Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3286855 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
@SaleSk, Затоа што може само кожата да му ја одерат, а не да му земат 300е, толку има тој да даде.
Ако ти ја оштети колата, ќе го тужиш на граѓански суд, па и кога ќе добиеш парница, пак ќе можеш само кожата да му ја одереш, пошто нема толку да даде.

Знаеш што ќе добиеш ако го тужиш? Ручка од тупан! Сети се на закон за парница....
Да не забораваме дека запрежните возила (се`уште) се рамноправни во сообраќајот како и сите останати, и нивното движење е регулирано со законот за безбедност во сообраќајот.

Исто како и во Словенија, па сепак ги нема.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Штосот е во тоа дека има многу повеќе сељаци отколку што има роми. Пропорцијата е сега засега непозната :)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Јас зимово се сјебав, затоа што не го видов сто кецот, пред се заради тоа што не му работеа задните светла, и згора на тоа колата не му беше исчистена, а беше навечер околу 10 саат, јас ради него се удрив, типот си кидна. Претпоставувам дека не ни му бил регистриран па затоа се исплашил и си кидна. А тоа кој го возел дали некој циган или сељак или граѓанин е апсолутно не битно, не се само циганите кои што возат не регистрирани коли, има и многу наши кои што не можат да врзат крај со крај па се решаваат да возат не регистрирано возило, со плин ез атест и притоа ја загрозуваат безбедноста на другите учесници во сообраќаајот. Пусто македонче кола мора да вози, абе чим немаш, автобусот под нозе и готово, народ без мозок сме.
Иначе, пазете на булевар србија кога идеш од усје према аеродром, после макпетрол бензинската десно, а некат и лево, циганите си ги оставаат коњите и не се врзани па у последнава недела дена, 2 пати видов 2-3 коња како претрчуваат улица. Отварајте очи, пошто не е мала работа коњ да лупнеш.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
Јас зимово се сјебав, затоа што не го видов сто кецот, пред се заради тоа што не му работеа задните светла, и згора на тоа колата не му беше исчистена, а беше навечер околу 10 саат, јас ради него се удрив, типот си кидна. Претпоставувам дека не ни му бил регистриран па затоа се исплашил и си кидна. А тоа кој го возел дали некој циган или сељак или граѓанин е апсолутно не битно, не се само циганите кои што возат не регистрирани коли, има и многу наши кои што не можат да врзат крај со крај па се решаваат да возат не регистрирано возило, со плин ез атест и притоа ја загрозуваат безбедноста на другите учесници во сообраќаајот. Пусто македонче кола мора да вози, абе чим немаш, автобусот под нозе и готово, народ без мозок сме.
Иначе, пазете на булевар србија кога идеш од усје према аеродром, после макпетрол бензинската десно, а некат и лево, циганите си ги оставаат коњите и не се врзани па у последнава недела дена, 2 пати видов 2-3 коња како претрчуваат улица. Отварајте очи, пошто не е мала работа коњ да лупнеш.

uffff parce

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
мислам дека по одредени улици не смеат да се движат запржни возила, исто како што не смеат тешки товарни возила д асе движат по партизанска рекорд и слично.. а и ова брат ебати метрополата, и после ние од кичлево сме биле провинцијалци... баре лајна од коњи нема по улици, скопје да се паиш кај ќе згазиш на лајно од коњ ебаго...

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
мислам дека по одредени улици не смеат да се движат запржни возила, исто како што не смеат тешки товарни возила д асе движат по партизанска рекорд и слично.. а и ова брат ебати метрополата, и после ние од кичлево сме биле провинцијалци... баре лајна од коњи нема по улици, скопје да се паиш кај ќе згазиш на лајно од коњ ебаго...

toa e muabetot a?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm

uffff parce

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
dedo mi go ucuka cigan so zaprezna kola vo zadno desno krilo mu iskrivi krilo i kapacka za gorivo...i niso jas da bev i ciganot ke go zgrbavev i na konjot ke mu go namestev da mu go nacuka  >:(

deneska pred 20 minuti...

cika so 101 uletan izlaga od krivina na mazen asfalt na koj lizga (so 40 koga vlagam mi se uklucuva esp na mene so 300 sistemi) i go gleam so zinata usta i okokoreni oci  :o mota li mota na 10 cm od mene pomina...

vozam pozadi skuter, si vozi deckoto na sredina na lenta, normalno clen e na soobrakaj (nema ni tablica nit butur) i ide desno da zastanuva, nesto mu pokazuva sovozacot i mu tekna vo momentot koga jas trgnav da go pominuvam da si dade gas i da mi se ubaci, i samo kreva raka ... u gz da mu ja nacukam...mu sviram i kidna se ubuta megu kolite...

taksista so alfa 155 bordo parkiran na kose na trotoar kaj slepite kaj ate, nisto ne se gleda dali doaga kola il ne...

taksista so felicija izletuva od ulica so 40-tina i kreva raka i prodolzuva...

pred zgrada imam pisano so 30cm bukvi na kosot "ne parkiraj prolaz" zalepena lada karavan do zid da mora da i nea i narednite 3-4 koli da gi kruzis za da projdes

sestra mi dojde na gosti minatata godina posle 5 godini vo avstrija i vika "ziti se vozi ne ti, jas sum zaboravila deka vaka se vozi kaj nas, ne e valjda deka i jas vaka vozev, kaj nas si zastanuva kola na pesak i te propusta ako imas predinstvo, se prestrojuva so zmigavec ova e ludnica tuka  ;D ;D ;D"

a be stoka narod sme , ne se kurcete so graganstina i zelba za evropa...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Nume 1+
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
vozam pozadi skuter, si vozi deckoto na sredina na lenta, normalno clen e na soobrakaj (nema ni tablica nit butur) i ide desno da zastanuva, nesto mu pokazuva sovozacot i mu tekna vo momentot koga jas trgnav da go pominuvam da si dade gas i da mi se ubaci, i samo kreva raka ... u gz da mu ja nacukam...mu sviram i kidna se ubuta megu kolite...
Барем ти кренал рака, те испочитувал и признал грешка. Мене ме вади од такт кога некој скроз ќе те зезне во сообраќај, му свириш а он те гледа чудно.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
@Lazarus Да да ко демек ништо не направив..Смешки..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Друг момент...
Скапаница нерегистрирана...Типично за циганштаана се лади сеа...Нит исправни, нит регистрирани нит ништо...Те учукуе и ???? Кој ке плати штета, кој ке одговара???

Ќе ми се јавиш мене и ќе земеш оштета исто како да те удрила осигурана кола возена од Перо од Карпош 1 :)

Нит каско, нит барање пари директно од сопственикот. Национално биро за осигурување, односно било која осигурителна компанија е одговорот ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Море да ти се јавам да јадеме да пиеме...
Недај боже да треба да се зима од осигурање пари, а поготово ако некој таков како у постот те оштети. :)
Иначе ке те имам у предвид...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Абе исто ти е кој те оштетил со неосигурена кола, само полициски записник да имаш и тоа е тоа. Они после ќе си бараат пари од него.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Dosega od 97 ma fala Bogu sum imal samo edna edina soobrakajka....letoto 2010 so Jugoto imav vakva situacija:

Na maalska neregulirana raskrsnica me udri 15 godisno dete so neregistriran stojadin i neatestiran plin ..
Me udri od leva strana ( znaci jas mu doagav od desna strana i trebase da me propusti).
Od udarot me svrte za 180 stepeni i imav mala povreda na glavata.

Iskacam zasemeten i go slusam detevo place na cel glas: Aman ne vikaj policija...eve tatko mi ke dojde...mu vrtam..
Dojde tatko mu, iskeshira na lice mesto, maliot za ushi i site po doma.