Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2903998 пати)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #21525 на: 27 Октомври 2021, 15:38:37 pm »
Prodigy исто така.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #21526 на: 27 Октомври 2021, 16:04:30 pm »
А автомобилскиот саем го заборавивте?

Колку ли само ми висеше јазик мога ќе ги видев на купче сите коли, и тоа ганц нови, па планови секакви, кроење и прекројување буџет...

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #21527 на: 27 Октомври 2021, 16:09:26 pm »
Како се затепаа сеа двајца на макпетрол на илинденска. Причината беше зашто едниот отишол да плаќа а колата не ја тргнал на страна. Така да и бензиските не се више сигурни.
Аааа да, нормално имаше сеирџии од страна што снимаа така да очекувам во наредните денови да кружи видеото по социјалните мрежи, уствари тоа ме изнервира.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #21528 на: 27 Октомври 2021, 16:15:07 pm »
Како се затепаа сеа двајца на макпетрол на илинденска. Причината беше зашто едниот отишол да плаќа а колата не ја тргнал на страна. Така да и бензиските не се више сигурни.
Аааа да, нормално имаше сеирџии од страна што снимаа така да очекувам во наредните денови да кружи видеото по социјалните мрежи, уствари тоа ме изнервира.

А кога чекаат на ЛукОил нема проблем :)

Мене еден така ми се пушти, ама кога излегов од кола си подзаќути :D ;D

Присутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #21529 на: 27 Октомври 2021, 16:17:47 pm »
Абе незнам дали од коронава или нешто друго ама во последно време гледам луѓе со мноооогу кратки нерви.

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #21530 на: 27 Октомври 2021, 16:21:15 pm »
Јас секогаш ја тргам колата настрана од пумпа, па влегувам плаќам. Тоа треба да си го регулираат бензиските, правила на однесување. 99% имаат место каде да ја потргнеш колата.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #21531 на: 27 Октомври 2021, 16:23:23 pm »

Не смееш да ја поместуваш колата пред да платиш.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #21532 на: 27 Октомври 2021, 16:23:59 pm »
Абе незнам дали од коронава или нешто друго ама во последно време гледам луѓе со мноооогу кратки нерви.

Се е собрано....премногу гужва, непочитување правила, корона, разводи, безработица, сиромаштија, беда, мизерија, шерифување, нема крај на сра*ето, нема светлина на крајот на тунелот, образование, култура, воспитување....затоа одам со точак на работа и на -1 од сабајле...не вреди возење кола во СК освен ако апсолутно не мораш. А се гледа и вон сообраќај, ред кога се чека за нешто обично.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #21533 на: 27 Октомври 2021, 16:44:58 pm »
Пола од тие примадони што не се тргаат на страна се за ќотек.
Министерство за транс, поп и виски.

Присутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #21534 на: 27 Октомври 2021, 16:47:23 pm »

Јас секогаш ја тргам колата настрана од пумпа, па влегувам плаќам. Тоа треба да си го регулираат бензиските, правила на однесување. 99% имаат место каде да ја потргнеш колата.

И јас исто ама па затоа плаќам секогаш кеш. А верувај на макпетрол на илинденска скоро секогаш тие места се зафатени.

Не смееш да ја поместуваш колата пред да платиш.
Затоа само кеш.

Се е собрано....премногу гужва, непочитување правила, корона, разводи, безработица, сиромаштија, беда, мизерија, шерифување, нема крај на сра*ето, нема светлина на крајот на тунелот, образование, култура, воспитување....затоа одам со точак на работа и на -1 од сабајле...не вреди возење кола во СК освен ако апсолутно не мораш. А се гледа и вон сообраќај, ред кога се чека за нешто обично.
Незнае више што да мисли човек, возрасни мажи по 60тина години да се тепаат како мали деца е стварно дно дна.

Присутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #21535 на: 27 Октомври 2021, 16:49:18 pm »
Како да се тргне човек ако плаќа со картичка? Мора прво да плати па да ја тргне колата. А има и такви што влагаат и си пазарат и 20 минути не ја тргаат колата. Е тие се за тепање.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #21536 на: 27 Октомври 2021, 17:20:03 pm »
Најтрагично е тоа што и тој што бил бесен дека оној не ја тргнал колата го прави истото.

Присутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #21537 на: 27 Октомври 2021, 17:26:02 pm »
Ахахахахаха да да и он стоеше позади него цело време, колона се направи

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #21538 на: 27 Октомври 2021, 17:44:32 pm »
Како да се тргне човек ако плаќа со картичка? Мора прво да плати па да ја тргне колата. А има и такви што влагаат и си пазарат и 20 минути не ја тргаат колата. Е тие се за тепање.

За тие пицајзли ти зборувам.
Макпетрол Кисела Вода - пола се такви.
Ги гледам како однапред даваат кеш, па влегуваат и си тераат друга работа, не плаќаат внатре.

Некни исвирев една џукела така, затоа што и кога конечно излезе се влечеше како желка на Галапогос, па влезе во глупата кола и внатре уште нешто лајнарии си средуваше пред да тргне.
5 души бевме позади, додатно го испцујав, нормално.

Вработениот на пумпа ми вика:
"Друже батали го, не си прај беља за џабе.
Некни имаше еден, влезе исто вака во голема гужва и го замолив да го помести џипот, за да ги услужам другите.
Ми врати со: што има ти да кажуваш, бе, мисир."

Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #21539 на: 27 Октомври 2021, 18:06:29 pm »
А автомобилскиот саем го заборавивте?

Колку ли само ми висеше јазик мога ќе ги видев на купче сите коли, и тоа ганц нови, па планови секакви, кроење и прекројување буџет...

А и хостеси имаше...

За Пумпите: По правило, додека не платиш не треба да ја тргнеш колата. Додека не платиш и додека не излезе фискална, нема да се ресетира пумпата, и тој позади тебе не може да точи. Џабе галама дигал. Ќеш на чешма, тоа само кај нас го има, среќа на лукоил го нема, мора на каса да се појавиш. Ако толку му се брзало на тој позади, можел да избере друга од 6-те пумпи. И така... нецивилизирана стока сме си ние... некој може да те зачука на бензиска - свашта!
« Последно менување: 27 Октомври 2021, 18:12:57 pm Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.