Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2910717 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Со воведување на зонското паркирање драстично се намали метежот низ централното градско подрајче, а посебно во делот кај Дебармаало.

Што се однесува до паркот во позадина, тоа не е оправдание за да се паркира на пешачки! Не се прифаќа! Ако живее таму ќе си купи гаража или ќе се пртплати месчно на зонското паркирање.

А гојдо, што е најсмешно најголем дел од сопствениците на тие коли имаат подземни гаражи.
Со еден збор тоа се вика глупа стока. Ем не си ја заштитува колата од разни надворешни влијанија, ем создава метеж во сообраќајот и ја загрозува безбедноста на пешаците меѓу кои се и неговите најблиски..

Цитат
Е ај кажи како да го решиме тој проблем? Башка не сите од семејството паркираат така, само Џезот. Јас сум им спомнал два-три пати и сум добил насмевка и место за паркирање ама ме нервираат СИТЕ останати комшии што само јадат гомна позади грб а колите место во гаража ги оставаат на улица.
Јас во старото маало имав една глупача комшивка на која кога и укажав на несовесното паркирање на нејзината А150 со кое зафаќа 3 паркинг места ми направи една глупа гримаса си го сврти глупиот сурат и си продолжи по патот. Нареден пат сум ја начекал позади мене и пред нејзината куќа зафатив 3 паркинг места паркирајќи под агол од 45 степени централно на трите места. Гускава исфрустриано ми сврина, а јас и кренав рака ко демек ја одпоздравувам и си заминав дома. По една недела ја начекав пред мене на Илинденска, па со еден шумахерски зафат ја претицав и пак така и се испаркирав само тој пат зафатив две места (толку беа слободни едно до друго). За среќа на гуската во меѓувреме излезе една кола па она влезе таму. По некое време излегувам да го шетам малиот пешки и ја гледам гуската маневрира за да се испаркира правилно. Најверојатно ја сватила својата дебилност па почна да вложува напори да ја промени.
« Последно менување: 26 Март 2012, 14:12:00 pm gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Нема зонско, нема доволно гаражи.

Гојдо помини таму и ќе ти стане јасно, џабе вака позади монитор. И кај мене нема тротоар па на никого не му смета кога улицата е 100 метра и ниту пешак смета ако се движи по улицата 20 секунди, ниту јас му сметам на пешакот ако сум со кола.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Знам дека нема зонско, затоа и нема место кај да паркираш. Разбирам дека е снајди се па живеј, ама проблемот треба да се адресира до надлежните институции. Не е добар начин неправилноста да ја решиш правејќи друга неправилност. Само такви сме ние, балканска малограѓанштина.

BTW, и јас сум заглавен во кредити и долгови, но си платив 15.000 евра за подземен паркинг на мојата нова локација. Не сакам моите деца утре да одат по улица затоа што јас сум бил стока. А ако видам дека некој паркира на тротоар око нема да ми трепне пред да му повикам пајак служба. Ако некој може да даде 100.000~150.000 евра за стан може да плати уште 10.000~15.000 евра за паркинг место. Ова важи и за Дебармаало.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Повеќето што имаат подземни, ја оставаат колата надвор или на тротоар. Или евентуално првата година-две дур не им здосади се пикаат во подземните. После ретко-кој.

Тоа беше и во центар проблем, и сеуште е. Сите згради имаат очајни подземни гаражи, кои се за ајвар и остали тегли со мармалад.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Со 15.000 евра ќе купи Голф и ќе го паркира на сред улица сите да гледаат и да плачат.
А неговите деца ќе си наследат сељачки манири и нема да им пречи да одат по улица а тој ќе си биде најголем фраер во маало.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
15.000 евра за гаража... :) Колку е квадрат?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Дени, таа стока треба да се превоспита или нека си ги собират парталите и назад во селата од каде извршиле инвазија врз Скопје.

Фаланга, и јас имав многу планови со тие 15.000, ако ништо друго ќе ми ја смалеа ратата на кредитот. Исто и можев да поминам со едно паркинг место кое ќе ме чинеше 7.500 евра, ама долгорочно гледано мене ми требаат две. Ако за мене неможам да најдам разбирање за секојдневно да паркирам по тротоарите каде живеам, уште помалку можам да најдам разбирање за комшиите.

Не гаража, туку паркинг место. Околу 400 евра квадрат. За гаража се плаќа повеќе поради комуналии и данок. Со други зборови над 500 евра квадрат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Со 15.000 евра ќе купи Голф и ќе го паркира на сред улица сите да гледаат и да плачат.
А неговите деца ќе си наследат сељачки манири и нема да им пречи да одат по улица а тој ќе си биде најголем фраер во маало.
Или БМВ серија 520д. Што и јас би го направил истото на пример или претходната Ц класа. И ќе ја паркирам каде што има логичен паркинг простор за оставање на возилото.
И да дадеш 15.000 евра за паркинг место, утре СИГУРНО ќе имаш уште една кола. Таа каде ќе оди? И за неа ли треба 15.000 евра? Или второто е со попуст, па е само 7.500 евра?
Извини ама нема теорија да дадам толку за парикнг место, зошто ако го продадеш станот може да земеш евентуално некои 5000 преку сила за тоа паркинг место.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
ја колку што сфатив човекот купил 2 места за тие пари.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
@Deni
Секој си живее со својот менталитет. Ако прашаш некој пољопривредник ќе ти каже дека за тие пари ќе си купи нива и трактор на старо.

@Zvonkog
Да, за се работи за две паркинг места т.е. 38 квадратни метри.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
ја разбрав него дени изгледа се збунил

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Фаланга, и јас имав многу планови со тие 15.000, ако ништо друго ќе ми ја смалеа ратата на кредитот. Исто и можев да поминам со едно паркинг место кое ќе ме чинеше 7.500 евра, ама долгорочно гледано мене ми требаат две. Ако за мене неможам да најдам разбирање за секојдневно да паркирам по тротоарите каде живеам, уште помалку можам да најдам разбирање за комшиите.

Не гаража, туку паркинг место. Околу 400 евра квадрат. За гаража се плаќа повеќе поради комуналии и данок. Со други зборови над 500 евра квадрат.

Тука не си на тротоар? ;D

Иначе цената е ок за две паркинг места, јас мислев за едно.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Сеуште не беше пуштен подземниот паркинг во употреба, а воедно и рампата беше замрзната...:D

Како и да е, јас сум паркиран прописно на тротоарот, а тоа според закон подразбира да оставам 1 метар ширина од внатрешна страна за разминување на пешаци. За разлика од мене ти си паркиран на улица. :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
И јас сметав дека се работи само за едно паркинг место. Веќе 2 е подруг муабет. Иако пак е премногу, ама ај.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Јас не мудрувам дека не смеат на тротоар да се паркираат или на улица, ако немаат каде и ако на никого не пречи :) А за прописно паркирање на тротоар, не сум слушнал. Исто и јас (брат ми) е прописно паркиран на улица, има место за пешаци, има место за кола да помине без никаков проблем ;D