Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3275898 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #7065 на: 03 Декември 2013, 11:56:49 am »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #7066 на: 03 Декември 2013, 12:17:34 pm »

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #7067 на: 03 Декември 2013, 12:54:51 pm »
Ауу денес ептен се напонав со едно чиче...ама ме извади од патики... Идам ја најнормално лефтерно да се паркирам куде нас у СП планет, ама нема место а у истиот момент глеам еден ќе искача си викам топ, одам понапред пуштам 4 жмигавци и ставам у риквер и чекам типчето да искочи да си влезам. Искача тој, го глеам у ретровизор, си давам гас, кога од нигде, ама од нигде никаде ми УЛЕТУВА типче со рено 4 и ми го зема местото. Ама ситуацијава беше мистер бин, среќа го видов, не си додадов гас онака да си се паркирам. Толку ме извади од патики, па морав да му отерам мајка и шајка фејс ту фејс. Каква е оваа ебана култура бре у нашава педерска земја? абе како, стварно не ми е јасно со кој кур црн смотан памет се дрзнуваш на таков потег???

Pred nekoj den na parkingot kaj  7ca Aerodrom istoto mi se sluci..cekam red da izleze edno kombe za da se parkiram na negovo mesto...samo sto izleze kombeto od ulica chika so familija mi se ubuta pred nos i si se parikra.

Prva izleze zena mu i i rekov: Ke ve molam da go zamolite gospodinot da se parkira na drugo mesto..izgleda ne me vide deka cekav.
Si vleze mu kaza..se trgnaa..fala prijatno...kulturno..civilizirano..

Ти се восхитувам на тоа како си останал смирен и прибран.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #7068 на: 03 Декември 2013, 13:34:05 pm »
Мутава Скопјанка со голф 3јка, што ми закочи наеднаш пред мене и влезе на раскрсница без жмигавец. Беше проследено од свирење и се по женски список од моја страна. Среќа што успеав на време да закочам, дел од секунда фалеше да ја удрам од ппзади...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #7069 на: 03 Декември 2013, 13:40:58 pm »
99% од народот е на автопилот. Се користат само моторните функции, мозок ни под разно. Кратко возење од Карпош по Партизанска до Битпазар и назад преку пластичарска...
1. Пешаци не почитуваат семафори за пешаци, ниту на Партизанска ниту на Битпазар.
2. Употреба на трепкач не постои, можеби еден од десет возачи го користи.
3. Намената на сообраќајната лента, односно правецот кој таа го означува е само сугестија и не е задолжителен. Доколку стрелката покажува лево, слободно можете да продолжите право и обратно.

ДРЖАВАТА Е НА АВТОПИЛОТ

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
« Одговори #7070 на: 03 Декември 2013, 14:19:06 pm »
Која држава?Држава имаме?

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #7071 на: 03 Декември 2013, 14:46:18 pm »
ИмаВме.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #7072 на: 03 Декември 2013, 15:18:06 pm »
Ауу денес ептен се напонав со едно чиче...ама ме извади од патики... Идам ја најнормално лефтерно да се паркирам куде нас у СП планет, ама нема место а у истиот момент глеам еден ќе искача си викам топ, одам понапред пуштам 4 жмигавци и ставам у риквер и чекам типчето да искочи да си влезам. Искача тој, го глеам у ретровизор, си давам гас, кога од нигде, ама од нигде никаде ми УЛЕТУВА типче со рено 4 и ми го зема местото. Ама ситуацијава беше мистер бин, среќа го видов, не си додадов гас онака да си се паркирам. Толку ме извади од патики, па морав да му отерам мајка и шајка фејс ту фејс. Каква е оваа ебана култура бре у нашава педерска земја? абе како, стварно не ми е јасно со кој кур црн смотан памет се дрзнуваш на таков потег???

Pred nekoj den na parkingot kaj  7ca Aerodrom istoto mi se sluci..cekam red da izleze edno kombe za da se parkiram na negovo mesto...samo sto izleze kombeto od ulica chika so familija mi se ubuta pred nos i si se parikra.

Prva izleze zena mu i i rekov: Ke ve molam da go zamolite gospodinot da se parkira na drugo mesto..izgleda ne me vide deka cekav.

И мене ми се случило неколку пати. И тоа и да чекам, и да се паркирам а некој чекал.

И секогаш ми се тргале откако ќе им кажам или јас сум се тргал. Се случува да не забележиш дека некој друг чека подоле ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #7073 на: 03 Декември 2013, 15:44:38 pm »

Sekogas vredi da probas da bides uctiv...duri i vo Skopje.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #7074 на: 03 Декември 2013, 16:19:25 pm »
Жени шофери. Дури на 2 денес им изгасна колата и тоа нова кола не постара од 5 години. Ајде да изгасне некое југо, фичо да разбереш ама нови возила е тоа е катастрофа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #7075 на: 03 Декември 2013, 18:10:07 pm »
Богами, стварно, срање коли прават денес, срамотилаци. Да се вратиме назад едно триес' години, сите среќни!

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #7076 на: 03 Декември 2013, 18:32:07 pm »
Не си ме разбрал. Викам да изгасе некоја стара кола да разберам. И на мене пред да ја правеме на семафор ако не давам гас сама гасеше ама оти неисправна откако ја средивме никогаш ми нема изгаснато во возење. Ама нова кола тешко гасе скоро невозможно ако имаш барем малку осет да знаеш да возеш. А овие двете госпоѓи иако едната доста во години очигледно не се за сообраќај.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7077 на: 03 Декември 2013, 18:40:20 pm »
Може не се ни потрудил да те разбере ;D
Глупости трескаш. На секого може да му изгаси. Од кај знаеш дека не ги менуваат возилата па губат осет или навика? Мене твингото на пример редовно ми каси пошто има гомно-торк при мали вртежи (помалку и од спаркот), полото никогаш не ми изгасило, ниту спаркот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #7078 на: 03 Декември 2013, 18:43:48 pm »
Смее ли да изгаси. Одма вртам горе у штаб и го утепујат типот што го штрафел компјутерот.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #7079 на: 03 Декември 2013, 18:49:36 pm »

Pred nekoj den na parkingot kaj  7ca Aerodrom istoto mi se sluci..cekam red da izleze edno kombe za da se parkiram na negovo mesto...samo sto izleze kombeto od ulica chika so familija mi se ubuta pred nos i si se parikra.

И мене ми се случило неколку пати. И тоа и да чекам, и да се паркирам а некој чекал.

И секогаш ми се тргале откако ќе им кажам или јас сум се тргал. Се случува да не забележиш дека некој друг чека подоле ;)

Исто, исто. Секогаш ми се тргале кога ќе им кажам, еднаш и јас така влегов кај градска затоа што не видов дека друг чекал и додека искочам си отиде типот нервозен а немаше потреба, без да ми каже кога видов дека чекал ќе се тргнев, којзнае колку ме пцуел, затоа не се реагира секогаш така.