Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2790532 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
@Molec  Togas ti ostanuvaat dve opcii ili ignoriras seljaci (jas toa go pravam) ili sproveduvas ulicna pravda

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55074
  • Махер
Вчера завчера им прошле кај драмски попара ги направиле по тротоарите што се насадени за да неможеш да одиш. Пуздер. Па се жалат по фејзбуци.

Се надевам увидоа дека многу пара лежи во таа дејснот и дека секаде ќе се пердаши на големо. Стварно е една од најдоходовни работи во државата пердашл'к со пајак.

Драмски секојдневие, колите на тротоар, пешаците на улица. Дебилизам.
« Последно менување: 23 Мај 2018, 10:19:43 am Deni »

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6533
Tocno si pisuva @Mikius prijavi vo MVR ili na pajak sluzba i tvojava gragjanska dolznost si ja ispolnil. Toa sto um ne im doagja na lugevo nema da go resite so frlanje na registracija ili tusenje gumi
Ама такво е општеството. Хипотетички да речеме во ситуацијата што ја спомна со тепањето можеби ако ме види сопственикот како му дишам гума и дојде да ме тепа, ама јас сум физички 10 пати појак и му давам две-три воспитни. Е сега, нели е логички нареден пат ликот да помисли 2-3 пати дали може вака сељачки како шериф да паркира? Јас се сомневам, и ќе си се паркира правилно, сеќавајќи си на шамарите што ги добил.

Нормално, можеби и па јас да изедам ќутек и говедото да продолжи да паркира како сељак. Или нели последна опција да пријавиш во МВР само што тука шансата е многу ниска нешто да се случи токму поради тоа што ликот со Мерцедесот има голема шанса да познава некој во МВР и да нема казна или па казната не му претставува никаков финансиски терет и тој/таа ќе продолжи да паркира вака сељачки.

Значи, повторно доаѓаме до најважното, а тоа е дека во општество каде што себичноста и сопствениот гз е над гзот на другиот, односно општество каде што мнозинството е со ваков менталитет, владеење на правото е многу тешко да се имплементира. Од природата нема бегање и затоа примерот со тепањето може да има поголем ефект во нашево поднебје, за жал.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22220
Храбро дете со сребрена стара Ц класа 220- ка, повторно ми се залепи на браник..вероватно улетани од автопат па 80 им се чини споро...

Откако еееееептен се залепи, морав да прикочам, да се престројам десно , да отворам прозор и да му покажам каде да се паркира за да му објаснам дека не треба така да прави.
Проба нешто као да ми кидне, али немаше каде и застанавме на семафор еден до друг.
Излегов од кола, му тропнав на сувозачка врата да отвори прозор али немаше реакција...

А шо буљашче беше, жал да те фати.

;D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Пинг понг.

Ако некој е непрописно паркиран е едно, друго е ако некој ме блокирал.
Во тој случај, во афект незнам....

Отсутен Inter1

• Редовен
Значи, повторно доаѓаме до најважното, а тоа е дека во општество каде што себичноста и сопствениот гз е над гзот на другиот, односно општество каде што мнозинството е со ваков менталитет, владеење на правото е многу тешко да се имплементира.
[/quote]

@vlatko.klp Toa mi e poentava. Nema vladeenje na pravo, sekoj gleda za sebe a 95% e teshka prosta masa i teshka seljacana. Neli e ednostavno da ignoriras se ova otkolku da se zamaras? Poso ako se zamaras samo sam ke si napravis problem i nema nishto da resis. Jas 99% od slucaite se na ignore stavam i zasega ok e se tera ... e sega neshto vonredno ako me iznenadi, togas jbg

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4766
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Секоја чест ако можеш да игнорираш!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55074
  • Махер
Секоја чест ако можеш да игнорираш!
Со игнорирање нема прогрес. Со ревносно пријавување и работа на службите се постигнува прогрес. Службите макар и малку да имаат ефект, тоа е бескрајно многу повеќе од 0.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34225
  • Таков е животот... јебига
Ama ako nekoj nekogas fatam da mi se vrtka nepotrebno okolu moja kola, osobeno so namera steta da pravi, e togas nema pardon, fist of fury vo zivo ke oseti koj saka neka e

Некој да ти прави намерно незаслужена штета океј  е разбирам да се разлутиш ама пак не смееш да го пипнеш. Можеш да пријавиш во полиција па да го приберат.
Ама да си виновен и да се курчиш вака не е ич добро за тебе. Ќе го изедеш ќотекот, ќе се бафташ по болници, пластични хирургии и егото ќе ти се скрши па нема да знаеш што да правиш сам со себе. Има многу таков народ после што потскокнува на секое кивање.

Tocno si pisuva @Mikius prijavi vo MVR ili na pajak sluzba i tvojava gragjanska dolznost si ja ispolnil. Toa sto um ne im doagja na lugevo nema da go resite so frlanje na registracija ili tusenje gumi

Немаш ти никаква граѓанска должност дека треба да пријавуваш по пајаци. И да, тоа што не им доаѓа памет се решава со фрлање на регистрација и дупчење гуми, само со материјална штета, зошто иначе се казните?

Храбро дете со сребрена стара Ц класа 220- ка, повторно ми се залепи на браник..вероватно улетани од автопат па 80 им се чини споро...

Откако еееееептен се залепи, морав да прикочам, да се престројам десно , да отворам прозор и да му покажам каде да се паркира за да му објаснам дека не треба така да прави.
Проба нешто као да ми кидне, али немаше каде и застанавме на семафор еден до друг.
Излегов од кола, му тропнав на сувозачка врата да отвори прозор али немаше реакција...

А шо буљашче беше, жал да те фати.

;D

Ништо, чим не си му дислоцирал носна коска или нож у стомак не ти признавам. :P

Отсутен Inter1

• Редовен

Отсутен Inter1

• Редовен
Ama ako nekoj nekogas fatam da mi se vrtka nepotrebno okolu moja kola, osobeno so namera steta da pravi, e togas nema pardon, fist of fury vo zivo ke oseti koj saka neka e

Некој да ти прави намерно незаслужена штета океј  е разбирам да се разлутиш ама пак не смееш да го пипнеш. Можеш да пријавиш во полиција па да го приберат.
Ама да си виновен и да се курчиш вака не е ич добро за тебе. Ќе го изедеш ќотекот, ќе се бафташ по болници, пластични хирургии и егото ќе ти се скрши па нема да знаеш што да правиш сам со себе. Има многу таков народ после што потскокнува на секое кивање.

Немаш ти никаква граѓанска должност дека треба да пријавуваш по пајаци. И да, тоа што не им доаѓа памет се решава со фрлање на регистрација и дупчење гуми, само со материјална штета, зошто иначе се казните?

Ok batka, ti si znaes. Bitno me iznasmea, bravo :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Не знам што ти е смешно. Можеби си имаш некоја скриена причина која треба да ја испиташ.

Отсутен Inter1

• Редовен
Не знам што ти е смешно. Можеби си имаш некоја скриена причина која треба да ја испиташ.
Ne e skriena pricina, bas e javna. Ti mi si smesen. Pardon, komentarov tvoj, ne ti licno !!! Keep up the great work ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Немам коментар.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Замисли ситуација!
Некој ти се изживува на колата, ти го гледаш и му се насмевнуваш, пријавуваш во полиција и си чекаш мртов ладен...