Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2899347 пати)

Отсутен eli428

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 276
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #3150 на: 25 Ноември 2012, 22:46:54 pm »
Виена доминираат Турци и Срби ... искрено, лично - ја обожавам !

Ја па све на Босанци налетував ... интересно.

Кога сме кај сељачизмот, идам денес до центар, пеш, и само што излегувам од влезот на мојата зграда, една 40 годишна тетка, глава низ прозорец, и се чешла, баш кај што поминуваме, над тротоарчето. Влакна летаат на сите страни. Што е поинтересно, жената им беше атракција на 3 мал девојчиња кои стоеа под прозорот, слушајки ги глупите приказни на жената.

Ја погледнав, и иронично и се насмеав. Ај викам, да не си го уништувам денот дополнително, мани сабота морам на факултет.

Само 100 метри подоле, баба им симнала тренерчиња на деца, уринираат, на кеј, директно пред една ископина длабока 4-5 метри.
Пред 100 луѓе, кои шетаат тука. Онака, како да е најнормална работа. Во сред центар на градот. Карши има 100 кафиќи, кафетерии, во било која да влезе, да праша, ке ја пуштат со дечињата.

Сакав и на неа да и кажам нешто, па си викам, ај што ке смениш, и онака ке ме погледне како јас да сум ненормалниот, и си продолжив.

Је*оте, где ја живим.

Ceshlanje na prozor, sekojdnevna pojava....

Deca i vozrasni koi uriniraat po zeleni povrsini, hmmmm....se sekavate deka nekogas imase javen toalet vo gtc, se sekavate deka nekogas imase javen toalet pod mostot Goce Delcev.....epa za zal veke nisto od toa ne funkcionira.

Denes ti nisto ne si rekol, za da ne si go dozaebes denot, utre jas istoto ke go napravam i sekoj den taka...nikogas nikoj nema da si gi promeni navikite ako nekoj ne mu gi vooci maanite.
Брзината и совршенството не одат заедно :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #3151 на: 25 Ноември 2012, 23:18:09 pm »
човек...значи ненормално е...сфаќам дека е некој си ден нивни,сфаќам се,и ние некогаш славиме...ама па извини...слават албанксо знаме,веат косовски???пон која логика???
на канал 5 на интернет гледам со калаш  го сликале у сред град???? ако смееме така
дај утре сите од форумов со пушки да испоизлеземе...очигледно џандариве неправат проблеми

Npsi kalas ama pazi kpga ke odis nakaj centar da ne nemas svetla upaleno odma kazna, a pa kais ako nemas i zboris na mob, te fakaat bratce tripldabl

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 342
« Одговори #3152 на: 25 Ноември 2012, 23:51:06 pm »
да си жив и здрав...тоа е реалноста....ќе не ебат како сакаат ,а ние ко најпаметен народ ќе плаќаме казни...
иначе морам и ова да го кажам....лани летото си седиме и школски кај нас...и доаѓа еден полицаец ама така помладичок и еден троа повише постар
помладиов албанец а другиов македонец
и нешто редовни контроли дајте лични карти ова она....и едно време помладиот ми се врти и ми вика
- знаете што е ова?
- кое?
па ова кајшто седите?
и сеа јас на тошо малце ќе се праам и му викам појма неаме ај кажи ни ти
и овој ни две ни три : ПА ОВЕ Е ДВОРСКИ ШКОЛ БЕ...
е после таа реченица,мислам дека едно 15 минути се изнасмеав ама најако што можев....
и од таа случка знам дека дали со кола или пешки,ако те застанат разбирањето тешко ќе ти иде..ама тоа е :D
Фиат Типо

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #3153 на: 26 Ноември 2012, 01:54:15 am »
не исправајте криви дрини,трошете време на попаметни работи

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3154 на: 26 Ноември 2012, 07:03:32 am »
^

Така е, најпаметна работа што можат да направат со време да фатат џаде, што подалеку тоа подобро. Овде просперитет нема.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3155 на: 26 Ноември 2012, 08:51:33 am »
човек...значи ненормално е...сфаќам дека е некој си ден нивни,сфаќам се,и ние некогаш славиме...ама па извини...слават албанксо знаме,веат косовски???пон која логика???

2. Употреба на знамињата на заедниците во приватниот живот
Член 7 (од З А К О Н ЗА УПОТРЕБА НА ЗНАМИЊАТА НА ЗАЕДНИЦИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА)
Припадниците на заедниците во Република Македонија знамето преку кое го изразуваат својот идентитет и особеностите имаат право да го употребуваат во приватниот живот и при одржувањето на културни, спортски и други приредби што ги организираат припадниците на заедниците во Република Македонија.

на канал 5 на интернет гледам со калаш  го сликале у сред град???? ако смееме така
дај утре сите од форумов со пушки да испоизлеземе...очигледно џандариве неправат проблеми

пластична играчка. глеј шрафови на кундакот. но, сеедно, иконографија - катастрофа :-(

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #3156 на: 26 Ноември 2012, 09:45:34 am »
и овој ни две ни три : ПА ОВЕ Е ДВОРСКИ ШКОЛ БЕ...
е после таа реченица,мислам дека едно 15 минути се изнасмеав ама најако што можев....

Мене ми се случи слична пермутација со која ги згазив од смеење во Веро. Сакав да прашам „Имате ли печени пилиња?“, ама со паметот на шеста страна, и ги прашувам „Имате ли пичиња пелени?“  ;D
Двајцата зајдоа од смеење, но ми одговорија „Не“, ја налево круг, ми идеше сам за уши да се истргам  ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #3157 на: 26 Ноември 2012, 10:01:25 am »
^

Така е, најпаметна работа што можат да направат со време да фатат џаде, што подалеку тоа подобро. Овде просперитет нема.

Nek se ugledaat na mene :))))
Od prosperitet u MKD ima samo PDP :D :D :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3158 на: 26 Ноември 2012, 10:41:35 am »
Леле темава сте ја укењале до даске!
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3159 на: 26 Ноември 2012, 10:42:57 am »
Па Томе секојдневните проблеми често индиректно се пресликуваат и во собраќајот.

Сега сме ко на психијатар, бараме каде лежи зајакот за собраќајната не/култура :D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3160 на: 26 Ноември 2012, 13:53:53 pm »
Ме нервира што се штрајкува секојдневно пре влада...човек неможе на факултет да отиде у нормално време...поради штрајкови и гужви :S
Дај да се собереме да штрајкуваме и ние, онака собир пред влада да си напраиме, глеам кој стигна таму е :S
Ова не е реално, од понеделник до петок минимум 3 пати се штрајкува четвртиот пат има некој шизик од јужно конго дојден на кафе кај премиерот, па е затворено таму, е у петок нема ништо, ама сите сакаат дома да си идат, брзаат и има гужва така малце :)

Значи многу го сакам овој магичен гад - Скопје

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #3161 на: 26 Ноември 2012, 14:35:47 pm »
sluckata ne e od denes od petokot e

vozam na avtopatot skopje - veles i tuka pred katlanovo na pravoto kaj okta benzinskite edna astra g - srebrena da ja znaev tablicata i nea ke ja pisev pa ako cita toj da se svesti vozese so ksenon ili sto i da bea sredni svetla sto OCI VADAT od pozadi mene, go trgnav retrovizorot podnamaliv me pomina se prefrlif pozad nego i opnav dolgi svetla ne pominaa ni 2 sekundi pred da ukluci 4 zmigavci DA ZNAE KAKO E NA DRUGITE U SOBRAKAJ!!!!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #3162 на: 26 Ноември 2012, 14:41:31 pm »
Moze vozel so dolgi...

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #3163 на: 26 Ноември 2012, 15:25:10 pm »
 Кај астрата Г ако е клекната назад или натоварена фаровите го осветлуваат небото и на најниско поставени. Го имавме проблемот со другар со најтбрејкери и 4-ца во кола. А чисти фаровите, немаат дифузер блешти лудува.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3164 на: 26 Ноември 2012, 16:17:10 pm »
Кај астрата Г ако е клекната назад или натоварена фаровите го осветлуваат небото и на најниско поставени. Го имавме проблемот со другар со најтбрејкери и 4-ца во кола. А чисти фаровите, немаат дифузер блешти лудува.

ваљда има онакво дугме за подесување висина на кратките