Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2905191 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #18720 на: 14 Ноември 2018, 10:10:55 am »
Mе изнервира џандар синоќа што ме пушти за 10 наместо за 5 минути откако му кажав дека работам државно.
@Deni ми кажа го пуштале за 5.
Визитките во другото палто ти биле.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #18721 на: 14 Ноември 2018, 10:14:01 am »
Mе изнервира џандар синоќа што ме пушти за 10 наместо за 5 минути откако му кажав дека работам државно.
@Deni ми кажа го пуштале за 5.
Визитките во другото палто ти биле.

Откако ми ја тргнаа петокраката од грбот, некако ми се одмилија.
Баш убаво паѓаше во очи.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
« Одговори #18722 на: 14 Ноември 2018, 10:24:47 am »
Ме нервираат кокошките у сообраќајов. 30 метри е зад мене давам жмигавец да се престројам и типката го цепи матизот на пуна гас само за да не влезам пред неа. Згора на се мафта нешто раце....

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #18723 на: 14 Ноември 2018, 10:30:26 am »
Закочи и

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
« Одговори #18724 на: 14 Ноември 2018, 14:56:21 pm »
 Со куката ќе и влезам у кабина место мењач

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #18725 на: 14 Ноември 2018, 15:16:58 pm »
Да и влезеш со нешто друго во некое друго место може?
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
« Одговори #18726 на: 15 Ноември 2018, 13:20:47 pm »
Ме изнервира џандар што имаше стопирано кола на 3та Македонска Бригада на првата лента пред Тинекс кај Раде Кончар. Покрај место за застанување на бензинска пумпа и толкав паркинг пред маркетот тој на сред улица го застанал. Уште ми вика што свириш кога легнав на свирка. Ние треба на полицијава да и ги читаме правилава очигледно, пошто ретко кој од нив ги знае.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #18727 на: 15 Ноември 2018, 13:33:30 pm »
Најголемите сељаци се вработија полицајци. Не можеш да очекуваш од човек кој до вчера ги кршел сите можни закони, да почне да ги спроведува. Него во крвта му е да се однесува спротивно на принципите во општеството. Тој може само да  продолжи да ги крши законите без страв и срам (добро немаат срам) дека ќе биде казнет. Најверојатно оттаму и тоа да запираат коли каде што целосно го кочат сообраќајот, а со тоа се создава огромен револт кај возачиве. Кога се со приватни коли, елечето, елката и знакот стоп ставени на шофершајбна за целосен имунитет за глупостите кои ги прават.

Јас искрено не очекувам подобрување на целокупното полициско однесување во скоро време. Најверојатно треба децении да поминат за да се смени нешто.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #18728 на: 15 Ноември 2018, 14:44:05 pm »
Летово некој алфи беа паркирале џип на сред улица, дечково од Јакомо свири нели нормално и овој иде од таму ропачиште, полека бе полека кај се брзаш ..

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #18729 на: 15 Ноември 2018, 16:36:55 pm »
Ме изнервира џандар што имаше стопирано кола на 3та Македонска Бригада на првата лента пред Тинекс кај Раде Кончар. Покрај место за застанување на бензинска пумпа и толкав паркинг пред маркетот тој на сред улица го застанал. Уште ми вика што свириш кога легнав на свирка. Ние треба на полицијава да и ги читаме правилава очигледно, пошто ретко кој од нив ги знае.
Денеска на колега му пишаа казна 300 евра, пред петровец патарина, го измериле 126 а комбето е блокирано на 90, од новите џандарчиња. Џабе и лента им дал нејќеле муабет да прават,отишол и во полициска станица петровец да се жали џабе, не потпишал на суд ќе оди.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #18730 на: 15 Ноември 2018, 16:47:00 pm »
Денеска на колега му пишаа казна 300 евра, пред петровец патарина, го измериле 126 а комбето е блокирано на 90, од новите џандарчиња. Џабе и лента им дал нејќеле муабет да прават,отишол и во полициска станица петровец да се жали џабе, не потпишал на суд ќе оди.

Од новите радари?

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
« Одговори #18731 на: 15 Ноември 2018, 16:51:47 pm »

Од новите радари?
Не го прашав,ама секое сабајле ги гледам дека со новите мерат

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
« Одговори #18732 на: 16 Ноември 2018, 16:29:30 pm »
Денеска со листа од GPRS од возилото  и со тахографска лента,казната е поништена плус и извинување.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #18733 на: 16 Ноември 2018, 16:46:53 pm »
Значи работава ако упали-упали?

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #18734 на: 16 Ноември 2018, 16:51:52 pm »
Новиве радари исто како новиве дрегери изгледа.
Море мамицата...