Денеска ме изнервира, и испаднав да се расправам со вработен на Лукоил во Велес. Таму имам оставено којзнае колку пари за гориво, и денеска најде да ми пререкува зошто ми била полачката за плин доле на браникот, што бил он да се ведне до доле, ако направеле сами да сме ставале гориво дали ќе сум се веднел да видел, циган сум се правел што не сум ставил полначката да биде со адаптер кај резервоарот за гориво и сл, лаботеше 2 мин додека се полнеше колата. Ме фанаа ептен живци кога еден момент ми вика ти ќе ми кажуваш за коли мене
морав да испаднам од колата да се разберам со него и да му објаснам ако сам си ставам гориво дека он работа ќе нема и платата од 23.5к, на што добив одговор ќе работел внатре ќе наплаќал
, после тоа се откажав. Ама ми ги крена живците ептен. Се мислам дали следен пат да поминам до кај шефот на станицата кога вработенито толку се мачи нека ми одбиваат 1ден од цената на горивото па сам да си ставам.
еиииии... кажи ми бе кој е тој? како изглед абе? редовно проаѓам покрај велес, и ке почнам намерно да вртам на лукоил да турам плин, макар за 100 денари и ке го чекам да ми пререче нешто... нека ми зборне само нешто... ке му направам скандал на бензинска бе, ке го пријавам.. зашто полначката ми била ан браник? го мрзи да се ведне до доле? па што му е работа бе?
вака порано правеа во скопје... нешто се ќутливи у последен период, изгледа ги испопријавиле за безобразлук, им испосикинале од плата и сега никој ништо не коментира... накров да е полначката ке се поткачи на цигла ако треба и нема да ти рече ништо...
тоа ти е исто како да отидам кај муштерија дома и да почнам да му мрчам кај најде сега да тураш раидјатор во спална..? иди у дневна греј се, вака треба онака треба.... СВАШТА....