Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3296018 пати)

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Ме нервираат кретени што возат со дугачки у град. Па добро бе дали се нормални. Вчера еден ме напна, му пуштив задни магленки, ништо, го пуштив пред мене и му пуштив дугачки и ја. КРЕТЕН невиден возеше некоја стара крнтија, па се напна и почна нагло да ми кочи :S Застанавме на семафор еден позади друг, искача типот од кола уште :S Ваљда мислеше да ме исплаши само, а и ја отворив врата, па си влезе у кола он. (јес да беше едно 16 пати поголем од мене). Значи стварно не разбирам како може да се вози со дугачки у град, каде е тука полицијата да казни некого :S

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Полицијата служи само да крева коли од регуларни места за паркирање и да јаде крофни. Само тоа и ништо повеќе

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
па кога ќе ти цркнат средните што ќе правиш?
ќе ги смениш,секако дека не,ќе си тераш со дугачки

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Или некој само со едно светло и тоа само со десно

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Ne bi da vregam, ama stvarno od cela Makedonija bi trebalo da polagaat vo Skopje gradska voznja... Sto giucat tamu vo vnatresnosta neznam ama sekoj den po nekoj so registracija od vnatresnosta mi naletuva...
Abe vozat ko da se u svoja nivaa... Kakvi linii kakvi bakracii... on si se seta po ulicuu sos kola
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Полицијата служи само да крева коли од регуларни места за паркирање и да јаде крофни. Само тоа и ништо повеќе

Idi druze bidi i ti policaec pa da te staat nekade.. auu ke baras da se piknes u nekoe kafance i da pomine denot. :) nikoj ne go zanima. A baska eden kup glupaci se zad volan. Ima talenti sto vozat i bez svetla noke be !!

Taka da se raduvame dodeka vozat so svetla pa makar i so dolgi. Si ima sirena za toa.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Stvarno cajkanive ne izleguvaat od Yetive, novi im se meraci... :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
Ne bi da vregam, ama stvarno od cela Makedonija bi trebalo da polagaat vo Skopje gradska voznja... Sto giucat tamu vo vnatresnosta neznam ama sekoj den po nekoj so registracija od vnatresnosta mi naletuva...
Abe vozat ko da se u svoja nivaa... Kakvi linii kakvi bakracii... on si se seta po ulicuu sos kola

епа во другиве градови има 1(една) улица и тоа е тоа,другите се споредни улички како сакаш да вози
а за тоа си во право,чим сака да вози во скопје нека полага во скопје,зошто не се ни трудат да возат како што треба

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
Си пешачиш по тротоар или покрај улица вечерно време и некој отспротива си вози со долги светла те гледа дека ја вртиш главата надолу или настрана од што те ослепува и не му текнува ДА ИСКЛУЧИ ДОЛГИ СВЕТЛА!!!

Ти доаѓа да земеш еден камен и да му треснеш на шофершајбна У ПМ!
Кретени невиде.ни...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

до некаде си во право ама и не си... возачките им важат секаде исто... они во скопје исто како ние во странство... јас кога бев во аукланд, како изгубен индијанец бев... волан од десна страна, возиш во лева лента, на кружен ток возиш обратно од кај нас (да им ебем мамата полни беа со кружни текови) и се беше наопачки од кај нас... првата недела миљон киксови направив... среќа возов ептен внимателно па ниеден не беше со штета или фатално недај боже... после више се навикнав... така и тиа што се од внатрешноста на РМ. ке дојдат тука, 1 недела и ке се навикнат па ке знаат... никој не се родил учен... а дека и мене ме вади од кожа, ме вади дефинитивно тој наин на возење.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Се слагам со Онак делумно - убаво си пиша "среќа возев внимателно". Муабетот е што "они" не возат внмателно.

Иначе за дугачкиве, мора да се среди некако, мислам незнам колкав кретен треба да си да уклучиш у град дугачки, па и уште кога ти даваат на дознаење да се праиш посилен. Абе мислиш дедо ти го ослободил Скопје....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Има, има таков народ. Поготово со постари коли.

Мене страшно ме вади од такт кога некој вози:

1. На две коловозните ленти.
2. На една ипол коловозната лента.
3. На самата линија од коловозната лента.
4. Поттргнува на семафор по 10цм на црвено.
5. Убацува во 1ва - откога ќе се запали зелено.
6. Убацува во 1ва - откога ќе тргне тој пред него.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Тоа вистина е дека од другиве градови потешко се снаоѓаат во Ск ама тие што идат многу ретко таму. Исто така вистина е дека Скопјаниве не знаат да се престројат на семафори во другиве градови, чекаат на слободно десно... Значи сепак не се нај сјајни возачи, па ретко некој му свири кога ќе згрешат. А во Ск да можи и ќе те отепаат, а гледаат дека си од друг град и не ја поминуваш  таа рута секој ден по 3 пати...