еден братски голф 4ка, ама до толку ми влегоа у очи папагалите што го возеа. ЕДни две дечиња, да дечиња кои немаа 15 години макс, жолти у тоа главите, ретардирани. значи не плави, жолти, флуросцентно жолти.
Искачаат они си искачам и ја и на семафорот према Мавровка они у десна лента ја у лева се фино, се уклучува зелено тргаме они изглеа не виделе семафор или што ти ја знам возат и се уклучува кај мене у лента ама у мене, не пред мене, не позади мене него паралелно. Нормално го поздравив звучно да му текне што прави, дава гас и почнува и он да ми свири као ја будала су. Си викам мочко еден и па му свирнав. Типот застанува на сред улица, си помисли дека ке ме исплаши, а ја одма отварам врата да излегувам (многу јака финта, одма бегаат сите кога ке им отвориш врата) и си тргна. Со мајка ми бев во кола и среќа пошто некој ден некој мочко вака од 15 години ке ми свирне два три куршума...

Сето ова во два дена со видени уште 2-3 сообраќајки е стварно ретардирано. Каде е бе таа ебана полиција за вакви куртони. Гледа ли бе некој дека и слепо и ќораво и сакато има возачка? туку казнуваат глупости некакви невидени....
Мислам мој мој па прегу мојега више..Толку почнувам да ја замразувам државава, градов наш и се само поради говедата што живеат во него. Никаква култура, никаква толеранција ма никакво ништо. Ние не сме луѓе. ние сме ГОВЕДА

Се извинувам за неколкуте вулгарни зборови.
« Последно менување: 08 Мај 2014, 19:46:03 pm DayWalker »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
Под 2. тие да не беа со бмв е39? ;D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Да сребрено

Ги знаеш..кажи ми дека е некој твој близок а ги отерав у три лепе тука сега :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
Не не, а и не биле тие што мислев. ;D

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
DayWalker
Како си тргнал... Ќотек не ти бега некој ден.. Него фати трчај секој ден по едно 4-5 километри
Не за друго барем брз на бегање да бидеш...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
За него бар е лесно, нека земе едно 15 кила протеин и у теретана, за 3 месеци друг чоек.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
15 кила протеин треба цела година да го пие.. :D