Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2903239 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #4395 на: 17 Февруари 2013, 00:29:08 am »
Raskrsnicata Mavrovka ja regulira soobrakaec, dve koli cekaat na najdesnata lenta za nakaj jugodrvo. Odednas dvete koli  zastanati na semaforot vo lentata za pravo go pominuvaat semaforot vrtat desno. Vo meguvrame soobraecot na druga strana im imase dadeno pat...
Ova go gleda soobrakaecot sto a regulira raskrsnicata... Sto poveke da debatirame, ako za policaecov e ova normalno.   >:(
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4396 на: 17 Февруари 2013, 00:48:38 am »
бог да чува со нашиве ни експерти

денеска,некој се пожалил дека има слаб притисок,го дигнале на бог знае колку бари или во што и да се мери
првин пукна некоја цевка под земја,добро ајде стари биле,утре треба да се сменат,150 европски

еве сега пукна и некој вентил или нешто кај чешмата(која е сменета пред 3-4 години и е убаво платена)и таа сега треба да се менува

па пичка му материна кој се не стигна да работи на државно место

а што тоа бре? што слаб притисок, на што? гума, парно? вода?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #4397 на: 17 Февруари 2013, 00:50:34 am »
вода,уште немам чешма за бензин :D

edit: да не ме разбереш погрешно имав пишано во другиот пост "еве сега пукна и некој вентил или нешто кај чешмата"

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4398 на: 17 Февруари 2013, 00:54:19 am »
Не се учукавме и не бевме ни блиску до учукување (доволно бевме раздалечени), а волот си останува вол.

тоа дефинитивно... вол си е вол... и ке си остане... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4399 на: 17 Февруари 2013, 00:57:23 am »

edit: да не ме разбереш погрешно имав пишано во другиот пост "еве сега пукна и некој вентил или нешто кај чешмата"

има едни вентили за регулација на притисок во домаќинствата... се ставаат на влезната цевка пред водомер. се штелеува посакуваниот притисок и баш те боли уво колку е од водовод притисокот.. ти дома имаш стандард толку и толку.. во принцип тоа е 3 бари... сосема доволно и јако... овие вентили имаат примена и во водовод и во парно... јас ги користам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #4400 на: 17 Февруари 2013, 01:00:29 am »
во 10 сабајле го ујачаа претпоставувам доста над 3 бари,цевката одма пукна,ја санираа накај 5-6 саат,еве сега и чешмата пушти,немав време нити за распрашување нити за купување

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
« Одговори #4401 на: 17 Февруари 2013, 01:06:54 am »

има едни вентили за регулација на притисок во домаќинствата... се ставаат на влезната цевка пред водомер. се штелеува посакуваниот притисок и баш те боли уво колку е од водовод притисокот.. ти дома имаш стандард толку и толку.. во принцип тоа е 3 бари... сосема доволно и јако... овие вентили имаат примена и во водовод и во парно... јас ги користам...
Што пари се вентиливе? Мене ме зеза коа се бањам доле хидрофорот коа ќе упали ми праи мења топлина на водата.хахха јес да е малце ама ме ремети

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #4402 на: 17 Февруари 2013, 01:18:13 am »

Офф топик е, ама мора да ти реплицирам, кај што живеам во кисела вода, максималем притисок што сме имале до сега бил 1.5 бара, од пред 2 години поставени се нови водоводни цевки по улицата и пуштени црева до водомер, ама не се намонтирани, така да колку би бил задоволен да имам 3 бара притисок дома, а не пуштам чешма и мислиш коза моча, а не вода да тече од водовод

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4403 на: 17 Февруари 2013, 01:31:42 am »
Што пари се вентиливе? Мене ме зеза коа се бањам доле хидрофорот коа ќе упали ми праи мења топлина на водата.хахха јес да е малце ама ме ремети

кај тебе треба да се наштелова пресостатот на хидрофорот да има помал размак во притисоците помеѓу палење и гасење. овој вентил не е за на хидрофори за индивидуални стамбени објекти со мали притисоци... ке частиш кафе, ке ти го штелнам... нема да си прв...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #4404 на: 17 Февруари 2013, 01:35:59 am »
@filo

прочитај ја 2рата реченица од насловот ;)

секако,истото беше и кај мене,ама го средија со нови цевки,значи притисокот најверојатно беше 3 бари се до 10 саат сабајле
а сега е над 5 бари сигурно,најверојатно поради многуте нови мини згради каде што наместо наместо 2 чешми сега има 20 чешми

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
« Одговори #4405 на: 17 Февруари 2013, 01:39:13 am »

кај тебе треба да се наштелова пресостатот на хидрофорот да има помал размак во притисоците помеѓу палење и гасење. овој вентил не е за на хидрофори за индивидуални стамбени објекти со мали притисоци... ке частиш кафе, ке ти го штелнам... нема да си прв...
У зграда е хидрофорот :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4406 на: 17 Февруари 2013, 01:44:19 am »

У зграда е хидрофорот :)

тоа е друг муабет... ке ти проверам на пола цол колку кошта па ке ти кажам... во просек се околу 80 евра...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #4407 на: 17 Февруари 2013, 02:39:48 am »
Нормално дека му се гледа, јас го сликав. Не би го тепал, би налетал со Сканија на него.

Абе зашто секогаш пишуваш со СКАНИЈА ? Сканија е најскапиот камион, не вреди да го уништуваш за вакви срања :) Од сега да пишуваш дека би налетал со Ивеко ;D 

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 165
  • Шаб ме габри
« Одговори #4408 на: 17 Февруари 2013, 05:57:33 am »
Ќе напишам за сообраќајка што пријател ја имаше пред година дена (дека само што ја видов темава).

Јас сум со црно, пријателов со црвено, Идиотот со зелено.

Идеме од саем на кружниот тек десно за автокоманда. Пријателов иде пред мене ја позади него, и го имаш моментот каде што југото (зелено) си дава лев жмигавец од десна лента и без да погледне дека има кола си врти и го удира. Незнам како ги сопрев да не се испотепаат  ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4409 на: 17 Февруари 2013, 07:19:41 am »
оввввваааааај не сум 100% сигурен, но мислам дека црвениот е крив :-\

тој што сака да _излезе_ од кружниот тек, треба да вози во надворешната лента. Другар ти НЕ возел по надворешната лента.

тој што сака да _остане_ во кружниот тек, треба да вози во внатрешната лента.  Зелениот токму тоа се обидел да го направи со уредно престројување со даден лев жмигавец.

конечно, според цртежот, црвениот му влегол на зелениот, а не обратно.

Ова ми делува ко тема за дискусија. Другите што мислат?