Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3465693 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7624
Ја тргнав, од другата страна на партизнска ја оставив ;D :D

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 543
Што к*р се дешава со народов бре? Иако сум(бев) преголем оптимист во врска со културата ни наша ама очигледно сум бил во гоолема заблуда.

Имено, кај мене на улица ставаат тротоари(во лисиче) и раднициве си ги оставиле палетите со ивичњаците покрај улица. Ама некој/некои „фраери“ неизживеани решиле дека би било интересно да ги расфрлаат ивичњаците по сред улица за да не може кола да помине па јас морав (иако ребрава и ракава ме ќинат од сообраќајката) ко некој идиот да искачам и да правам пролаз....
Цццццц уште не ми се верува, како немав среќа да ги начекав во актот па да го скршам францускион пендрек што ми е во кола од нив, таман ќе се отарасев од насобранава нервоза.

Али тоа ти е, никакво васпитање ниту обзир кај нашиов народ. Не бе, стварно не се трпи ова, оваа „држава“ не ја бидува држава уште најмалку 50 години(мада и тоа е под знак прашалник).

Упм ми уништија вечер кретеноидите.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
каква сообраќајка бе друже? не сум у тек?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
Еве тука имам пишано, да не се повторувам.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
си имал среќа бе брат... што да кажам поише... сум видел мнооогу пострашни последици од возење мотор со 50 и лупање со него... и да си поднамалил со кочењето не си намалил повеке од 40... среќа пред се...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Цитроен Ксара на сред улица кај Јавор. Не знам кој беше толку ненормален да ја остави така.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Цитроен Ксара на сред улица кај Јавор. Не знам кој беше толку ненормален да ја остави така.

Го видов и јас сношти, луѓево се скрос ненормални
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
Не ми е јасно со кој памет само, ти ебам народот неписмен.

Локација: паркингот кај Рамстор-Ново Лисиче

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34506
  • Таков е животот... јебига
Што к*р се дешава со народов бре? Иако сум(бев) преголем оптимист во врска со културата ни наша ама очигледно сум бил во гоолема заблуда.

Имено, кај мене на улица ставаат тротоари(во лисиче) и раднициве си ги оставиле палетите со ивичњаците покрај улица. Ама некој/некои „фраери“ неизживеани решиле дека би било интересно да ги расфрлаат ивичњаците по сред улица за да не може кола да помине па јас морав (иако ребрава и ракава ме ќинат од сообраќајката) ко некој идиот да искачам и да правам пролаз....
Цццццц уште не ми се верува, како немав среќа да ги начекав во актот па да го скршам францускион пендрек што ми е во кола од нив, таман ќе се отарасев од насобранава нервоза.

Али тоа ти е, никакво васпитање ниту обзир кај нашиов народ. Не бе, стварно не се трпи ова, оваа „држава“ не ја бидува држава уште најмалку 50 години(мада и тоа е под знак прашалник).

Упм ми уништија вечер кретеноидите.

Па кој кур ги оставаат ивичњаците по тротоари пичка им материна сељачка?
Се оставаат по тротоар и ивичњаци и плочки и коцки и све кур. Се заебаваат и еден мочан тротоар го прават по цели два месеци при тоа загрозувајќи све што се движи окулу нив. Браво за царевите кои не ги мрзело и ги растуриле ивичњаците по сред улица. Можеби ќе му текне на овој глуп народ еднаш да се крене против глупоста која се поставува како стандард во оваа мочана држава. Од сега и јас ќе правам така, па нека ги собираат од улуца или пак нека си донесат тоа што им треба, нека си завршат работа и нека си вратат назад тоа што ќе им остане како секој нормален и културен работен народ..... СТОКА!

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
Па кој кур ги оставаат ивичњаците по тротоари пичка им материна сељачка?
Се оставаат по тротоар и ивичњаци и плочки и коцки и све кур. Се заебаваат и еден мочан тротоар го прават по цели два месеци при тоа загрозувајќи све што се движи окулу нив. Браво за царевите кои не ги мрзело и ги растуриле ивичњаците по сред улица. Можеби ќе му текне на овој глуп народ еднаш да се крене против глупоста која се поставува како стандард во оваа мочана држава. Од сега и јас ќе правам така, па нека ги собираат од улуца или пак нека си донесат тоа што им треба, нека си завршат работа и нека си вратат назад тоа што ќе им остане како секој нормален и културен работен народ..... СТОКА!

У је*оте, зарем стварно мислиш дека у право е стоката што ги расфрлала ивичњаците по сред улица притоа оневозможувајќи движење на коли по тој дел?!?!?
Иако мора да се сложам со тебе околу оставањето на било што покрај улица/на тротоар од страна на градежнициве, ама па идиот треба да си за да земеш да ги расфрлиш по сред улица.

Плус, мислиш стоката која ги расфрлала ивич. имала намера да се побунтува околу начинот на работа или сл.? Не, гарантирам дека е чисто хулиганство на некој неизживеан кретеноид кој мисли дека badass и за кој истиот чин претставува еден од најголемите достигнувања во неговиот живот.

А што се тиче бунтувањето, не смееш да се спушташ на ниво на стока. Точно дека треба да се превземе нешто, но тоа нешто мора да остави трага која би потпомогнала во смена на т.н. „стандард“ од корен, но тоа друже тешко кај нас со овој народ и овој менталитет.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Плус, мислиш стоката која ги расфрлала ивич. имала намера да се побунтува околу начинот на работа или сл.? Не, гарантирам дека е чисто хулиганство на некој неизживеан кретеноид кој мисли дека badass и за кој истиот чин претставува еден од најголемите достигнувања во неговиот живот.

А што се тиче бунтувањето, не смееш да се спушташ на ниво на стока. Точно дека треба да се превземе нешто, но тоа нешто мора да остави трага која би потпомогнала во смена на т.н. „стандард“ од корен, но тоа друже тешко кај нас со овој народ и овој менталитет.

Тоа е еден од начините на изразување на незадовлоство. Само прашањето е дали е расфрлани од хулиганство или од незадоволство. Јас би ги натоварил во превозно средство и би ги однел некаде... само да не се каде што ги оставила стоката.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
Точно, претставува еден од начините за изразување незадоволство. Но кога би знаел што народ живее овде верувај ми дека во ниту еден момент не би посумњал дека се работи за нешто друго, пошто не е прв пат вакво нешто да ми се деси. Сум сретнувал и контењери, и камења огромни и флаши искршени на сред улица и јас сум искачал да расчистам.

А и на крај краева, и да е чин на бунтување што има јас да го кркам во 2 навечер(плус повреден) да мора да расчистувам на некого бунтувањето. Нека идат кај одговорните па кај нив нека блокираат и расфрлаат ама и при тоа да останат на местото на „бунтот“ а не никој нигде да нема, нели?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Епа ќе го кркаш некое време додека не ти пукне филм и скршиш некој ивичњак од главата на „градежниот инженер“ што ги планира срањата.... :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Не ми е јасно со кој памет само, ти ебам народот неписмен.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Локација: паркингот кај Рамстор-Ново Лисиче

хах// и јас понекад паркирам така во рамстор доле, ама зашто стварно се тесни паркинзите... а инаку колава што си ја сликал е со гостиварски таблици... и сопственикот го знам лично... му се сака и му се може... уствари прикаската е малку поголема... 2 пати културно паркиран тука, му ги очешуваат вратите затоа што како што реков стварно е тесно за 2 возила, а полуписмени и неспособни возачи неможат без да направат беља тука кога се паркираат..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Problemot e koga staticarot knap so propisite za parkinzi koj treba da gi zadovolat... raboti statika na objekt najednostavno i avtomatski od stub do stub 5 metra no toa e od oska do oska ucrtuva dva parkinga 2,5 + 2,5 dva parkingaa... i doaga onda praksata debelina na stub od edna i od druga strana i eteti problemi...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.