Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2909793 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #6675 на: 30 Октомври 2013, 18:43:08 pm »
Мејд ин Турке, им рокнала денес струјата сироти турци морале цел тунел да го пројдат пешки ;D :D ;D

Му изебале све најмило на Ердоган до 35-то колено...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6676 на: 30 Октомври 2013, 21:24:50 pm »
онака наелектризиран одсабајлечки, што морам да идам и да местам радијатори со истегнат мускул.. неможам ни да се накашлам, ни наведнам ни ништо.. абе неможам да дишам без да ме болат градите.. и еден морон денес ми лупна со рака на комбето, ама онака јако удрои... зашто? додека он возел точак јас сум се приближил до него на раскрсницата во синЏелиЧ обидувајки се да заобиколам застанати-укочени на сред раскрсница, а јас идам право. му застав и излегов од комбе.. бев спремен да тепам, да се испразнам за сите нервози од неделава, да му наплатам на него целиот цех од нервозите, ама сериозно ме донак*рчи, стиснав тупаници и тргнав накај него, а он отиде од другата страна и на смичка почна да му збори нешто. завртев околу комбе и идам накај него кога го гледам стар фосил на точак контраш од на дедоное времето. се подразмислив и викам ако го треснам овој ке приумре тука на сред раскрсница. башка очигледно стиснат од бремето на животот што никој не го е*е за ништо нашол начин да се исфрустрира... пак тргнав, пак застанав... почнав да се дерам онака како ненормален он на мене ми врати нешто  демек 1 метар од ивицата бил негов, а цела улица е 3 метра-двонасочна... седна на точак и со отиде и тоа во мој правец... седнувам зад волан тргам. се помислив да му застанам пак и да довршам со муабетот ама ај си викам, овој начукал 100 години у г’зот и не се научил, јас сега ке го учам и научам, никад нема да се деси тоа...

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6677 на: 30 Октомври 2013, 21:27:36 pm »
Типци на партизанска што возат 40-50 еден до друг, а пред нив зелено.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #6678 на: 30 Октомври 2013, 22:00:25 pm »

Првично муабетот беше ШТО МАФТА БЕ ОВОЈ???
и кога те виде позади него
абееее ја имам 1 метро од улицата

;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6679 на: 30 Октомври 2013, 22:02:24 pm »
глеш.. заборавив да те пршам што ти збореше тебе... морон... 1 метро имал од улицата... абе не смее да вози таму со точак а не 1 метро.. 1 сантим нема он таму, ама ај... само успеа да ми го крене притисокот на максимум...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #6680 на: 30 Октомври 2013, 22:08:56 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ова е во Данска колку што знам. Дел од патот што ги поврзува со Шведска.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #6681 на: 30 Октомври 2013, 22:11:39 pm »
глеш.. заборавив да те пршам што ти збореше тебе... морон... 1 метро имал од улицата... абе не смее да вози таму со точак а не 1 метро.. 1 сантим нема он таму, ама ај... само успеа да ми го крене притисокот на максимум...

абе нешто пљампореше кај глеаш,кај возиш нешто у тој стил

ама расправање со пензионери не ми иде,обично избегавам расправии,зошто може и од шамар срцев удар да добие

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6682 на: 30 Октомври 2013, 23:16:05 pm »
Pred malce se vrakam koga na ulica pred manu grupa na biciklisti 10tina se vozat po ulica i toa na lenta ipol... Tie sto dea na mojata polovina lenta gi izbrkaf so predupreduvanje prvo blendiranje pa svirka... Taksist imase vo taja lenta nakaj manu pocna da mi se buta v moja lenta, kulturno i nego go preduprediF... Gospod znae sto si mislat biciklistive zdrav zivot green planeta i napredna mladinaa :)) ama ne se vinovni tie , vinovna e policijata koja treba da go regulira spored zakonot soobrakajot... Ee mojata cudesnaa zemjaa... Veke nisto neme e cudi i neme nervira ovdeka kajnas, samo gledam kolku mozam poveke da nesum ovdeka kaj nas... :)))
ps: imam ubavi vpecatoci od Podgorica
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #6683 на: 30 Октомври 2013, 23:41:51 pm »
Тоа, драг мој RedEco, во нормален свет е познато како КРИТИЧНА МАСА НА ТОЧАК, поточно парадирање со велосипеди во знак на барање на малку трпение и малку почит (кој уз дужно поштовање, го заслужуваат/заслужуваме) од страна на возачите на потешки транспортни средства. Тој настан е пријавен во полиција и нема потреба истите да го регулираат.
Доколку сите се малку потрпеливи кон велосипедистите, кои со причина го одбрале тој начин на транспорт, Скопје ќе е многу поНЕсељачки град, каков што и сите го сакаме.
Благодарам на разбирањето.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6684 на: 30 Октомври 2013, 23:43:37 pm »
Во нормален свет тоа е познато како roadkill.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #6685 на: 30 Октомври 2013, 23:47:24 pm »
За некои работи сме многу про-европски настроени, за некои... ич.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6686 на: 30 Октомври 2013, 23:52:21 pm »
Лента ипол точаци? Про кинески само.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6687 на: 30 Октомври 2013, 23:53:51 pm »
Ај ќе сфатам возење при раб на тротоар, поради паркираните возила на тротоар.

АМА ШТО ИМА ДА СЕ ПИКА МЕЃУ КОЛИ ВО ВТОРА И ТРЕТА ЛЕНТА НА БУЛЕВАР?
Што има двајца да возат паралелно на точак и да си прават муабет, а ние будалите да си се влечеме позади нив и да чекаме прилика за да ги претицаме?
Што има со точак да претица автобус?

Незнам каде со паметот, дали од брзо возење па ветерот им го дувнал или па нешто шмркаат додека возат.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6688 на: 30 Октомври 2013, 23:55:13 pm »
Vecerva posle 22:30 imalo takva desavaljka koja e prijavena vo policija i tocacite mozat da vozat po ulicite i da pravat nekoj raboti vo soobrakajot koj sto ne se normalni ??? :) i toa ke da bide normalno pocituvan @Martin?? I jas isto taka vozam tocak i sakam dasum pocituvan i isto taka koga vozam kola sakam dasum pocituvan. Isto taka sakam da posetuvam nudisticka plaza i da sum pocituvan, no ne se setam gol po trotoar tuku samo na nudisticka plaza...
Biciklistite ne se pocituvani od lugeto koi gi parkire svojte avtomobili tamu kade sto tie treba da dvizat, i koga na istite bi im lepele nalepnici da gi trgnat avtomobilite od nivnite pateki i jS bi im se pridruzil ... No vaka  ;D Ke baram da me pocituvaat i damise trgnat od mojot pat, i da si se dvizat na patot predviden za nivv...
Pomognimi date razberam...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #6689 на: 31 Октомври 2013, 00:00:52 am »
Ова е во Данска колку што знам. Дел од патот што ги поврзува со Шведска.

Да, и така е изведен патот, еден дел да биде мост, а останатиот во тунел под морето за да не се наруши морскиот сообракај.