Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3286029 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #4080 на: 21 Јануари 2013, 20:56:50 pm »
Па сообраќај со пари е во прашање, односно 500-те денари му требале да сипе за 300 гориво и со 200 да си се почастат со девојчето по едно кафе у Џовани...
Не гледам зошто си зачуден,...Максимално е поврзан муабетот со темата...+ развозавање натаму наваму по гужви до полициска и назад, па банка, па паркинг...
ц ц ц
А бе Аце ништо меѓу редови не читаш
:D :D :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #4081 на: 21 Јануари 2013, 20:57:08 pm »
Вадење пари од банкомат во темава-што ве нервира во сообраќајот ???

Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #4082 на: 21 Јануари 2013, 20:59:47 pm »
Е добро де,ваљда се мисли што ве изнервира денес во сообраќајот!?!?

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 831
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #4083 на: 21 Јануари 2013, 21:25:51 pm »
Jas imav nesto slicno.Megu 1000kite imase vmetnato 500ka.Izvadiv dvapati potoa da ne e zaglavena a i dadov prigovor so vreme na upotreba na bankomatot i seriski broevi na parite,Dzabe ke si go trosis vremeto samo ke te vozat vamu tamu

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #4084 на: 21 Јануари 2013, 21:39:49 pm »
банкоматот од веро не ми даде 500 денари на 12 ти месецов...  Сабота беше па во понеделникот кога отидов во банка тој ми вика поднеси барање за оспорување на трансакција и иди пријави во полиција...
Нормално во полиција викаат тоа си е работа на банката.. ако банкоматот ги извади парите тогаш било нивна работа.
А дремев пред банкоматот 3-4 минути сигурно.. после тоа стоев и од страна да видам ама џабе.
И прееска ми ѕвони тој од банка и ми вика дечко банкоматот ти ги дал парите виделе на камера.. ама изгледа тој после тебе што дошол ги земал.

Банкоматот мора да ги повлече назад парите во рок од незнам колку секунди (30-тина 40 ми се чини). Така да, ако си почекал 2-3 минути, нема шанси друг да ги земе. Таа информација ја пишува на банкоматот, сеа не знам за тутунска, ама на други ја пишува со сигурност.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4085 на: 21 Јануари 2013, 21:55:27 pm »
Банкоматот прво ја вади картичката па после парите.Ако не ја земеш картичката,во период од околу 10-15 секунди ја зема назад банкоматот,а за парите незнам дали ги зема назад.

Пред 1 месец одам на банкомат,куцам таму да ми извади пари чекам,чекам,чекам ни пари ни картичка.Одам в банка им велам вака и вака.Ми вели почекај,потполни го овај формуларот незнам шо незнам како,дали имаш забрана некоја.
Потполнав,им веЉам немам забрана дајте ми ја картичката (да ви е**м банкоматот пос**н,со кој нон стоп има некоја заебанција) и си заминав на друг банкомат.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #4086 на: 21 Јануари 2013, 22:13:38 pm »
Tommy

Пробав уште 1000 да извадам и не ми даде и не ги прокнижи.
Ми се има случено банкоматот во веро да не ми даде пари.. ама кога ќе дојдам дома проверувам на интернет и се си е во ред.

aleksandarbt
Не се замарам за 500 денари.. да беа повеќе ќе гореше тутунска наместо пошта. Ради тоа утнав едно искачање.. Али јбг
Ако направи нешто С16 Агете ок ако не здравје. Само ме нервира што ме прават будала.. Мислат дека може да ме шетаат од полиција до банка и обратно. Но за среќа имам полицаец дома па ми кажува што да правам.

Simo - Carrier166
Времето на повлекување е мислам 30 секунди. А стоев и пробував неколку пати да извадам пари од кои само 500 ми зема.
Пред да стиснам 500 денари пробав 1000 да извадам ама гледам нема па ај викам може нема 1000 ки па дај 2 по 500.. ама ни тоа не го добив.

SaleSk
Парите беа наменети токму за тоа... но планирано беше 1000 да се извади па 500 ќе одеа за нафта.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #4087 на: 21 Јануари 2013, 23:15:55 pm »
SaleSk
Парите беа наменети токму за тоа... но планирано беше 1000 да се извади па 500 ќе одеа за нафта.

;)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4088 на: 22 Јануари 2013, 06:39:10 am »
;D :D ;D

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #4089 на: 22 Јануари 2013, 08:47:42 am »
банкоматот од веро не ми даде 500 денари на 12 ти месецов...  Сабота беше па во понеделникот кога отидов во банка тој ми вика поднеси барање за оспорување на трансакција и иди пријави во полиција...
Нормално во полиција викаат тоа си е работа на банката.. ако банкоматот ги извади парите тогаш било нивна работа.
А дремев пред банкоматот 3-4 минути сигурно.. после тоа стоев и од страна да видам ама џабе.
И прееска ми ѕвони тој од банка и ми вика дечко банкоматот ти ги дал парите виделе на камера.. ама изгледа тој после тебе што дошол ги земал.

Дознав се. Нареден пат повнимателно и поглед долу каде што банкоматот ги издава парите ;)

Во вакви случаи МВР ги бара снимките од нас, ние ги доставуваме, а тие ги гонат сторителите кои во случајов се 2-ца.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4090 на: 22 Јануари 2013, 09:25:10 am »
Накурче, а замисли си сакал да извадиш 500.000 денари.

За која банка се работи?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #4091 на: 22 Јануари 2013, 09:25:37 am »
Пишува погоре...Тутунска...

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #4092 на: 22 Јануари 2013, 12:20:18 pm »

Дознав се. Нареден пат повнимателно и поглед долу каде што банкоматот ги издава парите ;)

Во вакви случаи МВР ги бара снимките од нас, ние ги доставуваме, а тие ги гонат сторителите кои во случајов се 2-ца.
100 пати сум извадил пари од таму... знам кај да чекам пари...
За 500 денари не се нервирам. да беа 500.000 е тогашшшшшшш.....................
ќе загинеше некој

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #4093 на: 22 Јануари 2013, 13:28:20 pm »
500.000 Тутунска не дава, 20 максимум :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #4094 на: 22 Јануари 2013, 13:47:07 pm »
Е добро де,ваљда се мисли што ве изнервира денес во сообраќајот!?!?

Za transakciski soobrakaj stanuva zbor.
;D