Што знам, јас го гледам од аспект на времето кое би го потрошил да направиш спининг тренинг, истото можеш да го искористиш да извозиш до дестинацијата и ете веќе си завршил дел од тренингот.
Зошто не би оделе со кола на спининг или тренинг?
Има луѓе што сакаат или можат да спортуваат три пати во неделата по еден саат, не сакаат да џогираат или педлаат до тренинг, туку сакаат со кола да стигнат до тренингот и после тренинг да си тераат работа пак со кола.
Одиш на спининг за да возиш точак дур си таму, а не да возиш цел живот точак ако си се запишал на спининг. Исто како дур одиш на курс на англиски и на таксистот да му збориш на англиски, за да вежбаш јазик.
Напомена: Не одам на спининг и не возам точак низ град 
a posle leg day kako kje vozis biciklo? Ili na primer odis so biciklo v teretana, vozis tocak v teretana se vrakjas so avtobus, posto ti go dignale
Pred da mi gi dignat trkalata vozev mn cesto tocak, osven koga vrni , koga e ladno, ili koga treba v kostim da odam nekade, ama nemam visak pari za trkala, sega ako sakam da se povozoam kje se povozam, znaci celo vreme sum na nego, a da go ostavam nekade ne, podobro kje posmetam na ulica 5 minutio so kola, drug neka go boli glavata, nego da mi go dignat pa mene da me boli glavata... Mozi nefer, ama i da mu dignes tockovi nekomu ne e fer...