Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2904270 пати)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #20940 на: 12 Јануари 2021, 22:51:19 pm »
@koce1102 Анекс е само заверување, продолжување на договорот, со тоа што наведуваш дека ништо не се променува од почетниот договор (износ на кирија, квадратура, број на соби, основни податоци итн итн) со што внатре има член кој кажува дека освен од-до датумите, се исто си останува. Знам дека заверка е 300 ден, кај истиот нотар, тој веќе си го има оригиналниот договор во главна книга, намерно таму за да не се комплицира.

Се тоа убаво, ама имотниот лист не требало да биде постар од 6 месеци (станот и целиот градски ѕид не е променет од 72ра ама ај), па нотарска награда од 900 ден, па к*рци, па палци...

Ако има нешто позитивно што се случи тогаш е што си го продолжив паркингот пред зграда во 1 минута, само им го однесов анексот и тоа е тоа.

@MartinAlfista не ни знаев чичо дека може така на неопределено, сега си знам, двајцата од кога се изгоревме квалитетно .

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6434
« Одговори #20941 на: 13 Јануари 2021, 10:16:12 am »
Тука имаш трошоци и за упис во катастар.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #20942 на: 13 Јануари 2021, 10:24:53 am »
Дадени се веќе парите, научена е лекцијата, гледам да не се рчкам и контрам со ликови како нотари и извршители. Ова е само искуство, мое и од Мартин, чисто да си го имате на ум.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #20943 на: 13 Јануари 2021, 10:34:07 am »
Ја па улетан на нотар со надеж дека ќе завршиме за 15 минути и за 300 денари... тоа изгинавме таму скоро 2 саати и јас заклан 1700 денари...

Среќа што сум од Гостивар па носам повеќе кеш зошто кај нас ако извадиш картица, мислат легитимација од финансова им вадиш...

Присутен Diesel

• Сениор
« Одговори #20944 на: 13 Јануари 2021, 10:44:23 am »
Дадени се веќе парите, научена е лекцијата, гледам да не се рчкам и контрам со ликови како нотари и извршители. Ова е само искуство, мое и од Мартин, чисто да си го имате на ум.

Нема што да се р'чкаш, тоа е тоа.

Тарифата е таа, постапката е таа. Ако сакаш да завршиш работа, мора да се истера и да се плати.

Ако не, нема да завршиш работа.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #20945 на: 13 Јануари 2021, 12:42:05 pm »
Додека сме От:

Префрлував кола во бутел(спроти старо кино), платив 300денари, префрлував кола во аеродром(капитол) платив 600денари. Разликата е 3/4месеци во 2019год. На што се должи ова, зарем дупло пораснале цените.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #20946 на: 13 Јануари 2021, 13:06:05 pm »
Додека сме От:

Префрлував кола во бутел(спроти старо кино), платив 300денари, префрлував кола во аеродром(капитол) платив 600денари. Разликата е 3/4месеци во 2019год. На што се должи ова, зарем дупло пораснале цените.

Кога си платил 600 денари, си направил 2 заверени документи (само 1 е потребен за купувачот, а другиот за продавачот може и копија да биди).
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #20947 на: 15 Јануари 2021, 16:53:53 pm »
Денес повторно драма на автопат.

2 коли со околу 120км/ч почнаа да претекнуваат ""колона" од 6 возила кои се движеа нешто поспоро. Јас возев 140 и си намалив брзина без драматизирање.
Во моментот кога почнав да го претекнувам првото возило, на ретровизор гледам ми се доближува пикап и блицка. Ми се залепи и продолжи со блицкање. Си викам толку ли не сака да види дека колите пред мене си возат колку што возат и дека се одвива претекнување на повеќе возила...
Изиритиран помислив да му вратам со "заден блиц" да го изиритирам и јас него, ама си реков форум заедницата ќе ме прекори за таа постапка и го оставив да ми виси на грб се додека не завршив со претекнувањето и се престроив во средна лента.

Не ми се јасни некои идиоти, наместо да се стрпат 15тина секунди прават драма и аблендираат цело време.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #20948 на: 15 Јануари 2021, 17:23:24 pm »
Да ти ставит на дознаење дека има побрзо ауто и дека твоето на пуна не иде како неговото на пола, значи успеал во животот.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #20949 на: 15 Јануари 2021, 18:09:47 pm »
На таков залетан се знае, наоѓаш дупка на десно, се укопуваш и гледаш филм во лева лента. Ако има добри реакции и кочници ќе докочи. Ако нема, ќе гледаш претстава.

Во Германија несвесно еднаш така му направив на еден, едвај докочи.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен Diesel

• Сениор
« Одговори #20950 на: 15 Јануари 2021, 18:30:23 pm »
Денес повторно драма на автопат.

2 коли со околу 120км/ч почнаа да претекнуваат ""колона" од 6 возила кои се движеа нешто поспоро. Јас возев 140 и си намалив брзина без драматизирање.
Во моментот кога почнав да го претекнувам првото возило, на ретровизор гледам ми се доближува пикап и блицка. Ми се залепи и продолжи со блицкање. Си викам толку ли не сака да види дека колите пред мене си возат колку што возат и дека се одвива претекнување на повеќе возила...
Изиритиран помислив да му вратам со "заден блиц" да го изиритирам и јас него, ама си реков форум заедницата ќе ме прекори за таа постапка и го оставив да ми виси на грб се додека не завршив со претекнувањето и се престроив во средна лента.

Не ми се јасни некои идиоти, наместо да се стрпат 15тина секунди прават драма и аблендираат цело време.

Каков е тој "заден блиц"?

На 140 ја ставаш во рикверц, или...?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #20951 на: 15 Јануари 2021, 18:45:02 pm »
На таков залетан се знае, наоѓаш дупка на десно, се укопуваш и гледаш филм во лева лента. Ако има добри реакции и кочници ќе докочи. Ако нема, ќе гледаш претстава.

Во Германија несвесно еднаш така му направив на еден, едвај докочи.
Не те разбирам баш најдобро.

Не знам зошто тој би кочел кога веќе си намали брзина позади мене.
Дури и да се помачев да направам маневар во десно и да се упикам меѓу две возила, ќе ги имаше двете возила што беа пред мене и кои диктираа темпо при претекнувањето.

Фактички, со неговиот памет и јас требаше да им блицкам на двете коли пред мене што почнаа со претекнување бидејки поради нив морав да си ја прилагодам брзината во однос на нивната.

Diesel, пипкање кочница ;D

Присутен Diesel

• Сениор
« Одговори #20952 на: 15 Јануари 2021, 18:46:55 pm »
Се зезам.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #20953 на: 15 Јануари 2021, 18:47:05 pm »
Па сите што блицкаат автоматски не кочат и кога се тргнеш веќе даваат дебело гас. :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #20954 на: 15 Јануари 2021, 18:51:16 pm »
Znaci kako i sekogas toj prviot e za onaa rabota posto, lupam sega, koli sto vozat 110 gi pretica so 115 i takvoto ne mu cue; barem da pogledne u retrovizor ako nisto drugo.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају