Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3342670 пати)

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1927
Колку сум среќен што не возам до работа! Секој ден гледам колони, тргни-застани, свирење, нервози, се дерат, се пцујат, искачаат од коли надуени па ко ќе искочи другиот брзо брзо си влагаат. Уфффф! Налет и кола и све. Му треба на Скопјенцево средување под итно, тоа финтата со пар/не-пар таблици некако се подобро ми звучи.

Му фали на Скопје комплетно нов план за транспорт, градење на нови улици. Кога го правеле планот никој не сметал дека цела МК ќе се досели во Скопје, па затоа и е проблемот со сообраќајот.

Vi fali pondila za site koi dosle

Не те разбрав што сакаш да кажеш.

Колку сум среќен што не возам до работа! Секој ден гледам колони, тргни-застани, свирење, нервози, се дерат, се пцујат, искачаат од коли надуени па ко ќе искочи другиот брзо брзо си влагаат. Уфффф! Налет и кола и све. Му треба на Скопјенцево средување под итно, тоа финтата со пар/не-пар таблици некако се подобро ми звучи.

Му фали на Скопје комплетно нов план за транспорт, градење на нови улици. Кога го правеле планот никој не сметал дека цела МК ќе се досели во Скопје, па затоа и е проблемот со сообраќајот.
Само форсирање на моторцикли и скутери и сообраќајот ќе е брзопотезно решен.

И 2-3 машини за resurfacing на асфалт. На пример како Качанички пат што треба да се изгребе и да се стопи асфалтот и пак да се стави. Недела дена работа во годината. Останатите недели уште 50 уличиња такви да се оправат и Скопје ќе е стакло.

И јас сум за форсирање на моторцикли, али со културата на возачите што моментално ги имаме, искрено страв ми е да возам мотор низ град.
Веднаш изговори?
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не се изговори Дени, македонските возачи не знаат да возат. Јас возам само 6-7 години, но слободно можам да кажам дека фали сообраќајна култура и познавање на правила. Секој може да седне зад волан, ретко кој знае правилно да вози без да загрозува друг учесник во сообраќај.

Нека воведат камери низ цел град, нека фрчат казни за апсолутно секој прекршок, па после 2-3 години кога ќе се цивилизираат малку, може да збориме за мотори и слично што се далеку понебезбедни од автомобил.

Тоа е моето лично видување на моменталната состојба, и зошто јас не би користел мотор како секојдневно превозно средство.

П.С. Малце каснам со одговоров.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Скопје па Скопје, супер си е Скопје. Треба да се разработат и заживеат другите градови. Така ќе се среди хаосот во Скопје.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2750
  • Шалабајзер
Скопје па Скопје, супер си е Скопје. Треба да се разработат и заживеат другите градови. Така ќе се среди хаосот во Скопје.
Кој хаос, сабајле тргнав у 8 за на работа, стигнав у 15 за 8... милина е од сабајле...

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1157
Кој хаос, сабајле тргнав у 8 за на работа, стигнав у 15 за 8... милина е од сабајле...

У рикверц да не возеше накај работа ? :D :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Со DMC DeLorean возеше накај работа.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2750
  • Шалабајзер

У рикверц да не возеше накај работа ? :D :D
Службеното возилце ми е побрзо од светлината, како и секое друго во земјава

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Ти иб*м возење во полициски час, да не можеш никого да опцуеш...

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Скопје никогаш не било поубаво, помирно и почисто. Ја би полициски час засекогаш и тоа:

Пон-Чет од 9:00-5:00
Пет-Саб од 2:00-5:00
Нед од 18:00-5:00

Ем човек да прошета, ем да се изжурка, ем да се наспие.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7370
И да се качи акцизата на дизелот, се угушивме од Јетијава џандарски:
.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44983
  • Il Moderatore
Овие со филипче имаат алашвериш, глеаш вика „седи дома, носи маска“ :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34467
  • Таков е животот... јебига
Убаво ви викаше вас Ван, вие се подбивавте со него. Нека ви служи.

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2654
И да се качи акцизата на дизелот, се угушивме од Јетијава џандарски:
.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Не, туку најдобар доказ дека автомобилите НЕ се толку битен фактор во загадувањето. Мора да се фокусираме на нешто друго ако сакаме реално да го намалиме загадувањето.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55248
  • Махер

Скопје никогаш не било поубаво, помирно и почисто. Ја би полициски час засекогаш и тоа:

Апсолутно! Само Папата кога беше беше вака убаво Скопје. И еве сега кога има полициски час.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44983
  • Il Moderatore

Апсолутно! Само Папата кога беше беше вака убаво Скопје. И еве сега кога има полициски час.

Сега е поубаво, не е само центарот, туку цело Скопје со околна Македонија. лепота!
100 градоначалници обеќаа дека ќе се стигало од Ѓорче до Аеродром за 15 минути. Еве кај бил лекот! Стварно се стига за 15 минути, без да се силиш.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Синоќа за малку да поминам на црвено, ми текна на џандарите во Италија, си викам ај да почекам да не ме има по портали ;D