Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2902125 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #21750 на: 09 Февруари 2022, 13:36:44 pm »
https://sdk.mk/index.php/makedonija/vozachot-na-bekteshi-i-besimi-pominal-na-tsrven-semafor-udril-dve-vozila-koi-trgnale-na-zeleno/

Нормално дека братот лабаво си поминал на црвено.

Па како, ротациите ти даваат право да ги игнорираш семафорите.

Ротациите ќе му кажат на залетаниот претоварен 40 тонски кипер/миксер со бетон дека имаат предност? ;D

Сарказам беше :)

vidi ti u rvacka ne e zabraneto snimanje :)
https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/cinkaros-na-biciklu-snimio-sam-i-prijavio-300-vozaca-idiota-dosta-je-bilo-terora-15155471?fbclid=IwAR0viFynTCOjiUU-mwDeYqD2yMwCZS2hwCpElud1O4jdqgniDELnWjD3j8M

Да можеше и кај нас да се пријавува топ ќе беше. Синоќа во 5 км што извозев на сите семафори помина некој на црвено и на 2 булевари некој ме помина преку дупла полна за да помине на црвено.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #21751 на: 09 Февруари 2022, 14:04:43 pm »
ke treba da se snima i da se pusta na socio-mrezi pa neka mu ja misli posle milicija...
« Последно менување: 09 Февруари 2022, 19:31:10 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #21752 на: 09 Февруари 2022, 14:41:26 pm »
да беше милиција ке беше регулирано веке со зголемен интензитетна интервенции на костозглобните клиники по градов

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #21753 на: 13 Февруари 2022, 02:03:15 am »
Вчера бев до Скопје малку онака на шетња и требаше да отидам до ова Manex Eglo за осветлување после Бит Пазар.
Се паркирам од другата страна на булеварот и викам да преминам на пешачки да земам тоа што треба.

Еден будала костумисан вози полека накај мене (и збори на телефон, нормално) додека преминував пешачки и ми свири. Значи, не да закочи, туку онака му се тркала колата накај мене и свири како будала, а јас обично гледам брзо да преминам пешачки т.е не одам споро. Убаво го изгледав, му подзастанав малку на среде пешачки и кога преминав улица мајчиниот нешто ми дига раце од внатре. Да ме допреше со браникот, ќе легнев таму на среде улица и ќе се издешаваа срања со тужби отпосле, барем ќе си исплатев кредитот, се да му ебам женско по дома.
Еден од ретките моменти во животов кога посакав да убијам некого, онака да го испуцам со 5-6 куршума низ шофершајбна, каубојската, без трошка милост и совест.
Со сите последици што идат после тоа.

Обично не се нервирам низ скопските улици и кога возам (освен кога сум заглавен во гужва) и кога одам пешки бидејќи знам какво срање се дешава, ама вчера ми се спои притисокот за 2 секунди.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Денес во Штип на кружен, јас веќе влезен во кругот и таман да излезам на спротивната страна, едно копиле се убацува пред мене, влегувајќи од десно. Земав да му дигам раце и да сугерирам дали е нормален, он ми прави со рацете „Смири се“.
Среќа што не искочи да се расправа, ќе го исшамарав из цуга и ваљда тогаш јас ќе исплаќав нечиј кредит.

Не знам што курац се дешава со луѓето во последно време, сите накурчени, сите нешто форсираат во сообраќај. Ќе се најде некој разбран, ќе те пропушти, ќе го пропуштиш, ќе си свирнете успат за поздрав, ама ова е многу, многу ретко.
« Последно менување: 13 Февруари 2022, 02:10:08 am balanar »

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #21754 на: 13 Февруари 2022, 04:29:11 am »
И ти си нешто накурчен.

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #21755 на: 13 Февруари 2022, 11:14:01 am »
Уопште не сум.

Не мора да си накурчен за да ти се спојат жиците. Не сме хард-кор будисти и да бидеме смирени кога те провоцираат со некои постапки и однесувања, да не се лажеме.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #21756 на: 13 Февруари 2022, 11:17:23 am »
Не мора да си нешто нездрав или накурчен за да те извади од такт такво понашање, пред се од истите кои на пешачки ќе ти се качат на глаа ако не подзастаниш пошто му текнало нагло да премине или да претча сред улица. не можи така саможивно да се понашаат. Понашај се како што очекуваш да се понашааат и другите.

во сите свери се така, ќе продааат нивите ќе кушат диплома и работа или ќе се изонадат за функција и им се чинит господ се, секаде имаат предност, посебни дека се. Додуша секаде ги има ама некаде се реткост, некаде преовладуваат.
Инаку глеј по рационален да бидиш, како што кажа сам, да го измалтиш некого па уште ако фатит врски ќе се изнапкаќаш ќе лежиш затвор а трагедијата е што ништио нема да се смени. овие работи се менуваат системски ( колку што разбира ја ), стани некој и нешто во политичка смисла па влијај од повисокои тактички и стратешки, од мене имаш максимална поддршка за позитивни промени. А со тоа што ќе отепаш или истепаш некого ништо нема да постигниш, многу будали има. Само овде би имал многу работа, корупцијата е како малигден рак, во секоја клетка е навлезена. Инаку и ја сака да живеа во подобро општество, рамноправно и фер како што пишал класниот во почетниот пост да се држиме за рачиња да си помагаме а не да се газиме. Ама некој ако е успешен гледа да ги згази другите не да подобри нешто т.е. да се уклопи во трулиот систем. јбг :/

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #21757 на: 13 Февруари 2022, 11:28:51 am »
Уопште не сум.

Не мора да си накурчен за да ти се спојат жиците. Не сме хард-кор будисти и да бидеме смирени кога те провоцираат со некои постапки и однесувања, да не се лажеме.
Паѓаш на негово ниво, тоа е фактор да се случи беља. Да си го оставел да помине, крај краева да не си го рецкал немало да ти се расипе денот. Не вреди, веруј.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #21758 на: 13 Февруари 2022, 12:03:13 pm »
не вредит, ќе ингорираш еднаш, двапати... ама секојдневи е, иритират.

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #21759 на: 13 Февруари 2022, 13:24:17 pm »
Уопште не сум.

Паѓаш на негово ниво, тоа е фактор да се случи беља. Да си го оставел да помине, крај краева да не си го рецкал немало да ти се расипе денот. Не вреди, веруј.

Како да го оставам да помине, ќе се удревме јас ако не реагирав да кочам, не заебавај. На мое првенство. Штип е ова, не е Лондон со гужви. Има фора да почека ехее

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #21760 на: 13 Февруари 2022, 13:39:28 pm »
Не потенцирав извини, за ситуацијата на Битпазар реплицирав.
Види, не дека јас сум светиња, камен и немам нерви... момент е каде што или ќе изброиш до 10 или ќе се сносиш со ситуацијата, а во таква ситуација каде двајцата пробуваат да си ги мерат знаеме како завршува. Не дека ти нема да го добиеш на суд, не дека он тебе после ќе ти се заканува, ќе се тепате и слично, ама наврати се на почетокот и види еве ако не денес, за ден два со ладна глава кога ќе размислиш, се тоа би се случило за глупост.
Сум имал ситуации каде и сме се грабнале, каде сум искочил "победник", каде сум си ја свиткал опашката итн... Буквално не вреди.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #21761 на: 13 Февруари 2022, 13:54:12 pm »
нека изброј тој, што ја.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #21762 на: 13 Февруари 2022, 14:32:49 pm »
Уопште не сум.

Исчилај малце да не пишуваш пак дека имаш панични напади во возење.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4043
  • MadaFunker
« Одговори #21763 на: 13 Февруари 2022, 14:57:33 pm »
New blood of old school

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #21764 на: 13 Февруари 2022, 15:08:52 pm »
Само му посочувам дека се шета наоколу наапан и не го сфаќа тоа.