Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3032396 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11843
  • Архитект
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #1890 на: 16 Август 2012, 19:56:55 pm »
Надополнување на разговорот од вчера за семафорите за пешаци поставени пред Архитектонски факултет и пред Универзална.

Денес бев во можност да дремам на тој дел повеќе од 1 сааат. Во тој период баш реков ќе ги набљудувам пешаците и протокот на возила. Периодот беше од 11:30 до 12:30.

Во 10 - 15 пати, кога се насобраа еден куп пешаци (денес имаше уписи на студенти и беше огромна гужва) 2 или 3 пати тие поминаа на зелено светло.
Се беше хаос невиден. Седат еден куп луѓе на семафор а нема возила. Сите преминуваа на црвено. Некогаш дури и преминуваа и кога има и возила, ама не можиш да ја соприш масата од луѓе.
Како и да е, сеамфорите се срам невиден. Уште еднаш ќе кажам дека, на кој му има текнато да ги постави таму, сериозно нешто му диши од главата.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4454
« Одговори #1891 на: 16 Август 2012, 19:59:48 pm »
ок,сметаат семафорите,али да направеа подземни или надземни премини,никој немаше да ги користи.уствари работата е до културата на луѓето и нивните навики.помини на црвено(на пешачки),ама не кога идат коли или кога има деца што чекаат да поминат,не давај лош пример.никој нејќе на 50 степени да дреме да чека да се запали зелено,ама да се има осет кога се поминува.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55150
  • Махер
« Одговори #1892 на: 16 Август 2012, 20:47:06 pm »
Срам невиден. Толку.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1893 на: 16 Август 2012, 21:15:10 pm »
што направиле кај нас саглам,па за семафориве да се тупи тастатура,едноставно тоа е

иначе денес изнервиран од:

1.Старец на скутер беверли 300цц со некое пиче на мотор пред мене кола,чекам да се убацам на рузвелтова(кај таа такси компанијата) он со скутерот измеѓу мене и колата и уште се врти таа пичондрата позади вика сељак,па курво една да не сакаш да се тргнам за ти да сечеш ленти како ти прднало

2.Пасат пред мене врти лево,идам скрос десно се прави простор и тргнувам да поминувам,е сега за да не ја качува по тротоар он поштено става рикверц и оди во мене,дупнав свирката,застана на 2сантима,поминувам и ми се врти шта ти курац ми вика,падна сочно пцуење од моја страна и чекав да ми врати,па да му ја искршам главата,ама си преќуте.
Е сега ок сака да си ја зачува колата,не ме видел се разбирам,ама он крив и уште пцуе,е така не оди.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1894 на: 16 Август 2012, 21:31:07 pm »
а може имал и паркинг сензори а? хахаха

туку мене денес во србија, од белград од автопат кога ке се симнеш во клисурата, за накај скопје... еден туарег со германски таблици... 2 пати ме издупчи на претицување и трет пат у сендвич ме стави... ја тргни да го претицувам, он ке нагази на гас а мене од супротна лента ми иде кола... се вратив... втор пат пак исто... трет пат оставив раздалечина малку и кога начекав шанса забрзав и го поминав. на сред поминување забрза ама касно му беше.. единствено што успеа да направи е да се призалепи до колата пред него и ја едвај влегов... у ретровизор од него само фаровите му ги гледав, значи ептен ми беше залепен одзади... а ја со фамилја у кола... абе спиздев еј.. ми идеше да му застанам и да го прекршам... почекав малку да се оддалечи од мене, НАГЛО му закочив и он се закопа у место.. тргнав да изалагам а жена ми ме фати за рака и почна да ме моли да не праам циркузи... а у меѓувреме го видов дека тргна у рикверц он... па се препишманив и си продолжив по патот... пичка му матер за 2-3 минути точно 3 пати ми го загрози мојот и на мојата фамилија животот... колку бев бесен ке го прекршев тука на лице место...

нај интересното е што ниЗ цела србија скоро се што беше со дојчланд таблица уствари не беа германци... повекето турци беа, мада гледав и слушав и азербеџанци и други типови на луге кои врска немаат со германија освен што веројатно живеат таму...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7629
« Одговори #1895 на: 16 Август 2012, 23:10:34 pm »

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6911
« Одговори #1896 на: 16 Август 2012, 23:13:48 pm »
Надополнување на разговорот од вчера за семафорите за пешаци поставени пред Архитектонски факултет и пред Универзална.

Денес бев во можност да дремам на тој дел повеќе од 1 сааат. Во тој период баш реков ќе ги набљудувам пешаците и протокот на возила. Периодот беше од 11:30 до 12:30.

Во 10 - 15 пати, кога се насобраа еден куп пешаци (денес имаше уписи на студенти и беше огромна гужва) 2 или 3 пати тие поминаа на зелено светло.
Се беше хаос невиден. Седат еден куп луѓе на семафор а нема возила. Сите преминуваа на црвено. Некогаш дури и преминуваа и кога има и возила, ама не можиш да ја соприш масата од луѓе.
Како и да е, сеамфорите се срам невиден. Уште еднаш ќе кажам дека, на кој му има текнато да ги постави таму, сериозно нешто му диши од главата.

Абе дека се претера со семафорите се претера, али мене ми е муабетот дека јас наближувам со колата, ме гледаат и тргаат да ја преминат улицата иако за мене е зелено, за нив црвено, мене тоа ме нервира, убаво си кажа ficomk, почекај да поминат колите, па помини на црвено, и ја поминувам на црвено за пешаци кога е, ама кога нема коли, а не гледам идат коли, и ја шизик, шо ми е гајле, пешачки е. Штом има семафор, ја идам со кола, нема тука преднос за пешак, регулирано е со семафор, за мене е зелено, јас терам, е сеа ако има некоја будала што сака да биде згазена, ондак кочница до крај па ако застане застане :)

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #1897 на: 16 Август 2012, 23:42:03 pm »
абе мамата да му ја поебам ... некој ми ја почешал 128ката на венчето :(
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1898 на: 17 Август 2012, 01:19:09 am »
а може имал и паркинг сензори а? хахаха

туку мене денес во србија, од белград од автопат кога ке се симнеш во клисурата, за накај скопје... еден туарег со германски таблици... 2 пати ме издупчи на претицување и трет пат у сендвич ме стави... ја тргни да го претицувам, он ке нагази на гас а мене од супротна лента ми иде кола... се вратив... втор пат пак исто... трет пат оставив раздалечина малку и кога начекав шанса забрзав и го поминав. на сред поминување забрза ама касно му беше.. единствено што успеа да направи е да се призалепи до колата пред него и ја едвај влегов... у ретровизор од него само фаровите му ги гледав, значи ептен ми беше залепен одзади... а ја со фамилја у кола... абе спиздев еј.. ми идеше да му застанам и да го прекршам... почекав малку да се оддалечи од мене, НАГЛО му закочив и он се закопа у место.. тргнав да изалагам а жена ми ме фати за рака и почна да ме моли да не праам циркузи... а у меѓувреме го видов дека тргна у рикверц он... па се препишманив и си продолжив по патот... пичка му матер за 2-3 минути точно 3 пати ми го загрози мојот и на мојата фамилија животот... колку бев бесен ке го прекршев тука на лице место...

нај интересното е што ниЗ цела србија скоро се што беше со дојчланд таблица уствари не беа германци... повекето турци беа, мада гледав и слушав и азербеџанци и други типови на луге кои врска немаат со германија освен што веројатно живеат таму...

чим D таблици а вози 140-150 низ србија не е германец сигурно

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #1899 на: 17 Август 2012, 03:25:34 am »
Се враќам вчера од Драчезбург и си пичам негде 70че и пред мене комбе а пред него гољф. Коа има пред мене нешто големо што ми попречува видик се нервирам и сакам да го претицам и така му се лепам малце на комбево и глеам оооп овој убрза, си викам ај може случајно. Начекав шанса и го претицуем ама некако многу споро ми се виде си викам ај може дека од 60 со 5та. Не фаќа семафорот кај пинтија и си чекаме гољфот, јас па комбево. Си тргаме најнормално и се одлепивме од комбево и гољфот и јас и си пичиме 80че тука кај вурт, кога гледам на ретровизор комбево фаќање залет од удолницата а му иде кола од спротивна насока, ме претицуе мене, не застанува иако тој од карши се искина од блинидрање, го претицуе голфот и со кочење на голфот и на тој од спротивната страна и со по некоја молитва успеа да се пикне и да не се акне. Стварно не ми е јасни некои луѓе во сообраќајов, ради дебили без 2 грама мозок се доведува во прашање животот на невини луѓе.

За ваквите покрај јак ќотек на лице место, доколку некако е снимен или виден од полиција, не казна туку отшета со минимум да речеме од 1000 евра по човек за претрпен страв, и доведување во животна опасност и доживотно одземање на возачка дозвола, без право на преполагање!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7629
« Одговори #1900 на: 17 Август 2012, 03:40:40 am »
Ке мора да се согласам со Нуме и Фаланга, време е за on board камера ...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1901 на: 17 Август 2012, 09:25:54 am »
Вчера една калашт*ра и тројца фраери на рузвелтова буквално мислеа дека се на филм, овој сака да ја стигне а оваа му затвара пат на секој можен начин. Ај се одвоив малце ама не ми се возеше брзо и подзакочив. Кога гледам позади мене хаварии, ако само ме пипнеа имаше да ги силувам сите тука. Болен народ, па и ако се тркаш и ако правиш глупости има начин, кодекс некој а не ко аздисан вол кој прави 90 постотен ризик. Мајке им га спалим. Хитлер све тоа стрељал.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1902 на: 17 Август 2012, 09:36:00 am »
Ми текна, ;D негде пред Росоман поминав едно црно бемве со поприлично голема брзина, на патарина подобро се позиционираше и ми избега пак. Нормално после некој километар го стигам и типов отварање прозор ркање за малце у шофершајбна ќе ми завршеше.  Али спремен бев, течност за брисачи до максимум ;D ;D ;D

Обично имам високо мислење за возачите на бемвиња но со увозов како да има пореметување во силата.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1903 на: 17 Август 2012, 09:40:15 am »
so zboris be cuore, vozacite na stari 'sportski' bemvinja se obicno teski seljacista.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1904 на: 17 Август 2012, 09:51:47 am »
Ке мора да се согласам со Нуме и Фаланга, време е за on board камера ...

ЈАс имам 16Gb снимки сега за прегледување и спремање видеа од кретени што ме изавдиле од такт. Воглавно Охриѓани.

Патем го видов Докторот во Охрид со Заставата како збори на телефон али прописно паркиран на страна :)