Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3032386 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #1905 на: 17 Август 2012, 22:15:03 pm »
а може имал и паркинг сензори а? хахаха

туку мене денес во србија, од белград од автопат кога ке се симнеш во клисурата, за накај скопје... еден туарег со германски таблици... 2 пати ме издупчи на претицување и трет пат у сендвич ме стави... ја тргни да го претицувам, он ке нагази на гас а мене од супротна лента ми иде кола... се вратив... втор пат пак исто... трет пат оставив раздалечина малку и кога начекав шанса забрзав и го поминав. на сред поминување забрза ама касно му беше.. единствено што успеа да направи е да се призалепи до колата пред него и ја едвај влегов... у ретровизор од него само фаровите му ги гледав, значи ептен ми беше залепен одзади... а ја со фамилја у кола... абе спиздев еј.. ми идеше да му застанам и да го прекршам... почекав малку да се оддалечи од мене, НАГЛО му закочив и он се закопа у место.. тргнав да изалагам а жена ми ме фати за рака и почна да ме моли да не праам циркузи... а у меѓувреме го видов дека тргна у рикверц он... па се препишманив и си продолжив по патот... пичка му матер за 2-3 минути точно 3 пати ми го загрози мојот и на мојата фамилија животот... колку бев бесен ке го прекршев тука на лице место...

нај интересното е што ниЗ цела србија скоро се што беше со дојчланд таблица уствари не беа германци... повекето турци беа, мада гледав и слушав и азербеџанци и други типови на луге кои врска немаат со германија освен што веројатно живеат таму...

еве денес па исто срање на иста делница... и тоа пак со дојчланд таблици, само ова беше голф некој и убаво се гледаше дека е асли турчин... брада, брк, темен тен, темно око... класика на асли турчин... е на овој му се дадов у него, не за друго несакав веке да се враќам позади него (точно 4 пати ми забрза кога го претицував ова беше 5-ти пат) а веке ми дојде камион од таа страна у мене па ја у него а пошто бев сам во кола си реков ако гинам и овој ке иде курбан со мене пошто он уствари го предизвикува проблемот... кога почнаа да му маваат камчиња по патос од ивичњакот закочи и почна да свири... му покажав среден прст низ прозор и си продолжив... и нај јакиот момент е на граница у лента до мене се појави... како што вика нуме “се одмотав“ од кола ама не заради него туку да се истегнам малку и овој штрафта фати на страна, со шлајф... а немав намера да правам било што... кој го е*е да му се намочам на сељакот... нема да се тепам... до душа ако проба нешто нема баш да го гледам и да се смешкам...

а ми текна после една луда идеја, да се паркирам на лукоил после куманово и да го сочекам да дојде, па после да му покажам некои финти на наш асвалт, на наше тло што се вика, на нашиот автопат (онаков изрендан со миљон дупки и канали-крпеници), тек колку да свати дека неможе да се ебава со кого стигне... ама ај си викам батали, ем ми се брза, ем може ке наебе човекот, ем не ми се прават проблеми, ке се најде некогаш и некој кој ке го опамети... не сум јас тој што ке опаметува...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1906 на: 17 Август 2012, 23:50:19 pm »
Ја неам вакви проблеми, од 5- та у 3 - та па што сака нека прави. ;D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1907 на: 18 Август 2012, 00:02:29 am »
Ја неам вакви проблеми, од 5- та у 3 - та па што сака нека прави. ;D

така мислиш... не возиш само ти брза кола... и да ѕте видам што ке постогнеш од 5 у 3 кога си товарен...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1908 на: 18 Август 2012, 00:05:01 am »
Не сум имал проблем, обично се тргаат на страна кога тргам у напад, без разлика дал е турчин, грк или Србин.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14875
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1909 на: 18 Август 2012, 00:06:56 am »
Не си начекал наш чоек неписмен  ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1910 на: 18 Август 2012, 00:40:14 am »
ako nekoj zabrzuva koga ke go preticam, a da ne sme na avtopat, togas pritiskam na sirena celo vreme dodeka ne mi go otstapi prostorot. ako mi go zagrozi zivotot nema da se dvoumam da go isfrlam od pat.
ako sme na avtopat voopsto ne mi smeta takvoto odnesuvanje.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22226
« Одговори #1911 на: 18 Август 2012, 01:15:59 am »
Skopje -Strumica -Skopje na svirka za festivalov..i toa po po stariot kaj Veles sto se dvoi.

Ne znaev deka seuste imalo 20 km dolgi turski kaldrmi...demek toa treba da e patot.
Izmisleni se za niska kola so niskoprofilna guma.
Milina da patuvas.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1912 на: 18 Август 2012, 01:53:02 am »
Skopje -Strumica -Skopje na svirka za festivalov..i toa po po stariot kaj Veles sto se dvoi.

Ne znaev deka seuste imalo 20 km dolgi turski kaldrmi...demek toa treba da e patot.
Milina da patuvas.

честито крпење маски и пеглање бандажи... а да... честито и нови гуми... што мајка баравте од таму жити се?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1913 на: 18 Август 2012, 10:25:57 am »
а може имал и паркинг сензори а? хахаха

туку мене денес во србија, од белград од автопат кога ке се симнеш во клисурата, за накај скопје... еден туарег со германски таблици... 2 пати ме издупчи на претицување и трет пат у сендвич ме стави... ја тргни да го претицувам, он ке нагази на гас а мене од супротна лента ми иде кола... се вратив... втор пат пак исто... трет пат оставив раздалечина малку и кога начекав шанса забрзав и го поминав. на сред поминување забрза ама касно му беше.. единствено што успеа да направи е да се призалепи до колата пред него и ја едвај влегов... у ретровизор од него само фаровите му ги гледав, значи ептен ми беше залепен одзади... а ја со фамилја у кола... абе спиздев еј.. ми идеше да му застанам и да го прекршам... почекав малку да се оддалечи од мене, НАГЛО му закочив и он се закопа у место.. тргнав да изалагам а жена ми ме фати за рака и почна да ме моли да не праам циркузи... а у меѓувреме го видов дека тргна у рикверц он... па се препишманив и си продолжив по патот... пичка му матер за 2-3 минути точно 3 пати ми го загрози мојот и на мојата фамилија животот... колку бев бесен ке го прекршев тука на лице место...

нај интересното е што ниЗ цела србија скоро се што беше со дојчланд таблица уствари не беа германци... повекето турци беа, мада гледав и слушав и азербеџанци и други типови на луге кои врска немаат со германија освен што веројатно живеат таму...

Имаме прашање од публиката... момент, да стигне микрофонот до гледачот. Ете го, јендва работи, повелете со прашањето.

„Пааа, јас би сакал да прашам што кој кур си инсистирал и тоа три пати да го претицаш, и тоа со ауто пуно фамилија, кога веќе од првиот или најкасно вториот пат си утврдил дека се работи за морон? Зошто едноставно не прикочи за да оставиш еден километар меѓу тебе и туарегот и да си продолжиш со опуштено крстарење?“

Ах, еве гледам уште една рака крената од публиката.

„Јас сакам да прашам зашто - кога веќе знаеш дека е морон - го предизвикуваш со кочење и излегување од кола? Зарем твојата лична гордост ја ставаш пред гордоста и безбедноста на своето семејство“?

Благодариме на публиката за интересот и поставените прашања. Господине Onak, кој е вашиот коментар?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1914 на: 18 Август 2012, 11:41:19 am »
Хаха ФилипВ цар!. Sorry onak ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22226
« Одговори #1915 на: 18 Август 2012, 12:15:50 pm »

Milina da patuvas.

честито крпење маски и пеглање бандажи... а да... честито и нови гуми... што мајка баравте од таму жити се?

Bevme tri koli..i toj sto vozese prv resi od tamu da odi ..navodno poblisku bilo otkolku po avtopat.Ke go ubiev koga stignavme.
A sega gledam deka e razlikata edvaj 20km.
IDIOTS!

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6911
« Одговори #1916 на: 18 Август 2012, 12:47:10 pm »
Да е здрав стариот пат од петровец па до велес, би возел по тој, не би ми претставувало проблем, горе доле 10 до 15 мин не ми мењаат ништо, али кога нечини, ондак морам по автопат кој исто така нечини. Затоа пак од велес до градско стариот пат е каде каде подобар и можеш комотно со 100 км да си тераш, зашто од автопатот е далеку подобар, плус нема да ти наплатат 50 ден патарина, а нема некоја голема разлика во време дали по автопат или стар пат

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1917 на: 18 Август 2012, 13:42:07 pm »

Milina da patuvas.

Bevme tri koli..i toj sto vozese prv resi od tamu da odi ..navodno poblisku bilo otkolku po avtopat.Ke go ubiev koga stignavme.
A sega gledam deka e razlikata edvaj 20km.
IDIOTS!

Valjda mu bilo poevtino ( nema patarini), inace po avtopat se stiga kade kade pobrzo.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4008
« Одговори #1918 на: 18 Август 2012, 13:44:13 pm »
Не се стига побрзо, имам гледано неколку пати, но патот е подобар, не е нешто посебно ни одтаму но е далеку подобар него другиов.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1919 на: 18 Август 2012, 15:18:16 pm »
Не се стига побрзо, имам гледано неколку пати, но патот е подобар, не е нешто посебно ни одтаму но е далеку подобар него другиов.

Ај бе не се праи енглез. Кажи кога ќе доаѓаш накај Скопје да пробам со твојот OBD2 конвертор дали ќе добијам некоја информација од Спаркот.