Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2913773 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #1920 на: 18 Август 2012, 17:06:39 pm »
Сум пишал у другата тема порака ама не сум притиснал прати, а испаднав после тоа.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1921 на: 18 Август 2012, 19:47:10 pm »

Имаме прашање од публиката... момент, да стигне микрофонот до гледачот. Ете го, јендва работи, повелете со прашањето.

„Пааа, јас би сакал да прашам што кој кур си инсистирал и тоа три пати да го претицаш, и тоа со ауто пуно фамилија, кога веќе од првиот или најкасно вториот пат си утврдил дека се работи за морон? Зошто едноставно не прикочи за да оставиш еден километар меѓу тебе и туарегот и да си продолжиш со опуштено крстарење?“

Ах, еве гледам уште една рака крената од публиката.

„Јас сакам да прашам зашто - кога веќе знаеш дека е морон - го предизвикуваш со кочење и излегување од кола? Зарем твојата лична гордост ја ставаш пред гордоста и безбедноста на своето семејство“?

Благодариме на публиката за интересот и поставените прашања. Господине Onak, кој е вашиот коментар?

па сум го претицал и тоа 3 пати сум се трудел, зашто во место на кое има напишано дека е лимитирано да се вози 80 он вози 60... кога го претицував стигаше и над 100 на саат...  што требаше да правам според тебе? да се влечам следните 70-80 километри од патот позади него? ти што би направил? би се влечел ли позади него?

да одговорам и на втората личност од подвоената личност на прашувачот:

тоа што е морон не го прави поадекватно силен или па горделив, т.е. со поголема гордост и памет во однос на мене... а мојот бес во моментот беше на толку високо ниво, токму ради присуството на сопругата и децата во блиската околина до мене, така да ако постоеше некаков мерач на адреналин во тој момент сигурно ке прегореше уредот...

а бе брат... таа вишак на енергија мора некако да излезе негде... ме конташ? сигурно ме конташ...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #1922 на: 18 Август 2012, 20:48:47 pm »

што требаше да правам според тебе? да се влечам следните 70-80 километри од патот позади него? ти што би направил? би се влечел ли позади него?

Ке си се набилдаш со коњи, и решен проблем, он стиска на гас, и ти ... му набиваш комплекс толку силно што до Истанбул буден ке те сонува ...

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #1923 на: 18 Август 2012, 20:51:19 pm »
Лесно ти е тебе да кажеш со формулата :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1924 на: 18 Август 2012, 20:51:22 pm »
абе има коњи.. 140 не се малку... ама и тежината не е мала...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1925 на: 18 Август 2012, 20:58:45 pm »
mene taka ke mi se ima sluceno ednas, edni braka so golf 3 gti, se vlecea 50kmh 2-3 minuti, zedov da gi preticuvam no nabrgu svativ deka brakata koi ne se seljacista ni pod razno, ja zgaznale taa kantata so 200kg korozija na nea, i ja se najdov vo mnogu rizicna situacija bidejki patot bese tesen i sleduvase opasna krivina.
krivo mi e sto ne mu ja zapamtiv tablicata, ke go prijavev vo policija. Dodavenje gas dodeka nekoj te preticuva e kaznivo so zakon.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #1926 на: 18 Август 2012, 21:01:24 pm »
Ке почнам во црква да се молам да дојде ден кога ке се воведе 1000 Е казна за пешаци кои поминуваат кога им е црвено ...

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #1927 на: 18 Август 2012, 21:06:01 pm »
Мене ме изнервира една со шамија на глава која ми претрча, т.е. претрча и подзастана и почна полека да оди, пред кола кога бев на метар и пол од неа и што мртва ладна не се ни извини нит ништо... Толку ме изнервира што ми дојде да излезам од кола и толку многу да ја измлатам што немаше ни 17-те браќа да ја препознаат!!! Значи толку ноншалантно се однесуваат, невидена работа...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1928 на: 18 Август 2012, 21:11:41 pm »
me iznerviraa nekolku svicarski koli, koi po patistata vo zapadna makedonija preteknuvaa po polna lenta. ma ne preteknuvaa, vozea po levata lenta celo vreme.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1929 на: 18 Август 2012, 23:12:57 pm »

Имаме прашање од публиката... момент, да стигне микрофонот до гледачот. Ете го, јендва работи, повелете со прашањето.

„Пааа, јас би сакал да прашам што кој кур си инсистирал и тоа три пати да го претицаш, и тоа со ауто пуно фамилија, кога веќе од првиот или најкасно вториот пат си утврдил дека се работи за морон? Зошто едноставно не прикочи за да оставиш еден километар меѓу тебе и туарегот и да си продолжиш со опуштено крстарење?“

Ах, еве гледам уште една рака крената од публиката.

„Јас сакам да прашам зашто - кога веќе знаеш дека е морон - го предизвикуваш со кочење и излегување од кола? Зарем твојата лична гордост ја ставаш пред гордоста и безбедноста на своето семејство“?

Благодариме на публиката за интересот и поставените прашања. Господине Onak, кој е вашиот коментар?

па сум го претицал и тоа 3 пати сум се трудел, зашто во место на кое има напишано дека е лимитирано да се вози 80 он вози 60... кога го претицував стигаше и над 100 на саат...  што требаше да правам според тебе? да се влечам следните 70-80 километри од патот позади него? ти што би направил? би се влечел ли позади него?

да одговорам и на втората личност од подвоената личност на прашувачот:

тоа што е морон не го прави поадекватно силен или па горделив, т.е. со поголема гордост и памет во однос на мене... а мојот бес во моментот беше на толку високо ниво, токму ради присуството на сопругата и децата во блиската околина до мене, така да ако постоеше некаков мерач на адреналин во тој момент сигурно ке прегореше уредот...

а бе брат... таа вишак на енергија мора некако да излезе негде... ме конташ? сигурно ме конташ...

За вас само 101, фиковци, рено четворки и такви аута за да се смирите малце, да видите дека не е битно да се претицува, важно е да се стигне здрав и жив, ако некој е морон, немора и ти по негов памет да тераш, застани испуши цигара, продужи :D

ПС: И да има по некоја дизна запушено ;D

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #1930 на: 20 Август 2012, 22:56:46 pm »
Абе некој ден ќе убијам некој пешак... Јас застанувам и он стои.. Јас ќе тргнам он трга да премине... чоек да го фати од земја да го акне

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1931 на: 20 Август 2012, 23:03:28 pm »
Аууу сеа еден со точак ама ме изнервира кај соборна, мислев дека човекот е камиказа и сака под кола да се бутне. Идам од партизанска према центар и кај соборна вртам десно, а еден со точак го глеам по пешачкиот на партизанска улетан, и си викам ај ја прв ке поминам па он после, и коа на пола метро пред пешачки, тој абер да застане нема, и ја кочница мавам и он тогаш му текна на ивица од тротоарот на островот да застане, копук.

После тоа, до дома по огнан прица, абе 3 саати возев, 3 пред мене и тоа со нови коли, со 30 км ми се тегнат, абе да имав јака кола имаше да ги здувам сите, вака со опелов не се пуштам у такви авантури.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1932 на: 20 Август 2012, 23:04:40 pm »
Ај бе не му замерувај на човекот. Секакви луѓе има со секакви проблеми. Секој е нечиј татко, дедо, син, брат. Секој си се грижи за некој свој. Треба да се има повеќе респект кон луѓето во општа смисла...

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #1933 на: 20 Август 2012, 23:09:12 pm »
Абе некој ден ќе убијам некој пешак... Јас застанувам и он стои.. Јас ќе тргнам он трга да премине... чоек да го фати од земја да го акне

Сигнализирај им со раката да поминат... А не да ги чекаш самите да реагираат, пошто тие не се сигурни дали ги пропушташ или не се додека не успориш повеќе или застанеш, па затоа чекаат. Кога ќе видат дека си застанал тргнуваат, а и ти во истиот момент тргнуваш... :)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1934 на: 20 Август 2012, 23:30:49 pm »
е колку ме нервираат кога сум со скутерон, си возам 100/120, и фаќа некој со кола ме претицува, и потоа се влечи со 80 пред мене, тргам да го претицувам, неможам јас кој се движам со 100, да претицам за брзо време некој со 80 без да ми заиде кола од спротивната лента...
Финтата е што тие за да ме пртицаат, не одат во спротивната лента, а и 1,5 метра сум долг, јас се движам на 10 цм од десната лента, за слободно да ме претицуваат оние што се брзаат...
А јас ако сакам да го претицам, морам да одам во спротивната лента, па да го претицувам тој што е 5 метра долг.... Или па на крај краева ми иди да го убијам кога претицувам да ми забрза....