Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2912852 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #1980 на: 23 Август 2012, 02:12:18 am »
до возачката култура е,ако од двете страни возилата ја намалат брзината,ќе може комотно да се влезе и да нема никаква збрка
е кај нас проблемот е што нема шанси некој да те пушти,а ако си културен возач и некого пуштиш е тогаш си го јадел зошто тој убрзава до 40км/х за 40 секунди

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1981 на: 23 Август 2012, 02:28:04 am »
Некои сеЉаци кои ми се потпирале на колата, доста седеле па морале и копитата на браник да ги качат :@

Перење колата денес, браникот сардела...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #1982 на: 23 Август 2012, 07:42:40 am »
Уште од вчера ме изнервираа мутавите ми комшии кои 100 пати им имам кажано дека колата која ја паркираат и како ја паркираат дека пречи...И како да им викам, а бе така паркирај се...Чудна работа...Стварно не ми е јасно како да постапам и што да направам за да паркирањето им биде нормално...Ако се тука и ако им кажам директно, а бе колата ми смета, сега или после имам мајстори, камионче ми доаѓа или било што, добивам одговор : Викни ме од дома коа ке треба ке ја тргнам... А бе Бог да чува и брани... Следно што планирам е да набијам метални ступчиња за да не ми влагаат на ограда...Не може човек да помине...
И да видам кој концепт после ке го применуваат...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1983 на: 23 Август 2012, 10:03:37 am »
богами вие таму сте сјебани со паркинг... а уште ако има и неписмена раја а очигледно има, си го наебал, а треба да чуваш добрососедски односи... заебано...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1984 на: 23 Август 2012, 10:05:43 am »
Со оглед дека не функционираат законите, а и перцепцијата, мораш да смислиш културен начин да го решиш проблемот. Ступчиња изработуваат со катанец, некои поединци за приступачна цена, ги има на Пазар3.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1985 на: 23 Август 2012, 10:31:29 am »
Јас ке ги ставам ступчињата, не ми е проблем...Него дали секогаш мора да се решаваат на најсељачки начин работите...Зошто едноставно немаат обзир луѓето? Зошто не се разбираат од збор?
Штета на колата на никого не сум му направил, не сакам ни да му направам...Прво за тоа е платено, не сакам некому ништо да оштетам, затоа што тргнувам од сам себе...А и најмутава работа е тоа...
Единствено можам да му издишам гуми и да му ја извадам ѕиваната...
И тоа на 2 гуми за да мора да пумпа, а не да заврши работа со замена на резервна...Да му дое од глава у гз...
Ако и ова не помага, а ме нервира кога некој ми се паркира пред врата апла за да кога влегувам во двор со кеси мора да му ја бришам на некоја стока прашината од кола трљајќи се со кесите...
Следно е ступчиња околу оградата до сама улица, па после нек се паркира...После два три пути скршен ретровизор од страна на стока која не пази, мислам дека сами ке се откажат од паркирање...А и што како свиња се пика на места за паркирање на кои знае дека си ги паркирам колите...Фчера беше паркиран пред гаража зошто он знаел дека јас не ја возам колата, а со другата сум на работа, па после ке сум си ја паркирал некаде тука...по улица како и вообичаено..
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1986 на: 23 Август 2012, 10:41:07 am »
Најдобри се тие што знаат дали тебе ти треба другата кола или не, дали ти влагаш во гаража или не...

Сале ја би идел директно на ступчиња, чисто да не се замараш со дишење гуми, па после зашто си ги издишал, па да не повлече нешто друго тоа. Вака мирен си.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1987 на: 23 Август 2012, 10:45:45 am »
Ти си имал проблем.  :(

Кај мене од едни комшии се цели да се остави колата НА САМА улица. Значи ако ја погледнеш улицата сите коли се поткаченки на тротоар, само карши мене колите на улица се оставаат.
Значи цела кола на улица.
Да се пројде има место. Не викам не. Ама кај мене се паркираш паралелно, и немаш место за маневар. Значи празно ми е пред гаража местото, ама неможам да си се паркирам.

Направив ливчиња и ги ставам на брисач. Тоа е. Толку да си килав да не ја ни поткачиш на тротоар колата - туку на сама улица да ја остави, епа незнам веќе колку треба да си инает.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #1988 на: 23 Август 2012, 10:48:59 am »
Тоа од новата зграда или тој до нив?

Знам тој до нив се закануваше дека бомба ќе фрли во кафаната на времето ;D

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #1989 на: 23 Август 2012, 10:57:20 am »
Ме иритираат членови на форумов како еден со Мазда 6, СК-666-** што се паркираат пред влез од куќа...

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
« Одговори #1990 на: 23 Август 2012, 11:02:21 am »
А од каде заклучи дека е член од овој форум?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #1991 на: 23 Август 2012, 11:02:54 am »
222 да не е? ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1992 на: 23 Август 2012, 11:03:02 am »
Сале ја би идел директно на ступчиња, чисто да не се замараш со дишење гуми, па после зашто си ги издишал, па да не повлече нешто друго тоа. Вака мирен си.

Да да, тоа е мирно, пријателско и единствено решение...Или па бетонски жардињери со цвеќе ке ставам :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #1993 на: 23 Август 2012, 11:03:41 am »
Ако не ти треба тебе тротоарот, стави такви. Јас мислев ќе треба да си ги тргаш за ти да се паркираш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1994 на: 23 Август 2012, 11:05:07 am »
Тоа од новата зграда или тој до нив?

Знам тој до нив се закануваше дека бомба ќе фрли во кафаната на времето ;D
Ќе видиме како ќе биде со зградава, ваљда ќе имаат некој паркинг па нема да се дешава тоа. А кога имаше кафана, па ич да не почињам.  ;D ;D ;D ;D