Со воведување на зонското паркирање драстично се намали метежот низ централното градско подрајче, а посебно во делот кај Дебармаало.
Што се однесува до паркот во позадина, тоа не е оправдание за да се паркира на пешачки! Не се прифаќа! Ако живее таму ќе си купи гаража или ќе се пртплати месчно на зонското паркирање.
А гојдо, што е најсмешно најголем дел од сопствениците на тие коли имаат подземни гаражи.
Со еден збор тоа се вика глупа стока. Ем не си ја заштитува колата од разни надворешни влијанија, ем создава метеж во сообраќајот и ја загрозува безбедноста на пешаците меѓу кои се и неговите најблиски..
Е ај кажи како да го решиме тој проблем? Башка не сите од семејството паркираат така, само Џезот. Јас сум им спомнал два-три пати и сум добил насмевка и место за паркирање ама ме нервираат СИТЕ останати комшии што само јадат гомна позади грб а колите место во гаража ги оставаат на улица.
Јас во старото маало имав една глупача комшивка на која кога и укажав на несовесното паркирање на нејзината А150 со кое зафаќа 3 паркинг места ми направи една глупа гримаса си го сврти глупиот сурат и си продолжи по патот. Нареден пат сум ја начекал позади мене и пред нејзината куќа зафатив 3 паркинг места паркирајќи под агол од 45 степени централно на трите места. Гускава исфрустриано ми сврина, а јас и кренав рака ко демек ја одпоздравувам и си заминав дома. По една недела ја начекав пред мене на Илинденска, па со еден шумахерски зафат ја претицав и пак така и се испаркирав само тој пат зафатив две места (толку беа слободни едно до друго). За среќа на гуската во меѓувреме излезе една кола па она влезе таму. По некое време излегувам да го шетам малиот пешки и ја гледам гуската маневрира за да се испаркира правилно. Најверојатно ја сватила својата дебилност па почна да вложува напори да ја промени.