Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2899176 пати)

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Plasticarska. Po dvajca cajkani od dvete strani,koli parkirani vo desna lenta od dvete strani,plasticni proizvodi za prodazba staveni na ulica. Sekoe cudo za 3 dena.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен ghost555

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 140
Plasticarska. Po dvajca cajkani od dvete strani,koli parkirani vo desna lenta od dvete strani,plasticni proizvodi za prodazba staveni na ulica. Sekoe cudo za 3 dena.

Колку да се фати кадар за на вести дека се работи после се враќа во нормала.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Нешто у мода да не е заобиколување на возила што стојат на црвено.
Денес на семафорите кај Усје гледам застанати по 1 кола на црвено, застанав (нормално) позади тој во левата лента и идиот со 307 караван не заобиколи од лева страна и си продужи право!!! Сум го колнел до Раде Кончар, се надевам се здрвил некаде.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
Tamu sekodnevie mi e toa. Ako ne te zaobikoli na dve puni od lev, ke otide na semaforceto malo desno i ke produzi. Kopuci sme si be...

Sent from my 5010X using Tapatalk

Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Не е само таму, ми се има десено во последниов месец може 4-5 пати на различни раскрсници.
Камери со пушка треба да има, директ у чело.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
Мене секое сабајле ми се случува. За жал грото народ останат на ова парче земја е без мозочна маса.
« Последно менување: 13 Мај 2018, 22:45:36 pm nikola_bb »

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Кружен тек католичка...Audi A6 црно со имбецил зад волан тотално индиферентен или несвесен дека колите кои се веќе во кружниот тек имаат предност ми влезе баш кога дојдов пред него, едвај закочив јас и тој позади мене. Ај што влезе дрско, ама и застана и ме изгледа бледо 2-3 секунди, не знам дали не знаеше што се случува или глумеше мангуп, ама тоа треба да се казни со робија/ќотек/кршење или сечење екстремитети за да се спречи можност за повторно управување возило.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Sakal da se pokazi kako mnogu jak pred drugarite vo star, zatoa ti se pulel taka ko tele, nisto strasno.

Ima luge sto mnogu tinejdzerski se odnesuvaat, im fali nekoe strafce vo timbite.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Колега @Banzai,
Тргни колите подалеку од зградата што се гради до тебе.
Двометарски метални потпирачи на обичен ченгел ги закачуваше од 4ти спрат стар човек над 60 години качен на незаштитено скеле.

Кога сме кај ова,  постои ли закон да кога се работи на вакви објекти скелето е обезбедено со платно/мрежа во случај нешто од горе да не утепа случаен минувач?

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Јас колку што знам мора да е обезбедено со мрежа. Тука низ Битола некој поасални компании прво местат мрежа, па стартоваат со работа и воопшто не се ни гледа што и кој работи.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
И хтз е обавезно колку што сум работел

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Едно е што и како мора, друго е како е у реалност и на терен.

Иначе да, по правило мора заштитна опрема, заштитна мрежа како што наведоа @n1kola и @Bicikle, и мора да има обезбеден пролаз за пешаците. Арно ама, ретко кога тоа е случај.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Немет нишчо од наведЕноно.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Е немет. После беља ко ќе се наорајт цацко му е крив.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Стратро пријави во општина кај градежен инспектор. Можеби ќе излезе на лице место и превземе нешто. Можеби. Ако не друго својата граѓанска должност си ја исполнил.
Brains are awesome. I wish everybody had one.