Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2912296 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #20805 на: 03 Декември 2020, 21:35:54 pm »
Уште грбави камили по улиците. https://www.vecer.press/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%9C%D0%B0%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC-%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0/?fbclid=IwAR0hPNilA0EMW8j1yx5651TzplRsiTYrooYZPIOdQVIBAWysygmGl9_QtX0

Јас не разбирам како може било кој да оправдува било какви препреки на улица. Улица е дефинирана да биде рамна и мазна. Целта е таа. Инаку ќе си останевме на калдрма и коцка. Возење по Скопјево уште малку ќе наликува вака:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #20806 на: 03 Декември 2020, 21:38:48 pm »
возат пребрзо на места кај што во секој момент може да ти истрча дете.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #20807 на: 03 Декември 2020, 21:40:50 pm »
Затоа систем за автоматско казнување. Слик-слик, известување на е-мејл дека ти симнале од трансакциска 50е. Ајт. А не тука да си кршам и онака скупо и нежно подвозје :( Не возам голф, амуеам.....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #20808 на: 03 Декември 2020, 21:48:21 pm »
Затоа систем за автоматско казнување. Слик-слик, известување на е-мејл дека ти симнале од трансакциска 50е. Ајт. А не тука да си кршам и онака скупо и нежно подвозје :( Не возам голф, амуеам.....

Бато, знаеш дека тој систем никогаш нема да проработи...

Секој ден гледам паркирани пред самата порта на школо...
Другите сите глупи, господава стојат на тротоар + пешачки + на пола метро од тесна капија од каде што изглегуваат деца.

Лично, ја поздравувам одлуката сè што може да се направи околу школите и градинките.
Стоката учи по принцип на обиди и грешки. _Мора_ да тресне 2-3 пати за да научи да успори...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #20809 на: 03 Декември 2020, 21:49:45 pm »
.... ремапче, бандавче + спуштање 60ка гума.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #20810 на: 03 Декември 2020, 21:55:33 pm »

Ќе дојде ден... ќе купиш и ти СУФ-че. Ќе видиш... :)
Министерство за транс, поп и виски.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #20811 на: 03 Декември 2020, 21:56:47 pm »

Лично, ја поздравувам одлуката сè што може да се направи околу школите и градинките.
Стоката учи по принцип на обиди и грешки. _Мора_ да тресне 2-3 пати за да научи да успори...

Секако, и јас исто. Сè што може да се напраи. На пример да се стават камери, да си стои чичко милицаец за време кога е најгусто (деца одат во и си одат од школо)... Сè што може да се напраи. А не најглупото што може да се напраи. Не ми е проблем да успорам, ама ич не ми е проблем. Дури и 2 miles on hour so everyone can see me. Проблем ми е да скокам препреки. Ужасно се нервирам! Ми доаѓа со копач да им викнам да ги израмнам! Ух! Дебилство невидено! Поготово на улици кои не се споредни улички. ААггррххх.. Овие околу петстоклоци се ептен споредни, ама ептен ми го тригерира нервот постапката на билдање бариери :(

Ќе дојде ден... ќе купиш и ти СУФ-че. Ќе видиш... :)

Или ќе се отселам :( И со Суфче пак треба да рипаш препреки. Уште полоша амортизацијата кај тие кантите.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #20812 на: 03 Декември 2020, 22:10:37 pm »
Политика Симо, не им го сфаќаш моментот.

За нашите сонциња препреки на патот а истовремено сите паркови градежни парцели.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #20813 на: 03 Декември 2020, 22:24:00 pm »
Поготово на улици кои не се споредни улички.

Да, не пример тие кај стара телевизија се многу педерско незгодни лежечи, мора ептен да успориш.
Нема да наместат автоматски системи за регистрирање и казнување, така за сите ќе мора да важи истото и нема да може да има протекции и привилегии.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #20814 на: 03 Декември 2020, 22:28:58 pm »
Да не ги заборавиме и пешаците кои договориле средба кај  пешачки и дремат без намера да ја преминат улицата.

Ти им застануваш, тие блеат у тебе.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #20815 на: 03 Декември 2020, 22:43:06 pm »
Земи голф и не се замарај.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #20816 на: 03 Декември 2020, 22:45:49 pm »
Земи голф и не се замарај.
Не сме сите буржоазија па голфои да возиме.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #20817 на: 03 Декември 2020, 22:47:15 pm »
Кај мене на пример пред куќа прелетуваат со 50-70кмч, и на памет ми е да ставам две препреки не многу широки, ама повисочки, кога ќе удри сите камења у бубрег да му ги искрши, им се посерам у тоа пациентите.
На еден му излетав на улица кога рече кочи, ги остави гумите на асфалт, викам другар кај гори да дојдам и јас да гасиме, секој ден некаде ти гори тебе, од тогаш "мили" кога поминува, ебате беља.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #20818 на: 03 Декември 2020, 22:56:43 pm »
^ ^ напротив, буржоазијата вози скапо и нежно подвозје.На старо, не мора нов. Ем има подвозја и картери половни за голфојте.
А тие системите со камери се скапи. ехее колку голфој/подвозја ќе земиш со системот. Ќе се снајдат, знам многумина што немаат ништо на свое име, шипки ќе им наплатат, и претежно тие се глупираат, ко ќе го оцепи картерот ќе мора да го смени.
^и да стајш, ја ќе тии да камења. И кај мене е слично, 50 еу не им значат ништо за инает ќе возат брзо, вака ко ќе се остајт подруго е.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #20819 на: 03 Декември 2020, 23:49:30 pm »
Политика Симо, не им го сфаќаш моментот.

За нашите сонциња препреки на патот а истовремено сите паркови градежни парцели.

Јбг, со зградата кај мајчин дом ја покажаа својата надмоќ.
Го слушам филан чоек, кај што кажува дека градинките биле праени по комунистички режим и имале премногу простор за играње , можело тука да се направи катна гаража или нешто слично, не запомнав баш, ама не е ни битно.