Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3295064 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
А и таков закон не може да се спроведе.  Како ? На секои 50 метра по партизанска ќе стои полицаец кој ќе внимава кој поминал на сред улица и на црвено за пешаци ??? ;D Башка што треба да е брз како Болт :D :D :D

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Нема да стојат џандари на секој пешачки за да казнуваат пешаци ? Море во 2 дена ке го наполнат буџетот и за оваа и за наредната година :D :D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Мислиш ќе им застанам ? Јас или било кој друг кој може да претрча 50тина метри... Сигурен сум дека нема потера да организираат ако им избегаш ;D Решение е бодликава жица долж улицата, со отвори на пешачки :D

Отсутен FiLo

• Легенда
Еден ке стои од едната страна на улицата, еве да речеме партизанска, друг од другата страна, трет измегу партизанска што е, плус коли наидуваат, а подоле на наредниот пешачки исто така 3 џандари, пиле нема кај да бегаш ;D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
А и таков закон не може да се спроведе.  Како ? На секои 50 метра по партизанска ќе стои полицаец кој ќе внимава кој поминал на сред улица и на црвено за пешаци ??? ;D Башка што треба да е брз како Болт :D :D :D
Па за коли да не стојат насекаде? Се знае како се казнува. Ако те види си го јадел. Кај нас не се казнуваат тие категории, а очајно треба.
Сабајле дедо цепа по улица на сред лента со точак, а празен тротоар со ступчиња. За да го избегнам морав да згазам во соседната лента. Тоа е апсолутно недозволиво однесување кое мора да се санкционира.
А на Томи предлогот со 300еур и 400 еур, да заживее - мислам дека ќе има поголем ред. (Ако не се казнува селектинво)
Секако како за возачите, така и за пешаците!!! Поминување на црвено резултира со 3 месеци забрана за пешачење, односно за велоситочакџии 3 месеци забрана за возење Т категорија. Покрај изречената глоба.

Отсутен FiLo

• Легенда
Забрана за пешачење ;D ;D Ни докај комшијата шо ми е на 10 метра ?  ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
влагање у филм со казниве... ептен... хахаха :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Забрана за пешачење ;D ;D Ни докај комшијата шо ми е на 10 метра ?  ;D
Ако не те фатат, смееш. Исто како со колите.

Отсутен FiLo

• Легенда
Нема толку џандари да стојат пред секоја кука и пред секој стан, особено ако зградата е над 8 ката :D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Кој наебе, наебе. Таков е принципот на казните секогаш.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Немам зборови. Во вакви ситуации сум во состојба да обесам некого на плоштад, пак.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Паркиран си е дечкото иначе, нема никој во колата.

Му се може бе..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Како идеше она.. Дај му власт и ќе му го видиш селото. (Мала модификација).

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Забрана за пешачење ;D ;D Ни докај комшијата шо ми е на 10 метра ?  ;D

Абе каков комшија? Од кревет нема да станеш бе. Таму ќе сереш ако треба и таму ќе јадеш.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Забрана за пешачење ;D ;D Ни докај комшијата шо ми е на 10 метра ?  ;D

Абе каков комшија? Од кревет нема да станеш бе. Таму ќе сереш ако треба и таму ќе јадеш.

во инвалидска количка под казна... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Како може да ви е смешно казнување за поминување на пешачки или на црвено за пешаци. Тој закон и си постои само мали се казните а и многу ретко да казнат некој. Треба малце поинтезивно и поригорозно да се казнува за тоа. Исто како за плукање фрлање ѓубре и сл.