Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2913384 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #5850 на: 05 Август 2013, 09:52:34 am »
овдека доаѓа до израз „некомпатибилноста“ на големи вс мали возила. Митсу-то има со браник влезено над волан на пежото. Смрск!  Ниту една crumple zone нема да помогне на мало ауто вс СУВ/Џип. Секако, тука проблемот е во она што кажав - напињање на згужвани отворени патишта.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5851 на: 05 Август 2013, 09:53:00 am »
Јас се трудам така, баш и вчера се трудев. Само една будала од џандар што правеше гужва го испозамара народот непотребно - затоа и го пријавив во темава.
Охрид-Гостивар нема каде да се брза освен ако не е празно. До душе со забранава на камиони релативно добро се вози, скоро колку дозволеното. Гостивар-Скопје веќе си ограничен од самото возило...

овдека доаѓа до израз „некомпатибилноста“ на големи вс мали возила. Митсу-то има со браник влезено над волан на пежото. Смрск!  Ниту една crumple zone нема да помогне на мало ауто вс СУВ/Џип. Секако, тука проблемот е во она што кажав - напињање на згужвани отворени патишта.
Апсолутно. Затоа ќе се забрани движење на такви возила по патиштата. Ако не, ќе се почне со купување на камиони за „сигурност“. И тоа сигурност базирана не на фактот ти да преживееш, туку другиот да умре.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #5852 на: 05 Август 2013, 10:08:39 am »
Само шлепер.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #5853 на: 05 Август 2013, 10:16:42 am »
Jas mislam najdobro da se zabranat da se vozat "Sporeti" i ostala bela tehnika po avtopat, najnebezbedni se, kamce da nazgazi si eba majkata!

A Tenk mu e samo majkata za kaj nas i toa napred so sipki so bocki, dda nema preziveani nikako!

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #5854 на: 05 Август 2013, 10:17:16 am »
Затоа ќе се забрани движење на такви возила по патиштата.

И плус на тоа, СИТЕ коли ќе треба да бидат спуштени, пошто ако едната кола е спуштена а другата не...

И, да, за автобуси, камиони, тамчиња и слично ќе се изгради паралелна патна мрежа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5855 на: 05 Август 2013, 10:18:29 am »
Мувата на капата. И двајцата.

Ќе се забрани, или ќе се стават на соодветна висина зоните на удар. Ова не е предмет на дискусија, само на време.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #5856 на: 05 Август 2013, 10:19:12 am »

Мувата на капата, главата на рамењата. И двајцата.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5857 на: 05 Август 2013, 10:19:54 am »

Камион само, викам јас. Со шлепер и глава на рамења. Те боли кур за другите, макар и по затвори цел живот одремал.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #5858 на: 05 Август 2013, 10:22:41 am »

Камион само, викам јас. Со шлепер и глава на рамења. Те боли кур за другите, макар и по затвори цел живот одремал.

Зашто затвор? Си возиш прописно, курот ќе го издркаш пред да тргнеш, не претицаш ризично и тоа е тоа. Сите среќни и со главите на рамења.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5859 на: 05 Август 2013, 10:24:24 am »

Зашто затвор? Си возиш прописно, курот ќе го издркаш пред да тргнеш, не претицаш ризично и тоа е тоа. Сите среќни и со главите на рамења.
Поготово јас во камионот. Најсреќен. Нормално.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #5860 на: 05 Август 2013, 10:25:14 am »
Zosto muvata na kapata, a ti da ne si ja imas muvata na kapata radi kolite koi gi vozis ?

Tebe mil ti e zivotot ili ne ti e?

Koga ke dojde megju mene i tebe, kogo ke go odberes? Mene od solidarnost ili sebesi si ?

Ja ti go stegnuam u srede celo ic oko ne mi trepnuva ako dojde megju mene i tebe ili ne daj boze nekoj clen od mojata familija! So ke place majka mi neka place majka ti !

Po tvojata logika i tovarnite vozila treba da se zabranat da se vozxat, ako se zbucas u sleper so nosi 25 tona tovar, ke te grebat so spakla od hauba!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5861 на: 05 Август 2013, 10:25:39 am »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5862 на: 05 Август 2013, 10:26:33 am »
Zosto muvata na kapata, a ti da ne si ja imas muvata na kapata radi kolite koi gi vozis ?

Koga ke dojde megju mene i tebe, kogo ke go odberes? Mene od solidarnost ili sebesi si ?

Ja ti go stegnuam u srede celo ic oko ne mi trepnuva ako dojde megju mene i tebe ili ne daj boze nekoj clen od mojata familija! So ke place majka mi neka place majka ti !

Po tvojata logika i tovarnite vozila treba da se zabranat da se vozxat, ako se zbucas u sleper so nosi 25 tona tovar, ke te grebat so spakla od hauba!

Викам јас камион само. Строго камион. Чисто за да ти контрирам на „сигурноста“. Кој поголем јасно.

Недај боже двајцата да преживееме. Не дај боже. Битно е јас да преживеам, а другите немора. Дури и непожелно е да преживеат.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #5863 на: 05 Август 2013, 10:28:24 am »

Загрижен е за краш инкомпатибилити.... и ја спушта колата.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5864 на: 05 Август 2013, 10:29:23 am »
Девојчињата што изгинаа, не гледам дека имале спуштено пежо пред сообраќајката.