Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2899010 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #3225 на: 06 Декември 2012, 21:47:45 pm »
Zatoa se steluvaat farovi.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #3226 на: 06 Декември 2012, 21:52:33 pm »
Прв пат у животот излегов од кола да направам проблем со физички последици заради долги светла, човече, од рафинерија до Миладиновци ...
До толку да се немало усул. Имбецил.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #3227 на: 06 Декември 2012, 21:55:47 pm »
Во Кичево само еден човек со пасат што има фар со леќа, убаво подесен ксенонот, свети 100м пред него, и никому воопшто не му смета...Останатите што имаат ксенон, само да им пречат на другите..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3228 на: 06 Декември 2012, 21:59:01 pm »
Прв пат у животот излегов од кола да направам проблем со физички последици заради долги светла, човече, од рафинерија до Миладиновци ...
До толку да се немало усул. Имбецил.
Исто, исто. Дечко си го извозе цел пат од Петровец до Скопје со дугачки на 50метри позади мене.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #3229 на: 06 Декември 2012, 22:09:26 pm »
Me интересира зошто возите пред такви дебили цело време?

Јас секогаш кога ке видам таков намалувам ако треба и до 50km/h  колку да ме помине,и после се знае залепен на 10m + долги светла all the way...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #3230 на: 06 Декември 2012, 22:16:36 pm »
+1

Башка не е до сијалиците до штелувањето е. Неможе секој да добие 100 метри бело ден светло. Тоа само кај оргиналните ксенони кај фаровите со лупа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3231 на: 06 Декември 2012, 22:19:59 pm »
+1

Башка не е до сијалиците до штелувањето е. Неможе секој да добие 100 метри бело ден светло. Тоа само кај оргиналните ксенони кај фаровите со лупа.
А уште подобро со ретрофит проектори со чисти леќи. Мх, мх. :) :)

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #3232 на: 06 Декември 2012, 22:24:43 pm »
Me интересира зошто возите пред такви дебили цело време?

Јас секогаш кога ке видам таков намалувам ако треба и до 50km/h  колку да ме помине,и после се знае залепен на 10m + долги светла all the way...

Глеј сега, баш истото му го направив, just so he can SEE what it's like.
Другаров после тоа застана, се паркираше на паркинг, и потоа пак ме стигна пред патарина... А таму, немаше кај да оди.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #3233 на: 06 Декември 2012, 22:25:45 pm »
И? Што се деси? Нај интересното не го кажуваш ;D

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #3234 на: 06 Декември 2012, 22:28:46 pm »
sum videl ne znam dali bese nekoja WV ili Audi limuzina na razminuvanje nakaj Kocani so mnogu jako dolgo sveto, koga se dobliziv do nego na edno 100tina metri mozev komotno da gledam i pred negovite zraci se gledaa zolto-plavo poima nemam kakvo e svetloto ili sijalica dali so proektor ili ne ali 100% toj vidi 10 pati podobro od site ovie zaedno so ksenonite a i ne preci ni 1% na ostanatite

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #3235 на: 06 Декември 2012, 22:37:28 pm »
леќа и се тоа го има сработено фабрика а не некој мајстор за ксенони од долно врапчиште

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #3236 на: 06 Декември 2012, 22:43:53 pm »
И? Што се деси? Нај интересното не го кажуваш ;D

Излегов со најдобра намера да го прашам дали е ќорав, или се прави мутав, и ако се направи паметен да му кажам некои работи.

Наидов на 32-3 годишен типац, со замисли, цело семејство во кола.
Ми падна срам и жал да правам проблеми, му кажав тоа што имав да му кажав, и се вратив во кола. За беља негова, се погоди и еден мој многу добар пријател татко во рампата, па и тој излезе... ама баталив.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #3237 на: 06 Декември 2012, 22:46:44 pm »
Леќата е леќа, ем не смета на другите а пред вас станува буквално ден да ти е мерак навечер да возиш

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3238 на: 07 Декември 2012, 02:38:51 am »
Денеска ме изнервира, и испаднав да се расправам со вработен на Лукоил во Велес. Таму имам оставено којзнае колку пари за гориво, и денеска најде да ми пререкува зошто ми била полачката за плин доле на браникот, што бил он да се ведне до доле, ако направеле сами да сме ставале гориво дали ќе сум се веднел да видел, циган сум се правел што не сум ставил полначката да биде со адаптер кај резервоарот за гориво и сл, лаботеше 2 мин додека се полнеше колата. Ме фанаа ептен живци кога еден момент ми вика ти ќе ми кажуваш за коли мене :) морав да испаднам од колата да се разберам со него и да му објаснам ако сам си ставам гориво дека он работа ќе нема и платата од 23.5к, на што добив одговор ќе работел внатре ќе наплаќал :) , после тоа се откажав. Ама ми ги крена живците ептен. Се мислам дали следен пат да поминам до кај шефот на станицата кога вработенито толку се мачи нека ми одбиваат 1ден од цената на горивото па сам да си ставам.

еиииии... кажи ми бе кој е тој? како изглед абе? редовно проаѓам покрај велес, и ке почнам намерно да вртам на лукоил да турам плин, макар за 100 денари и ке го чекам да ми пререче нешто... нека ми зборне само нешто... ке му направам скандал на бензинска бе, ке го пријавам.. зашто полначката ми била ан браник? го мрзи да се ведне до доле? па што му е работа бе?

вака порано правеа во скопје... нешто се ќутливи у последен период, изгледа ги испопријавиле за безобразлук, им испосикинале од плата и сега никој ништо не коментира... накров да е полначката ке се поткачи на цигла ако треба и нема да ти рече ништо...

тоа ти е исто како да отидам кај муштерија дома и да почнам да му мрчам кај најде сега да тураш раидјатор во спална..? иди у дневна греј се, вака треба онака треба.... СВАШТА....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3239 на: 07 Декември 2012, 03:01:30 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

pred 2-3 saata sivo pezo 307-8 so ksenon ili so i da bese plavi bstat oci vadat vo sred grad na simion kavrakirov kaj tedikoto vo aerodrom

samo me interesira dali se tie svesni deka vo slucaj da ima pesak na ulicata tie sto se od sprotiva ne gledat nisto?

i bas me interesira ako tolku jako i visoko mu svetat srednite kakvi li mu se togas dolgite?

mislam deka tie luge ne se zapoznaeni deka ima optiki i bolnici za ocni bolesti pa ako ne vidat neka idat na pregled ne da opnuvat sijalici sto oci vadat!!!

Мислам дека тоа пежо е на Аце-106 ;D :D ;D