Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2900728 пати)

Отсутен TSI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 202
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #6345 на: 30 Септември 2013, 22:46:47 pm »
Јас на тој "автопат" Велес-Скопје два пати имам сретнато камиони што се движат во спротивна насока, некаде пред тунелот па проблем биле спори возила во лева лента.

Абе Македонија е ова.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #6346 на: 01 Октомври 2013, 02:58:10 am »
Не сте ми јасни некои од вас...

Да, и јас возам со 120 во лева лента, знам дека е забрането со закон, ама, кога иде некој побрз зад мене, се тргам во средна, ме поминува, и се враќам во лева...
Пратам ретровизори јебига... ако се деси да не забележам некој, ке блицне, и се тргам веднаш...

Кога возам побрзо од 120, исто, бледнувам од подалеку на тој што вози во лева, ако не сака да се тргне, го поминувам (вметни навредлив збор) од десна страна со свирење...

Пошто да бидеме реални, ако смените лента 15-20 пати да ги пропуштите побрзите, сигурно нема да ке ви наштети на возилото зашто и онака возиме по крш автопати, па сега одеднаш ке ги пазиме колите...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #6347 на: 01 Октомври 2013, 07:26:39 am »
^муабет на место.возење во лева лента се додека не наиде побрз

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #6348 на: 01 Октомври 2013, 09:05:33 am »
Скопје-Велес е глупост да го возиш 90. За Велес-Скопје - не обвинувам никого. На мака е секој што го вози тој пат.

Na Veles - Skopje mislev.
I onak...normanlno nikogo ne kocam pozadi mene...sakav da kazam deka ne vozam striktno leva ili desna lenta zatoa sto taka trebalo..tuku gleam kade e patot poubav...a so 90 km/h namesto 150 kmh na avtopat mnogu pomalku zagrozuvam i sopstven i tug zivot..

Ova posebno ke ti se razjasni bar ednas koga ke nacekas ribari kako vozat vo sprotivna nasoka. ;D
« Последно менување: 01 Октомври 2013, 09:19:10 am Stratro »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6349 на: 01 Октомври 2013, 10:06:58 am »
сум начекал. и не зборев за тоа, туку за твојот коментар дека што ти е гајле што некој му се брза, ти ке си тераш во лева лента... и на мечето коментарот дека со шлеперот вози во лева лента и не се префрла во десна, нека се лади позади него, он ке тера по свое...

и потполно се согласувам со мислењето, ставот и начинот на кој вози томи:

Да, и јас возам со 120 во лева лента, знам дека е забрането со закон, ама, кога иде некој побрз зад мене, се тргам во средна, ме поминува, и се враќам во лева...
Пратам ретровизори јебига... ако се деси да не забележам некој, ке блицне, и се тргам веднаш...

Кога возам побрзо од 120, исто, бледнувам од подалеку на тој што вози во лева, ако не сака да се тргне, го поминувам (вметни навредлив збор) од десна страна со свирење...

Пошто да бидеме реални, ако смените лента 15-20 пати да ги пропуштите побрзите, сигурно нема да ке ви наштети на возилото зашто и онака возиме по крш автопати, па сега одеднаш ке ги пазиме колите...

точно за ова зборев, само се трудите поинаку да го извртите муабетот. никој не ти брани да возиш во левалента (освен законот) и кога ке дојде некој да те престигне, да се тргнеш. а не да речеш шо ги ебам тие позади што им се брза или нека вози позади мене-шлеперот и нека се лади, јас не се тргам, зашто патот е поубав...

п.с. и накај куманово кога се иде, после патарина десната лента е УНИШТЕНА... цела е со дупки, бразди и крпеници... малку по слаби амортизери или по “спортски“ сипрали, па комотно можеш да објавиш оглас за природно вадење камења од бубрези по поволни цени.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bardako

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #6350 на: 01 Октомври 2013, 10:18:56 am »
тешко тоа... ако е дозволено 200 да се вози, ке возам 200... и тој што ке вози 110 во лева лента при услови на празна десна ке го јаде немиен пред суд. тогаш тепаниот тепан и на крај ебан. ако има дупки во десна лента и сметаш 110 (а дозволено е 200) е премногу, тогаш вози си ти и 50 ако сакаш...
Ако твоето возило оди 200+,дали некој на кого возилото неможи да ја постигни таа брзина не смее да претекни некој кој се движи побавно од него?Само ради тоа тебе да не те ‘закочел‘,а ти ете си се погодил во тој момент зад него?
И јас како и Стратро,со Шлепер,да со Шлепер на таа делница,на нејзините најлоши места,90км/х товарен 27т,лева лента...Плаќам за пат,барам пат.Освен на возило со првенство на минување пат праење кога ќе има добар пат(асвалт),дотогаш,нека кулира зад мене.
Правило е едно,ситуација е друго.Ти можиш да направиш се по правила и прописи и пак да го јадиш немиен.
И не сваќај се толку буквално,јас барем нон стоп следам ретровизори,фала Богу дека ќе направам пат да ме помини.

А шо се однесува за такви итни моменти,јас не би чекал некој да ми ‘отвори‘ лента,туку ќе го прелетам од било која страна.

п.с Тетово -Скопје,патот си е ок,таму си се знае,средна лента. :)
Мече ај сега решисе ... ќе кулираат зад тебе ... или ќе го пропуштиш...!!
Возете на лева лента се додека не налета некој што сака да Ве помине.. како што рече онак.. ми се повраќа некој кога вози така... не дека неможам да поминам од десна страна... ама од кај да го знам може во последен момент ќе му текнеда се врати на десна лента....

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #6351 на: 01 Октомври 2013, 10:20:10 am »
Onak..

Tocno...ako patot e poubav vo leva lenta, teram vo leva.
Koga ke  te vidam deka brzas, ke ti se trgnam da si ja dokrsis kolata i pak ke se vratam vo leva. ;D

Ako vozis 120 kolku sto e dozvoleno, ke imas dovolno vreme da reagiras.
Ako si uletan so 200 na toj pat , togas igras loto so sebe i malku znaci vo koja lenta jas vozam 90 km/h.

Nitu Veles - Skopje ti e germanski autobahn...nitu ti ne vozis 911 pa so 2 prsta da go upravuvas na taa brzina.

Sto se odnesuva do uletani (nad 100 kmh) sleperi i tovarni kamioni..niv odma bi im  odzemal vozacka za brzo vozenje bidejki, (za razlika od mene ) od bilo koja pricina da trba itno da zakocat, ke zastanat duri na skopska patarina.

Podednakvo ne varam ni mikseri i slicni grdosii sto si dozvoluvaat niz Skopje da vozat 80kmh pa i pobrzo.

Отсутен Bardako

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #6352 на: 01 Октомври 2013, 10:31:13 am »
Skopje- Veles- Skopje vozam max 90 km/h i vo leva i vo desna lenta...pa i nekogas po sredina.
Kaj ima pomalku dupki..tamu. Sho gi ebam site sto se brzaat...Mene gumite i amortizacijata mi se pomili.
Neka go napravat patot kako sto treba, pa posle ke vidime komu poveke mu se brza.

Onak..

Koga ke  te vidam deka brzas, ke ti se trgnam da si ja dokrsis kolata i pak ke se vratam vo leva. ;D

Ako si uletan so 200 na toj pat , togas igras loto so sebe i malku znaci vo koja lenta jas vozam 90 km/h.

Значи ај договорете се со Мечето како ќе постапувате сега... 'шо ги ебам или..?' ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6353 на: 01 Октомври 2013, 10:33:34 am »
Шо ги ебеш па и ти ;D
Кешки да е до нив проблемот одма ќе се реши. Сто правиме со Столе, Ристо и Левко што секој ден возат 80 во лева лента?

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #6354 на: 01 Октомври 2013, 10:34:36 am »
Велес - Скопје е единствената делница во МК каде што редовно возам над ограничувањата - и тоа дебело - кампирајќи во левата лента.  :-\ баш затоа што ми се мили гумите и подвозјето

обично после патарината газам до крај, стартувам најбрзо што можам, и више на почетокот на угорницата сум 140-150 и така цепам све до тунелот. Во тунелот успорувам докај 120 и ја држам таа брзина до скопје. Среќа не ме фатил џандар до сеа.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6355 на: 01 Октомври 2013, 10:36:30 am »
Јадна душа на тие што секојдневно треба да ја поминуваат делницата Велес - Скопје.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6356 на: 01 Октомври 2013, 10:52:17 am »
Јас ја проаѓав истата 6 месеци секој ден, некогаш и по два пати

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #6357 на: 01 Октомври 2013, 11:03:08 am »
Велес - Скопје е единствената делница во МК каде што редовно возам над ограничувањата - и тоа дебело - кампирајќи во левата лента.  :-\ баш затоа што ми се мили гумите и подвозјето

обично после патарината газам до крај, стартувам најбрзо што можам, и више на почетокот на угорницата сум 140-150 и така цепам све до тунелот. Во тунелот успорувам докај 120 и ја држам таа брзина до скопје. Среќа не ме фатил џандар до сеа.

Помили ти се гумите и подвозјето од твојот живот, животот на твоите сопатници и на другите учесници во сообраќајот? Дали мислиш дека ограничувањата на брзината се случајно поставени? Дали свесно треба да ги прекршуваме, уште па и јавно да се фалиме?

Дали само заради малку подолго траење на едни гуми и подвозје го оправдуваш твоето дебело пречекорување на предвидената максимална брзина?

:)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6358 на: 01 Октомври 2013, 11:04:45 am »
A taste of your own medicine.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #6359 на: 01 Октомври 2013, 11:08:04 am »
Skopje- Veles- Skopje vozam max 90 km/h i vo leva i vo desna lenta...pa i nekogas po sredina.
Kaj ima pomalku dupki..tamu. Sho gi ebam site sto se brzaat...Mene gumite i amortizacijata mi se pomili.
Neka go napravat patot kako sto treba, pa posle ke vidime komu poveke mu se brza.

Onak..

Koga ke  te vidam deka brzas, ke ti se trgnam da si ja dokrsis kolata i pak ke se vratam vo leva. ;D

Значи ај договорете се со Мечето како ќе постапувате сега... 'шо ги ебам или..?' ;D

Sho gi ebam ..vozam 90 vo koja lenta sakam..nekogas i na sredina..
Ako nekomu mu se brza, mu se trgam na kratko i pak si vozam kaj sto e patot najubav.

Po pravilo, so 90km/h ne treba da pomislam na leva lenta na avtopat..ali kako sto rekov..sho gi ebam.

http://www.youtube.com/watch?v=NdmEMbtHrFs