Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2901120 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Сега качени се аршините, инаку би го пуштил секој нормален џандар.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
која глупост ова али ај у денешно време се бива,може да те казнат што прво си се почешал за лево маде место за десно ебате беља ебате.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
Nekoj lubomoren koj nema kola e verovatno.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Муабетот е дека ако сака да те казни ке те казни.Ни дека мораат ниту ништо.Ако сака.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
Проект на МВР на РМ.

Ако случајно излегуваш од дома,извести ги надлежните кога ке излезеш,со кого,како за и зошто.

И за несреќниот кој го казниле го жалам,но во такви времиња живееме.И јас сум казнет зошто не сум ја поминал улицата на пешачки (а до пешачки имаше уште 10-15м)и уште 50 други ја поминаа улицата на истото место(точно пред Епинал во Битола)но ме видоа студент со торби во рацете со ранец на грбот и ме опалија 25 евра во 8 наутро.Но лицето му го помнам,а и домашната адреса,па кад тад ке му направам штета од 50 евра.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Ме нервираат кретени кои возат со 5,5 км/ на час ако во спротивната лента имало судар „нагузуење“ со цел да ја „стручно“ проценат настанатата штета. Нормално, јас сум од страната на акнативе, и чекам 30 минути да помине цела колона комисиски стручњаци.....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
AUDI, со таков менталитет нема да се мрднеме од мртва точка уште катаљарда години....

Мене многу ме нервира кога ослободители ми шетаат по улица и јас треба да возам ко на видео игрица за да не згазам некој...
Многу ме нервира кога некој фрла ѓубре надвор било каде надвор од соодветна корпа/канта за отпадоци.
Многу ме нервира кога некој пуши во затворена просторија во која има и непушачи, а посебно на јавни места каде тоа е забрането...
Ме нервира кога некој малоумник ќе ми го блокира пешачкиот па морам да пешачам по улица и покрај тоа што е изграден тротоар за таа намена...
И уште што не...

Ако повеќе луѓе серат на улица тоа не значи дека тоа е исправно и дека и јас треба да го правам истото. За да имаме урбани средини мора да се однесуваме урбано, а санкцијата е најдобар начин за да научиме да се однесуваме урбано.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
AUDI, се сложувам со Гојдо.

Баш поради причината што кога возам ми искачаат од сите страни како зомби и се пазам да не опалам некој, кога поминувам улица барам обележан пешачки премин и одам до него па макар и да бил на 500 метра и тоа во најголема жештина.

А највеќе ме нервираат овие што скокаат по жардињери и секогаш ги колнам и се молам да ги опали некој камион и да умрат пред мои очи. За жал до сега таква среќа немам, ама да сум на место на кое ќе го контролирам тоа, има да бидат најстрого казнети.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Не е ок, за шоферот на камионот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Денеска еден изреволтиран чоек доаѓа во полиција, и се вртка нервозно..Го прашувам што ти е бре.. Тој: Абе племето негово џандарско, ме казни за тоа што ја повозив колата низ цнетар без таблици, а само што ја купив колата. Јас: Апа не си требал да ја возиш без таблици воопшто..Тој: Абе како да ја откарам до дома , да ја земам во раце? Јас: Епа, незнам... Тој: Море знам јас за следен пат, ке го качам на хауба, па ако треба ке легам затвор за него..копиљ еден тој мене 500 Е казна ке ми пишува....Абе доживљај...Се научија џандариве , пишуваат казни за глупости..

Прво најстрого е забрането управување на моторно возило без никаков документ...Колата не е регистрирана, значи  е технички неисправна ( и покрај тоа што е нова ). Друго...Нема осигурање!!! Најбитната работа...Не дај боже да се деси нешто, кој ке одговара...А најчесто ради марфи се случува...Да не набрајам конкретни примери...
А за да биде се регуларно, потребно е колата со шлеп служба да се однесе на технички, да се регистрира итн...Си има тука процедури...Не е се така како што изгледа...+ постојат и пробни таблици, кои се баш за таква намена...
Мислам дека човекот е регуларно казнет, и тоа се вика воспитна казна...Жал ми е само што се многу малку такви воспитни...Треба да ги има повеќе...
Но, како и да е, со среќа нека му е...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Да му се распадне моторот на најстини делчиња на тој џандар коа ќе си купи нова кола од салон дур да стигне до технички, пошто сам себе нема да се казни за ваква баналност!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Кој ќе биде крив? Па ти ќе си бидеш ккрив. Осигурањето не ја менува кривицата.

Казна од таков вид се дава само од инает и ништо друго.

Да му се распадне моторот на најстини делчиња на тој џандар коа ќе си купи нова кола од салон дур да стигне до технички, пошто сам себе нема да се казни за ваква баналност!
И да не му се дигне никат у живот.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Казна од таков вид се дава само од инает и ништо друго.
Може и од љубомора. А можеби и малку се курчел тој без таблиците...
Цитат
И да не му се дигне на жена никат у живот.
fixed.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Има лек и за такви! Поготово сељаци џандари! Два дена си го возевме скутерчето јас и женами и кога вчера ми звони жената ми вика ај дојди еден џандар не го познавам ме запра и сака да ме казни оти не е регистриран скутерот.

Одам на самото место на настано :) и гледам едно изгледа тукушто симанто од планина со 4 одделение и курс 6 месеца џандарче се курчи пред женава.

Добар ден, добар ден....му викам шо е работава...вика ти па шо сакаш не те заправ тебе.

Мој е скутерот викам ети ти читај на фактурата што пишува, кој треба да дојде според тебе?

Аха добро, ами че платиш казна.....! Зошто? Не е регистриран!

Па јас вчера го купив скутерот, то ест сабота попладне и кога да го регистрирам? Ајде однеси ме кој работи 24/7 регистрација одма ќе му стаиме таблица.

Ајде му викам кажи ми име и презиме во понеделник сабајле лично ќе дојдам да ти го донесам регистрирано во станица.

Не може...казна!

Абе му викам децана по 3 години ги возат не регистрирани, нас ли најде да не малтретираш сега?

Казна, казна па ќе се научите вие на ред, мислите шо сакате ќе праите!

Ми пукна филмот!

Така ли....дзррррррнннннн и му го давам телефонот на сељаков.....му викам началникот те бара!

После 1 минута ми го враќа телефонот и ми вика :( Шо не кажа одма туку тука ми зборуеш воа ноа!  ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
AUDI, со таков менталитет нема да се мрднеме од мртва точка уште катаљарда години....

Мене многу ме нервира кога ослободители ми шетаат по улица и јас треба да возам ко на видео игрица за да не згазам некој...
Многу ме нервира кога некој фрла ѓубре надвор било каде надвор од соодветна корпа/канта за отпадоци.
Многу ме нервира кога некој пуши во затворена просторија во која има и непушачи, а посебно на јавни места каде тоа е забрането...
Ме нервира кога некој малоумник ќе ми го блокира пешачкиот па морам да пешачам по улица и покрај тоа што е изграден тротоар за таа намена...
И уште што не...

Ако повеќе луѓе серат на улица тоа не значи дека тоа е исправно и дека и јас треба да го правам истото. За да имаме урбани средини мора да се однесуваме урбано, а санкцијата е најдобар начин за да научиме да се однесуваме урбано.

Или кога ќе се престрои некој за лево < лево да си иде a не право ^ .. ;D