Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3296872 пати)

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
vo petokot vo Tetovo me zastanuva djandar mi vika kasnam na rabota  da  me prefrlis do  grupcin :)
na izlaganje mi vika pred glumovo patarina stopiraat vnimavaj :) i stvarno

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
Гагаторски Snitch ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Информација ти е најскупа ствар.

Јас имам другарче што знае ствари... Возиме од Охрид накај Скопје и вика цепај колку што можеш јас ќе ти кажувам. 3 пати ми рече намали тука има, и 3 пати на местата наидовме на џандари. 3/3. Затоа испод 2 саати во Скопје си стигаш. Раат.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Vo nedela docna stanav gledam na kamerite prekrasno vreme za skijanje... za da stignam na poludnevno skijanje na Sapka Skopje-Tetovo prinudno gazev 140-150 km/cas... Na krivinite vnimavam na radari , no na edna krivina naletav na dzandari... naglo kocenje na 110km/cas, nemaa radar no me zastanaa kulturno dadov dokumenti bez zamerki prodolziv...
posle toa mi tekna deka imam aplikacija Radar Detektor no neznam dali voopsto raboti, nekoj rece deka samo fiksnite radari gi otkriva ovie rucnive ne..!?
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Немам зборови. Во вакви ситуации сум во состојба да обесам некого на плоштад, пак.

Паркиран си е дечкото иначе, нема никој во колата.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Да имам Хамер, ќе го направам тост.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Битола си имавме и уште си имаме вакво(ама малку поголемо) исцртано триаголниче каде можиш,смееш на кратко да ја оставиш  колата.Дозволено е. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Не, дефинитивно кола не е за секого... И дефинитивно во сите средни школи треба да постои предмет - Сообраќајна култура!
И освен оние учебнички глупости, да се научат иднити возачи на некои знаци во сообраќајот. Многу незнаат дека од чиста култура се бленда на полиција, па дури и ќе те истепаат што си им бленднал :S

И да, 4 ЖМИГАВЦИ, АГРЕСИВНО БЛЕНДИРАЊЕ И СВИРЕЊЕ - НЕ Е ОД К*Р ТА*АК - Па тргни се стоко недоделкана

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Доста паметна идеја. Поготово за пешковци и точакџии, за кои треба посебен тренинг и часови.

Јас би вовел дозвола за пешачење исто како возачка дозвола, а и за точак.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
Мала исправка, во основно треба да се учи сообраќајна култура. Јас во основно бев во сообраќајна секција, а и во редовни часови по ОТО имаше дел за сообраќајна култура.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
И ја иако сум помлад, на ОТО учевме нешто слично. И може од основно, во средно и така сите веќе бегаат од часови..
@Дени, за пешаците немам зборови, што побрзо возиш, се поголема желба имаат да ти рипнат под кола, а коа ќе застанеш да пропуштиш некој, он на 6та страна ја врти главата, збори на мобилен, се шминка, си врзува патика....

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Доста паметна идеја. Поготово за пешковци и точакџии, за кои треба посебен тренинг и часови.

Јас би вовел дозвола за пешачење исто како возачка дозвола, а и за точак.

Нема потреба од таква дозвола... Направи го поминувањето надвор од пешачки казниво со закон, со глоба од 300 Е и да видиш како може да се има ред...

Со 400 нека се казнуваат сите кои поминуваат пешачки на црвено...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Нема потреба од таква дозвола... Направи го поминувањето надвор од пешачки казниво со закон, со глоба од 300 Е и да видиш како може да се има ред...

Со 400 нека се казнуваат сите кои поминуваат пешачки на црвено...

Ќе треба да ја продадам куќата за да подмирам пола од казните кои ќе ми ги пишат за овие прекршоци. 

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Пак поефтино е од гробно место.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Ќе ме закопаат на село.Без пари е во ливајѓето. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D