Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2900101 пати)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #21390 на: 02 Септември 2021, 17:07:03 pm »
Истото, секогаш и секаде низ градов, ама почнав да ги сецкам, тргам и јас одма коа ке тргне он и се укопува у место и го прашувам со раката каде оди и дали гледа дека има колона/редица, све по список!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #21391 на: 02 Септември 2021, 17:30:18 pm »
Држење растојание во колона, мора да биде на 2мм од браник, малце ако оставиш простор одма се упикува некој насилно и го заглавува цел сообраќај БИТНО ОН ДА ПОМИНЕ ПРЕД ТЕБЕ.

Дури и ако не е голема колона. Пример кај Тинекс на Борис Трајковски семафорот, чекам на црвено оставајќи простор некој ако влегува на паркингот да може да сврти на двете страни....доаѓа старо ама витално дртало позади мене и покрај тоа што имам жмигавец уклучено дека ќе искачам накај семафор....он ме заобиколува и застанува баш на влез(уште е црвено, нема каде да оди), го блокира цел влез....доаѓа кола што сака да влезе десно на паркинот ама не може од дебилот и се направи запек на цела раскрсница, заглавија и автобуси и други коли, па 500 маневри свирки и пцовки додека се одглавија сите. А се што требаше да направи кретенот е да почека позади мене. Нормално само што искочи на булевар му ја закачи фтора и остана во фтора до Усје со 30км/ч...не му се ни брзало, БИТНО МУ БИЛО ДА СЕ НАБУТА.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Не знам дали да стиснам лајк или хејт. Џабе е се јас мислам, во државава живее талогот од дното на простотилукот и некултурата.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #21392 на: 04 Септември 2021, 19:23:24 pm »
Да не требит на 2 пати да го фатит семафорот, затоа. Секој си глеат за себе. Така и не програмираат, ко ќе те застанит џандар ти велит глеј си за себе.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #21393 на: 06 Септември 2021, 10:11:37 am »
Цитат
Војници и армиски возила, денеска вежбаа на улиците низ центарот на Скопје по повод Денот на независноста. Централната манифестација треба да се одржи в среда на 8 септември. До среда ќе има проби низ центарот на главниот град, а за таа цел ќе има и изменет сообраќаен режим. Пробите се изведуваат двапати дневно од 07:30 до 12:30 часот и од 15:30 до 20:00 часот.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #21394 на: 06 Септември 2021, 12:06:30 pm »
Да го продолжам ова од @Ipkisija Meskosa - на влезовите од Градски ѕид има известувања дека на 8ми септември ќе има посебен сообраќаен режим од 11 часот наутро до полноќ во големиот круг на Собранието, што и да значи тоа. Чисто да имате на ум.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #21395 на: 06 Септември 2021, 20:55:41 pm »
Ke praat feshti.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #21396 на: 06 Септември 2021, 21:06:12 pm »
30 години транзиција е на 8ми, затоа ќе има големи славја.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #21397 на: 06 Септември 2021, 21:22:14 pm »
Време е за Ужичко, тогаш:

Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #21398 на: 07 Септември 2021, 09:36:53 am »
« Последно менување: 07 Септември 2021, 09:42:05 am Molec »

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #21399 на: 07 Септември 2021, 09:44:42 am »
Типот на Макпетрол ми наточи 15.99 литри дизел за 999.5 денари  >:( Како не му беше жал ..

П.С. @Molec затоа се се корегира во Центар - се обојуваат пешачки премини, стрелки за насоки пред семафори, со сите салтанати.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #21400 на: 07 Септември 2021, 09:50:05 am »
Подобро ич нека не бојат со таа боја, секоја година паѓам од точак или правам шпага на обоеното. А кога врне не знам зошто, ама не се гледа бојата, ко да е намокрена.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #21401 на: 07 Септември 2021, 09:58:10 am »
Типот на Макпетрол ми наточи 15.99 литри дизел за 999.5 денари  >:( Како не му беше жал ..

П.С. @Molec затоа се се корегира во Центар - се обојуваат пешачки премини, стрелки за насоки пред семафори, со сите салтанати.
Тоа е нешто што треба цело време да се прави секаде. Поготово во градови и централни подрачја. Мислам не дека е комплицирано. Целата работа се две пикап комбенца со 3јца вработени што ќе вртат 8 саати на ден. Едното со материјали за фарбање и корекција на патни ознаки. А другото со прскалка за битумен и агрегат за корекции на пукнатини и дупки.

Толку е едноставно.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #21402 на: 07 Септември 2021, 10:14:26 am »
Не треба да се врти 8 саати на ден, треба да се купи асолна фарба.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #21403 на: 07 Септември 2021, 10:22:36 am »
Ете заради такво мислење сме на ова дереџе. „Не треба“. Затоа вецињата ќе се секаде за никаде зошто. „Не треба“. Средства подобри требало. Затоа улиците батал. „Не треба“. Затоа знаци батал. „Не треба“. Затоа ѓубре насекаде канти немало, а чистење. „Не треба“.

Треба. Се треба. Треба да одржуваат работите на светов ако сакаш да личат на нешто. Треба да се кречи влезот, треба да се собира ѓубре, треба да се поправа ѕидот, треба да се фарбаат улиците, треба да се малтерисаат фасадите, треба да се исфарбаат вратите, треба да се поминат пукнатините со битумен и агрегат, треба да се сечат умрени дрва, треба да се садат нови дрва. Да, треба. 8 саати на ден.

Треба. Да.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #21404 на: 07 Септември 2021, 10:27:15 am »
8 саати у ноќ. За собирање Џубрината, фарбање и перење улици...