Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2910529 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #18390 на: 18 Октомври 2018, 19:06:05 pm »
Видиш, опуштена била и така :D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #18391 на: 18 Октомври 2018, 20:10:40 pm »
Не ме изнервира колку што ме шокираше - reality check.

Имено, влегувам на паркинг кој се дели помеѓу неколку стамбени згради, администриран од ПОЦ. На средината на паркингот има издигнување од околу 15цм, на кое речиси сигурно закачува секое возило освен SUV.

Како јас влегувам, од спротивната страна пристигнува хечбек возен од возрасен човек (да речеме 65+). Застанува пред мене, покрај издигнувањето.

Му сигнализирам да отвори прозор, и низ прозор му велам: "Извинете, возилото ми е ниско, не можам да поминам без да го закачам."

Одговор од другата страна, пренесен во целост: "Што ме боли к*рот, јас овде живеам".

Јас прашалници, па велам: "Извинете, да не ве навредив некако? Само кажувам дека не можам да поминам, и не можеме да се разминеме."

Одговор: "Јас тука живеам, а по твојата регистрација гледам дека ти не си оттука. Ни знам од каде си, ни каде одиш."

Што да се прави? Кренав рамења, се вратив назад, човекот излезе. На разминување и се исцери на сопатничката, претпоставувам во стил "гледаш кој фраер сум"?

Толку.
Многу сакам да си купам пезетка или тамче и да ги лупам сите и да им нудам да потполниме европски. И да се праам наивен дека многу ми е жал.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #18392 на: 18 Октомври 2018, 20:24:47 pm »
Е шо, ќе им платиш од џеб...

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #18393 на: 18 Октомври 2018, 20:32:01 pm »
Нема од џеб, со европскиот нека си ја поправа. Ама така на некој курназ да му ја закачиш и да му дадеш европски а пред некој месец набројал 40к еур у салон мислам е јака работа.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #18394 на: 18 Октомври 2018, 21:11:30 pm »
Нема од џеб, со европскиот нека си ја поправа. Ама така на некој курназ да му ја закачиш и да му дадеш европски а пред некој месец набројал 40к еур у салон мислам е јака работа.

Најјака!

И ќе ја осигурам у Евроинс! Има за година дена 3.000.000 штета да направам... Све да им ....

На иста мисла сум, многу би ми било ќејф онака идиотски паркирани да им влезам у врата или оние што те гледаат дека идеш и намерно ти сече пат.

Што вика Марјан, не многу, само малце колку да му го ебиш ќејфот..

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #18395 на: 18 Октомври 2018, 21:14:41 pm »
И новата кола повеќе не му е нова, ќе треба да ја вози фарбана и да му двои, и тоа се во рамките на законот ќе си биде, со почитување на сите знаци и прописи.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #18396 на: 18 Октомври 2018, 22:16:57 pm »
само да не ти напрајт фацијални изместувања, и ти да двоиш од другите :)
E ами колку има со стари коли што сечат пат така. Е некни еден ми пресече така, ама дип и дип 60 возев и глава ќе ја оцепев инаќе шајка го ковав

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #18397 на: 18 Октомври 2018, 23:01:35 pm »
E ами колку има со стари коли што сечат пат така. Е некни еден ми пресече така, ама дип и дип 60 возев и глава ќе ја оцепев инаќе шајка го ковав
Барем финансиски ќе се обезбедам до крај на живот....

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #18398 на: 18 Октомври 2018, 23:45:17 pm »
Нема да сечам, ќе си возам прописно. У случајов на инсајд може да му отидам во него и да го потчукнам и ќе пишам у европскиот ми се скина салата за кумплуг додека закочи се допре малку :). Тепање ќе нема, зона на дејствување строго кај што има народ и видео надзор

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18399 на: 19 Октомври 2018, 00:05:54 am »

Најјака!

И ќе ја осигурам у Евроинс! Има за година дена 3.000.000 штета да направам... Све да им ....

На иста мисла сум, многу би ми било ќејф онака идиотски паркирани да им влезам у врата или оние што те гледаат дека идеш и намерно ти сече пат.

Што вика Марјан, не многу, само малце колку да му го ебиш ќејфот..

Откако ми го пукнаа задниот браник на Меганот, уште не сум го направил, ама уопште не пазам кога идам рикверц. Никого не сум удрил до сега, ама кога некој ќе ме затвори на идиотски начин така (а се случува онаму во капиштец редовно), ич нема да се срамам да му речам: Упс!! Сори! Несакајќи :P

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #18400 на: 19 Октомври 2018, 00:11:15 am »
Нема да сечам, ќе си возам прописно. У случајов на инсајд може да му отидам во него и да го потчукнам и ќе пишам у европскиот ми се скина салата за кумплуг додека закочи се допре малку :). Тепање ќе нема, зона на дејствување строго кај што има народ и видео надзор

Епа земај тамче тогаш, и онака тоа нема да кочи кој знае колку :) Само ќе ти троши. Па ако го натовариш... Пууу,...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #18401 на: 19 Октомври 2018, 00:53:54 am »
Бесни коли се тие тамчињата!
Уште ги памтам од војска ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #18402 на: 19 Октомври 2018, 09:21:30 am »
Москвич Алеко само, тенк!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #18403 на: 19 Октомври 2018, 10:03:49 am »
Проблемот е што мене и Југото ми е жал да си го гребам за такви сељобери...

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #18404 на: 19 Октомври 2018, 10:26:06 am »
Само вака...скок пук:  8)