Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2753008 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55060
  • Махер
Ти треба револуционерен производ. Буквално.

Пушка.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4766
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Абе има некое ѓубре безделничарско тука секоја вечер по улицава го рика моторот под полна гас и ми ги буди двете деца, мамицата.

Се мислам што да му правам.
Вади сајлата и... https://youtu.be/BFYBIrfQVmI?t=3821

Вчера ме изнервира копитово...и тука ли треба стубчиња да ставаме?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6515
Изгреби му ја колата. Нема спас од ваква сељачана, дали бил со југо или нов мерцедес. Еве демек да не бидеме истите сељаци како него/неа не му ја греби ама издиши му ги гумите нека се мачи малце повеќе. Материјална штета нема да направиш.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Треба ступчиња. Претежно се копита со понови коли. Вчера копитото со соренто што ми исече лента му посакувам двата диференцијали да му се скршат во исти ден. Секако, да е честитката комплетна откако ќе го смени ДПФ-от и ДМФ-от.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7144
Абе има некое ѓубре безделничарско тука секоја вечер по улицава го рика моторот под полна гас и ми ги буди двете деца, мамицата.

Се мислам што да му правам.
Вади сајлата и... https://youtu.be/BFYBIrfQVmI?t=3821

Вчера ме изнервира копитово...и тука ли треба стубчиња да ставаме?
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Вадиш таблици, може и една сееисто, фрлаш у контејнер и ајд.... 3 иљадарки си го казнил...

Обично тоа им правев на тие што ми се паркираа пред гаража на по саат-два, а внатре 12 коли.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Паметно, или ја вадиш таблицата и ја ставаш позади тркало и самиот да си ја згмечи кога ќе трга наназад.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Жал ми е да оштетам кола без разлика чија е и каква е, ама ова со таблиците и дишењето гуми се одлични идеи :)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1822
И после кога ќе му ја изгребат колата, ќе јадат трици дека од љубомора му ја изгребал комшијата оти не може таква кола да си купи :) . А сосема е друг проблемот со ваквите, но менталниот склоп не им дозволува да сфатат каде грешат.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Aj повозрасни луѓе може лесно да маневрираат. А што правиме за постар пензионер или жена со количка и мало дете. Абе памет да се немало секој си мисли само за својот гз.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
И после кога ќе му ја изгребат колата, ќе јадат трици дека од љубомора му ја изгребал комшијата оти не може таква кола да си купи :) . А сосема е друг проблемот со ваквите, но менталниот склоп не им дозволува да сфатат каде грешат.
Vo 90% od slucaite, idiotive grebat od ljubomora.
Inaku bravo za ideive sto gi imate. Kaj gi dobivate samo ne znam. Eve ke se pogodi nekoj, jas, bilokoj nebitno, ke vidam nekoj ili nekoj ke vidi mu trgaat registracii, mu busat gumi i tn ... prvo ke bidete tepani do 100to koleno i nazad, a vtoro ke ve prijavam za ostetuvanje na privaten posed/imot. Ne si igrajte so gluposti, vozrasni ste

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1822
За сите е проблем да движат низ вакви тротоари. Овде како што можам да видам се работи за паркинг каде што колите побавно возат, па не би било голем проблем да слезиш од тротоар (ако не си со дете во количка и сл).

Но многу поголем проблем е кога паркираат на тротоар каде е прометна улица. Конкретно во К. Вода кај училиштето Кузман Јосифоски, родителите ги паркираат колите на тротоар наспроти влезот, оти не смее децата да попешачат. Целосно го блокираат тротоарот, а не размислуваат дека утре нивното дете ќе треба да помине тука и може да го изгази кола кога ќе се симне на улица за да ја заобиколи паркираната кола.
Кусогледи постапки!

Интер, да не паркираш и ти на погрешни места? :D А ова за тепањево како го правите. Сигурно не секогаш оштетениот е "појак" од сторителот на вадење таблици.

Отсутен Inter1

• Редовен

Интер, да не паркираш и ти на погрешни места? :D А ова за тепањево како го правите. Сигурно не секогаш оштетениот е "појак" од сторителот на вадење таблици.
Niti sum parkiral, ni pak ke parkiram nekogas pogreshno, a toa podrazbira vo treva, na trotoar, da blokiram vlez i tn. I jas si imam maka od vakvi sto parkiraat sekade, pa ne pravam gluposti zaso najednostavno mi e da zaobikolam pogreshno parkirana kola, otkolku da se tepam, grebam, frlam tablici i drugi nebulozi ...
Ama ako nekoj nekogas fatam da mi se vrtka nepotrebno okolu moja kola, osobeno so namera steta da pravi, e togas nema pardon, fist of fury vo zivo ke oseti koj saka neka e

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Не мора да се оштетува возилото, се пријавува во МВР.

Е сега дали МВР ќе постапува е друга приказна.

Отсутен Inter1

• Редовен
Tocno si pisuva @Mikius prijavi vo MVR ili na pajak sluzba i tvojava gragjanska dolznost si ja ispolnil. Toa sto um ne im doagja na lugevo nema da go resite so frlanje na registracija ili tusenje gumi

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Не мора да се оштетува возилото, се пријавува во МВР.

Е сега дали МВР ќе постапува е друга приказна.
Имам пријавувано преку 10 пати, за паркирани на трева, на булевар, на улица, на тротоар, блокирани коли, блокиран пристап (најчесто кога има утакмица во МЗТ/Русија или како и да се вика сега, се паркираат на дрва, по тераси, една врз друга кола, преместуваат контињери, лудница е кај 3 бисери ваљда дека само таму не се плаќа паркинг)...се јавувам на 192...јави се во пајак служба...ама ние не смееме ништо да правиме без полицаец...јави се во полиција...се јавувам во станица директ...јави се во пајак служба...ама вака и вака...леееее добро ај дај податоци...и пак ништо, нит џандар нит пајак дошол.