Не знам у која тема да пишам ама.....
Денеска 20-24тина саати не бев спиен, учев за испити... Цело време бев на кафе и течности само, јадење не сум пипнал воопшто. Па денес идам накај факс и го среќавам Фаланга, па ме однесе до факс пошто му беше узпат (благодарам фалангич)... И таму на факс 3-4 саати се маткав ваму таму чекав да земам потписи и слично. Завршив работа и идам накај дома, бев преморен и исцрпен. Поминувам семафор, а мозокот ми се исклучи. Значи ептен, ептен малце фалеше да поминам на црвено за пешаци, али сепак нешто ми викаше да го чекам семафорот....
Одма само што застанав, следната секунда пред мене прошиша кола сигурно со 80-90 на час... Која среќа сум имал... Значи колку и да си спремен, колку и да внимаваш, секогаш има можност да ти се исклучи мозокот па да напраиш некоја грешка, која може живот да те кошта... Сеа знам дека некој ќе рече „ма нема шанси мене да ми се деси тоа, дечково бил под некои дроги“ итн итн, али верувајте не е така...
Одма само што помина колата пред мене, ми се сврте низ глава случката со тоа девојчето што погина пред некоја недела. Значи исто и јас си се замислив како лежам на асфалт, покриен со чаршав.
Внимавајте увек, бидете одморени и најадени, пошто ризикот за вакви ствари е многу поголем, нема врска ако сте пешак или возач, ако ти се исклучи мозокот во круцијален момент, само горниот те спасува...