Me iznervira denes eden kumanovac so vektra mi se cini... Vozam so jugoto na partizanska, u sredna lenta, i pred mene se vklucuvase eden avtobus. Dadov zmigavec za prestrojuvanje vo levata traka, i gledam pozadi nema koli. Edino sto imase edna kumanovska vektra na najdesnata lenta. I sve propisno se prestrojuvam vo lentata, i odma samo sto se prestroiv, posle go gledam kumanovecov se pravi kurnaz, dava gas i saka da preleta preku srednata lenta, za da otide vo levata. Ama jas vekje samo sto zavrsiv so prestrojuvanjeto. I ovoj pocinja da sviri, da mi se lepi na branik i me izvadi od takt ke go prekrsev.
I taka mi se lepi edno 50-100 metri celo vreme odma do branik, i odma stom nacekav slobodno mesto na sredna lenta se prestroiv, i odma samo sto se prestroiv go gledam ovoj me preleta, izglea na puna stisnal...
Mnogu se nerviram koga nekoi soferi ke vidat jugo, 101 ili fico na pat, pa gazi go neka se davi u prasina sto go ebam... Zarem uste li ima takvi idijoti koi koga ke naidat na nekoe jugce ili 101, da go preticaat, po sekoja cena, pa uste i da svirat i da se lepat na branik...