Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2911963 пати)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #6225 на: 18 Септември 2013, 00:26:30 am »
Хахаха, баш е добар дечко Возачов Почетник, не го гибајте. :) Доста фин и искулиран момак. ;D

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #6226 на: 18 Септември 2013, 00:27:17 am »
Да, да, да... коса не белее од кулирање, младичу. А уште помалку паѓа :P

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #6227 на: 18 Септември 2013, 18:19:42 pm »
Naletav na linkov i ne mi se veruvase deka ima i vakvi pacienti, parkiral do pruga voz nemoze da pomine :)
http://www.telegraf.rs/vesti/831502-bahato-voz-stao-zbog-parkiranog-automobila-na-pruzi-foto

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6228 на: 18 Септември 2013, 18:48:34 pm »
1. Стока која кога купува кола бара што повеќе опрема а незнае да користи жмигавци, пу јзк..
2. Глупи пешаци кој шетаат ко муви без глави
3. Возачи кој не почитуваат предимство мајка со дете
4. Претицање колона ( ваљда глупи се сите што чекаат) и потоа молење некој да му пушти место ко пичка најголема

Позитивно, мануелното регулирање на семафорите, денес севкупно заштедев едно 50 секунди.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #6229 на: 18 Септември 2013, 18:54:45 pm »
4. Претицање колона ( ваљда глупи се сите што чекаат) и потоа молење некој да му пушти место ко пичка најголема

Оваа ситуација секогаш вади пцовки од мене.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #6230 на: 18 Септември 2013, 18:56:01 pm »
Од друга страна па кога ќе видам понапред во колоната некој флегматичен што 4 пати ќе се премисли дали да помине ми пука филм и тргам не ебавам многу.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #6231 на: 18 Септември 2013, 19:12:09 pm »
полека кај се брзате... нз зш ама оне околу паркон дебар маало мн ми се некако уличкине ризични секогаш понамалува... што поарно да прикоча него ли да се измаа.. е и охрид кај комерцијална улицана имаш предност, ама другиве си шибаат ко нивна да е... Ама то е не ќе се расправаш со сите неписмени... ќе го слупа некој друг не мора во мене да се удри...

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #6232 на: 18 Септември 2013, 19:55:29 pm »
Се е на дроги во последно и пешаци и возачи, сепак пробувам да не се нервирам.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6233 на: 18 Септември 2013, 20:23:02 pm »
Позитивно, мануелното регулирање на семафорите, денес севкупно заштедев едно 50 секунди.
Jas denes na site semafori cekaF, nitu bulevaron aerodrom nitu ilindenska ima nekoj bran, semaforive pesacki i na 20 metri raskrsnica duri nese veke sinhronizirani...
Ova zadivolstvo od haos u soobrakaj odamna go nemam  ;D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6234 на: 25 Септември 2013, 16:31:57 pm »
Денес ме изнервира предната гума,која беше скоро нова,а ми пукна.После тоа една гуска со дете,поминува на пешачки(а имаше застанато автобус) и не гледа ни лево ни десно тргнува со се дете,а покрај автобус комбе поминува,среќа што возачот на комбето ја намали брзината(искусен возач или па имал некоја лична дешавка па сега си знае) и кога гуската му излезе од пред автобусот комбето застана.
А гуската си оди пак ни лево ни десно,ми идеше да му слезам од камион и в газ да му го напикам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #6235 на: 25 Септември 2013, 16:36:03 pm »
Тој со комбето мора да застане ако автобусот стои на пешачки. Тука нема кривица гуската жената. Секако треба да внимава, пошто има разни будали, ама тој со комбето едонставно МОРАЛ да застане. Сигурно автобусот не стоел за ќејф на пешачки.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #6236 на: 25 Септември 2013, 16:43:40 pm »
Неколку работи ме нервираат:
1. Гуски и гусоци што висат на телефон и како мува без глава се движат, мислам дека за зборење на телефон треба да воведат одземање времено на возачка затоа што многу се загрозуваат другите учесници
2. Такси возила и ново увезени возила кој што убиваат со чадење бензинциве обично масло горат а дизеливе убиваат со црнотии, едноставно не се вози позади нив
3. Некористењето на трепкачи особено кога некој сака да се напика во лента дефинитивно не ги пуштам, ако дадеш трепкач повели престрој се
има уште многу работи ама сега ова ми текнува :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6237 на: 25 Септември 2013, 16:47:07 pm »
Тој со комбето мора да застане ако автобусот стои на пешачки. Тука нема кривица гуската жената. Секако треба да внимава, пошто има разни будали, ама тој со комбето едонставно МОРАЛ да застане. Сигурно автобусот не стоел за ќејф на пешачки.
Работата е што автобусот не беше застанат на пешачки туку на постојка,а предницата му беше таман на пешачкиот,гуската си слезе од автобус и ајде сине/ќерко ке гиниме сега.
(инаку случката беше педагошка на постојка,дечките од бт знаат како е местото)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #6238 на: 25 Септември 2013, 16:50:09 pm »
Ее веќе тоа е концептуално погрешно! Жената е на пешачки и е пред автобусот кој е на автобуска. Тука нешто друго не штима, а не жена/дете/автобус/комбе... На некој треба да му текне кај се става пешачки, а кај автобуска :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #6239 на: 25 Септември 2013, 16:50:38 pm »
Залетан јас, она испаѓа пред пешачки и наеднаш закочив за да помине. Пуфлата уште па ми се фрцка на пешачки со телефонот на уво. Среќа ја носев мајка ми и само и викнав дека не е на модна писта...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that