Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3294749 пати)

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
Ќе одам пак да ги потсетам деновиве па ќе видиме.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Веќе неколку недели страшно ме нервира интернетов од близу. Многу често се случува да неможе клип во 720p да наполно а понекогаш и во 480p, заникаде е скапаница невидена поспор интернет нема на светов а кога го ставивме беше супер, најверојатно за да се изрекламираат да привлечат повеќе корисници па после кој ги ебе. Па за кој ... плаќаме сметки ако не го добиваме тоа што сме го платиле, некој ден да закасниш и одма се бунат....  >:( >:( >:(

Еве го кај мене нетот од близу, кисела вода
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2285.msg471249.html#msg471249

Отсутен Knight_

• Редовен
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2285.new.html#new

Еве само што го тестирав добар е сега... ама до кога :D

Отсутен FiLo

• Легенда
Земи изгаси го рутерот, остави го нека постои пола саат исклучен, па потоа уклучи го.

Отсутен Knight_

• Редовен
Убаво ме потсети од кога е ставен интернетот никој не ни помислил да го изгаси рутерот да олади малку а не па да го изгасил :D ќе го изгасам вечерва и до сабајле нека одмори.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
не е за ладењето проблемот... до друго е ама ме мрзи да објаснувам сега... залегнат сум веќе :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен FiLo

• Легенда
Убаво ме потсети од кога е ставен интернетот никој не ни помислил да го изгаси рутерот да олади малку а не па да го изгасил :D ќе го изгасам вечерва и до сабајле нека одмори.

А и друго ми текна сега, ако имаш раскрсници на кабелот што ти иде од бандера, земи види да не ти е некој олабавен, може и тоа да прави проблем.

Отсутен Knight_

• Редовен
@onak знам дека не е до ладењето само така кажав :) а кога ќе се размрдаш утре ако може по пп да ми објасниш зошто треба да се изгаси понекогаш, ме интересира зошто имам еден другар  секогаш има некој глупи изговори зошто го „одмара“ рутерот.

@Filo не знам кој се тие раскрсници а и ме мрзи да ги проверувам кабливе, доволно е да го одморам рутеров за сега :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
Да го одмориш рутерот? Не сфаќам зошто. Рестартирај си модем да си повлече нова адреса, може ќе ти се опраи. Додека чекаш да се крене модемот, рестартирај го и рутерот. Не гледам логика во тоа да се „одмора“ рутерот.

Отсутен Knight_

• Редовен
Чек чек го користам само модемот од близу што ми го дадоа цело време за него зборам рутер немам (мала збунка Фиљо спомна рутер па и јас по него).

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Да го одмориш рутерот? Не сфаќам зошто. Рестартирај си модем да си повлече нова адреса, може ќе ти се опраи. Додека чекаш да се крене модемот, рестартирај го и рутерот. Не гледам логика во тоа да се „одмора“ рутерот.

тоа е тоа.. само за модем во задње време сите викаат рутер пошто или нема модем или и двете се во едно... конкретно за близу НЕМА МОДЕМ затоа ресетираш рутер за да повлече нова адреса.. е сега не е битно зашто и како нели, ке потрае тоа бјаснување, ама во 90% ситуации со падната брзина наеднаш, се решава со ова...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Knight_

• Редовен
Значи во право сум бил рутер било :)
Ќе пробам со рестартирање следниот пат (сигурен сум дека ќе има следен пат) кога ќе падне брзината се надевам ќе помогне.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Веќе неколку недели страшно ме нервира интернетов од близу. Многу често се случува да неможе клип во 720p да наполно а понекогаш и во 480p, заникаде е скапаница невидена поспор интернет нема на светов а кога го ставивме беше супер, најверојатно за да се изрекламираат да привлечат повеќе корисници па после кој ги ебе. Па за кој ... плаќаме сметки ако не го добиваме тоа што сме го платиле, некој ден да закасниш и одма се бунат....  >:( >:( >:(

Ако си преку рутер рестартирај го,знае да се оправи после тоа

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506

Отсутен Knight_

• Редовен
Ќе пробам и така (веќе напишав во пораката над твојата) само се нервирам зошто се си беше ок до пред месец дена и сега наеднаш почна да заебава.