Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3294445 пати)

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
Vozam niz cela Makedonija sreda, cetvrtok i petok sum pretezno Tetovo i Gostivar djabe se ubeduvate za Skopje,Veles i drugite gradovi Tetovo i Gostivar se haos ali uste pogolem haos e da trgnes po selata od Tetovo (recica do vrapciste) Gostivar i obratno od Cajle (Gostivar) do Radiovce. Posebno zimno vreme koga ima snegovi i letno vreme koga se dojdeni strancite., po selski patcinja se vozi 100km/h samo pazis na ne ti uleta nekoj nepismen  pa da go utepas cel den vo cekanje policija

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Не ме местете бе! :D

Ја на никој не би му направил такво нешто. Би избрал друг начин.

И со појас возам да се разбереме:)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Од сите градови во Р. Македонија според мене најиндијански се вози низ Тетово. Таму како и за се останато, така и во сообраќајот не се почитува(или познава)  ниту еден закон. Потоа е Струга, па Охрид. Најнеискусни возачи има по помалите местенца како Св. Николе, Виница, Велес. Бар од моето сообраќајно искуство низ тие места имам добиено таков впечаток.

Не знам дали и колку редовно си сообраќал низ Куманово и Штип... По мои бројни искуства, Тетово е финска ауто-школа у однос на тие места :)

Штип не може да му се фати на мал прст на Куманово во поглед на шоферско дивотарење...

Иначе, 80% од провинцијалците* кои не знаат да возат низ Скопје, проблем имаат со улиците, не со сообраќајните знаци...
И ја сечев ленти дур да ги научам улиците низ Скопје и правев сообраќајни прекршоци...
Не е од што не знам да возам, тешко е да се движиш низ сообраќај на непознат терен...

Не знаеш дали да гледаш кај треба да свртиш, дали да пратиш да не ти се пика некој у мртов агол, или дали си во правата лента за движење...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

хахахаха добра првоаприлска шега  :D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610

хахахаха добра првоаприлска шега  :D

Зашто шега друже ? Јас влагам у кола, контакт- светла, каиш врзувам и тогаш тргам... без каиш не мрдам од место. Си почитуваме и ние правила и прописи :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Прашај кој сакаш што се возел со мене, секогаш врзувам појас. Понтата на нашиот спор беше дека јас не врзувам односно сметам дека не вреди појас на големи брзини. Иначе носам појас во град секогаш.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
потврдувам за члинк и кај него во кола како возач и кај мене во кола како совозач секогаш врзува појас

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Од сите градови во Р. Македонија според мене најиндијански се вози низ Тетово. Таму како и за се останато, така и во сообраќајот не се почитува(или познава)  ниту еден закон. Потоа е Струга, па Охрид. Најнеискусни возачи има по помалите местенца како Св. Николе, Виница, Велес. Бар од моето сообраќајно искуство низ тие места имам добиено таков впечаток.
Во Струга у ек на сезона, значи сред лето е циркузи сообраќајот, ако се снајдеш таму мислам дека секаде ќе се снајдеш. Јас по хаос возење и понашање у сообраќај неам нигде на друго место сретнато. Додуша не сум возел у Тетово, ама како Струга нема друга :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
на оверлендерските сајтови читам дека, од овој аспект, нај бог-да-чува било у Пакистан.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Ај бе па и ти мајка бараш у Пакистан :D Тие цела држава се бог да чува, па за сообраќајот.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Охрид,Струга, Пакистан....Тетово... тоа све исто племе се.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
па спаѓа у сообраќај неасфалтирањето на сервисните улички околу новите згради позади макпетрол во Ново Лисиче.со кур да асфалтираа до сега ќе ги завршеја,племе неорганизирано и неписмено,кој ви даде работа морони едни!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Да, пичка ви мајчина....

Отсутен TSI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 202
Е вакви пациенти значи колку ме нервираат, на моменти ми доаѓа да ги прегазам. Во ваквии ситуации секогаш се трудам максимално никој да не се напика пред мене. Ама има будали без мозок, влегуваат по секоја цена па макар и да се учука у тебе.
Абе тоа се треба да се потепа.
Значи некој е будала по три пати чека семафор, а тие се најпаметни и одма треба да поминат.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
пластичарска.... секојдневие.... секоја трета на семафор проаѓа така што се убутува измеѓу...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време