Pazete na kopiljana od Koce Metalec sto pretrcuvaat bulevar...
Imaat podvoznjak so skali no nikoj ne go koristi..pretrcuvaat preku ulica pred oci na dzandari koi neretko stojat tamu i nisto ne prevzemaat.
Nekolku do sega se dignati na hauba..koj fatalno..koj so posledici...
Belata Korsa turbo sto bese isto deckoto ja iscuka izbegnuvajki pesak koj mu pretrcal..na istoto mesto.
Јас кренав на хауба еден, пред 3-4 години. Возев во левата лента со 5-60тина км/ч, а во средната лента малку пред мене возеше шлепер. Возам и одеднаш пред мене се појави дете, испаничи ко виде дека и во оваа лента има кола и се блокира, не мрдаше ни лево ни десно. Лево не можев да свртам ради бетонските жардињери, десно ради камионот, кочев колку можев и странично го превртив преку дел од хаубата. Арно беше со полесни повреди (само коленото го изгреба некако при паѓањето), чекав еден саат полиција, па уште ми се испонашаа демек арно сум поминал јас, оти ако имал потешки телесни повреди ќе сум имал проблем. Штетата си ја покрив сам (мала длабнатина на горниот дел од хаубата, скршено огледало на ретровизорот и скршен носач на фарот), и сега секогаш кога врвам од тоа место ги отварам двете шеснаесет. И факинг СЕКОЈ пат кога врвам, има морони кои гледаат дека има коли во сите ленти кои возат релативно брзо и пак трчаат без да чекаат. Нит полиција им може нешто нит ништо. Не е убаво да се посакува лошо на други, ама ваљда ќе им дојде ум ако секој ден отпревртуваат преку хауба по некој...